Prava istorija Srba?!

Član
Učlanjen(a)
08.08.2010
Poruka
24
jel ima neko linkove da skinem istoriskih knjiga ili nazive knjiga pa da ih nabavim
citao sam ovo gore pa me zainteresovalo
 
Član
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poruka
12
Samo jos da navedem jednu cinjenicu koju sam izostavio da pomenem gore, a to je da je danasnja nauka izuzetno selektivna. Ako im se ne svidja neka cinjenica oni je odbacuju kao sarlatansku ili kazu za nju da je nemoguca. Sto je velika glupost, neke stvari ako nemaju svoj logican slijed ne mora da znaci da su netacne. Koliko postoji teorija o evoluciji koje govore protiv nje ali se ona i dalje zastupa, zato sto daje neko, a ne kompletno objasnjenje. Kao o tome da je kompleksniji zivot poceo prije otprilike 536 miliona godina, a da ne vidimo nikakve prelazne forme u tom periodu, ili da uzmemo da naucnici dijelove DNK za koje nemaju obajsnjenje nazivaju "Junk" DNK. Kao sto vidimo u prirodi ne postoji nista sto nema svoju svrhu, tako da sumnjam da neke stvari za koje nemamo potpuno objasnjenje mozemo nazivati smecem. Zato mi nije jasan stav nekih ljudi da mogu olako odbacivati odredjene stvari protiv kojih nemaju konkretnih dokaza, kao sto stara narodna kaze "Mudar uci na tudjim, a budala na svojim greskama.", samo se bojim da nase greske ne budu nauk koji ce doci kasnije, ovdje ne govorim samo o istoriji srpskoga roda nego drustvu kao sveobuhvatnoj cjelini.
 
Član
Učlanjen(a)
12.01.2011
Poruka
24
rollmilan

Ovakvo zaključivanje je lišeno bilo kakve logike.
Znači da bi čovek bio patriota i da ga ne bi proglasili
da ima negativne stereotipe prema vlastitom narodu
on mora da veruje u to da su Srbi najstariji narod
i da potiču sa Balkana
ma koliko takvi argumenti bili besmisleni.


SlavisaG

"Patriota", koliko vidim ti pod tim podrazumjevas sovinista, ja sam nacionalista, ali izbjegavam sovinizam, jer da mi neko kaze da moram da mrzim svoj narod to nikada ne bih mogao, a danas se izjasniti kao Srbin izgleda znaci odmah reci da si fasista, zar je zlocin voljeti svoj narod, a niko nije rekao da ti moras vjerovati da su Srbi najstariji narod, ili da se nisu doselili, iako ima dokaza za to, samo covjek treba imati otvoren um za to.

Jurivaka
Postoji jedna neosporna činjenica kada je istorija u pitanju. Ona, koliko god bila nauka, uvijek je bila podložna političkom uticaju i političkom tenutku u kome je bila pisana. Ne kaže se badava da istoriju pišu pobjednici. Kada je, recimo, 1945. godine na ovim prostorima zavladao jedan sasvim drugi društveni sistem, potpuno različit od pređašnjeg, zasnovan na izrazitom antagonizmu prema tom ranijem sistemu



Sima974


"Samo u mirnoj vodi možeš da vidiš svoj odraz".


Hvala ljudima otvorenog uma i kritičkog stava,
Ostalima želim da prevaziđu prepreke u razvoju;
i životinje mogu da budu pametne čovek treba da bude uman...
 
Učlanjen(a)
27.02.2011
Poruka
3
Ovo bi svaki srbin trebalo da pogleda

YouTube - Zabranjena istorija Srba # 1

OBAVEZNO POGLEDAJTE!!!

YouTube - Srbi narod najstariji! Orthodox Christianity in Europe!!Long History of Serbs!!!SRBIJA!

Поштована,

оно што је неспорно јесте да је историјуа коју смо училуи безмало прекрајана, кривотворена, умањивана, сакривана, а све са циљем да режим, за чије време се историја штампа и ставља у програм наставе, пусти своје корене дубље и уклони све што би стало на путу догми и одржавања статуса кво. Преко краља Александра, преко Титоиста, бућкуриша деведесетих и данашњих глобалних и ЕУ мантри, стално се нешто крије.
Но, питање је степена до којег се ишло (и иде) у индоктринацију школараца и целе нације.
Свакако је било у интересу Краља империјалисте и Тита и партије (зашто не додати и ватикана, као спољне мирођије) да се одређени делови новије и релативно новије историје замагле, извитопера, ако не скроз промене ( јер за то је потребно и фалширати и историјске доказе а то није лак посао), а оно бар замагле да на крају сви остану на танком историсјком леду.
Тако је замагљена историја насељавања Срба у пределе данашње Хрватске, историја Срба у македонији, Албанији; па дукљанску и зетску српску историју и Котроманиће у босни; дуготрајан и заверенички процес унијаћења (о коме је РолМилан дао линк, али недовољно и кап у мору унијатских тенденција и догађаја); па тако стижемо и до Усташког покрета, Јасеновца као највећег од много Усташких логора и јединственом у Европи по зверствима; па до историје данашњих дана.

Све што је РолМилан рекао и изнео на увид, може сасвим коректно послужити неупућеном или збуњеном читаоцу као добра основа за историју Балкана и народа. Потпуно разговетно и смислено, одговорио је - не безразложним - скептицима да је завера ствар ипак новије природе.
Проблем је само што људи досељавање Словена у 5. веку виде као слабост Срба и недовољно дуг историјски период да би се могли назвати староседеоцима на Балкану. Опет разумљиво, јер се људи плаше видећи колико је историја у последње време довођена у непосредну везу са тренутним политичким збивањима и плашећи се да ће се и ови подаци злоупотребити за релативизацију српске
државотворне традиције на Балкану. Но, за то нема велике бојазни. Само се треба држати онога што је доказано и што је РолМиалн неколико пута изнео: да су Срби културолошки наследници Словена, а генетски можда чак и више наследници племена староседелаца од самих Словена. То доказују не само истраживања халпогрупа, то је јасно и голом човековом оку. Чак неки културолошки елементи су наслеђени од племена која су овде била пре Слоена, па се и у том смислу може говорити о српској историјској припадности тлу Балкана: имамо крвну освету у неким деловима српске нације, као што је Црна Гора и делови Херцеговине, што свакако није карактеристично за остале Словене; имамо магију код Срба у источној Србији и стара бајања која свако не припадају словенској паганској религији; имамо државна документа о Србима као о Илиримна, у аустроугарској монархији, што свакако сведочи о томе колико су илири немали утицај оставили на каснију српску нацију итд итд. Тако да, нема разлога да се не прихвати тумачење да су Срби наследници Словена и племена која су овде била и пре Словена: Трачани (Трибали), дачани, Илири, Келти. да подсетим, јер су многио побркали или не знају, нацију се не сматра племеном или расом или народом који је ту живео или дошао па се у једном тренутку одлучио звати нацијом, јер му је то лепше и фенси звучало. Нација се ставарала суживотом и мешањем различитих људи који су кроз дуг историсјки период обитавали на одређеном тлу, па уаједно створили: јединствени језик, једнинствена веровања и обичаје, моралне норме и вредности, а касније и границе и тржиште. Дакле нема потребе било коме доказивати словенску палеозоитску припоадност одређеном поднебљу да би се потврдило право на тероиторијалну припадност. Довољно су дуго били ту да се заједно са комшијама из других племена смешају и створе јаку нацију.
Свакако је без везе и ништа се тиме неће постићи на одбрани српског народа од тренутне кртизе у којој се налази, ако се крене од скарадних теорија да су срби антички народ који је насељавао све од египта, пеко индије, сибира, па Балкана и Италије.
То је управо шта и непријатељ жели да радимо, да поченемо да губимо разум и да испадамо смешни пред светском научном јавношћу, а да до те мере замрсимо историју од силних теорија, да ће се нашој деци стварно помутити у глави и на крају згадити своја нација и рећи ће: ма пусти ово зезање више, одох ја у неке нове нације (америчку, швајцарску, аустралијску..) јер ту су ствари ту много једноставније. Нећемо то!
Хајде да се бавимо делом историје која је ставрно угрожена разним подвалама. Хајде да истражујемо и пишемо о јасеновцу, логору сатанистичке патологије. Хајде да негујемо оно што нам је Вук оставио, па макар и био заврбован од стране унијата у то време, а то је писмо ћиричица, којом се мало ко на форуму служи како видим. Тужно ми је да образовани људи, као што је на пример РолМилан, неће да се служе овим изумирућим писмом. Неки ће рећи-тешко је на тастатури куцати тако. Али зар неке ствари нису вредне мучења, па наши стари су умакали у мастило да би писали.
Што се тиче људи као Деретић, мишљења сам да антисрбима управо одговарају такви људи: који ће уносити забуну и пометњу у ионако збуњени српски народ и посрнулу омладину, а са друге стране представљати нас као вечите мегаломане, којима ето није доста не знам ти ни ја каквих све митова и народних песама где величају историју, него још додаше и оциле на ахилов штит! Па ставрно их треба окупирати... Људи као ДФеретић су погодни за то, јер су по природи жељни славе и јавне пажње, па макар и правили спрдњу, само да се прича о њима. Тако ће га једном довести на ХРТ или Си ЕН ЕН и представити као угледног научника из Србије, а онда га пустити да прича те своје фантазије. И онда? Па ето какви су они Срби, комплекс величине, лудаци, психопате, зар и нисмо требали да их бомбардујемо и протерујемо? Исто то се већ ради у цркви нашој, убацују се разни људи како би се срозала вера народа у ту најстарију српску институцију, која никада није губила поверење народа, чак и када су све друге институције биле срозаване.

Научни радови о српским стратиштима, територијама са којих су протерани, угроженим правима српске мањине (македонија, косово, црна гора...), српским витезовима... то нам треба! То треба сви да радимо, а не сањарије и бекство у неку паралелну стварност.

wacko2
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
1
PISMENOST. POTRAŽITI KAKO IZGLEDA PISMENOST U "PRAISTORIJI" I NA ŠTA LIČE PRVA SLOVA KOJA SU SE POJAVILA.
POTOM POTRAŽITI KOJA SU, OD KADA SU I ŠTA SADRŽE ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA SA PROSTORA TRENUTNOG AREALA REPUBLIKE SRBIJE.
NE TRAŽITI GOTOVE ODGOVORE I- ETO. TAKO SE MOŽE OBJEKTIVNO SVAKO OBAVESTITI I IMATI UVIDA. NE PRIČATI NA PAMET, VEĆ, UKOLIKO SE IMA USLOVA, UĆI U BIBLIOTEKE I POTRAŽITI ODGOVORE (TO TRAŽI RELATIVNO VELIKO POZNAVANJE STRANIH JEZIKA- STARO GRČKOG, LATINSKOG, ENGLESKOG I FRANCUSKOG). UKOLIKO IMA JOŠ ŠIREG INTERESOVANJA-

biginjapan37@yahoo.com. (pregled literature, autora, pominjanja... i sl. od značaja za izučavanje istorije Srba)
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pravo porijeklo Srba i ostalioh naroda Balkana dijelom je razrijesila moderna nauka zvana genetika.

Ona kaze da su Srbi genetska mjesvina od:
8 % turskog gena
21,2 5% ilirskog gena
7,08 % mongolskog gena
15,93 % slavenskog gena
10,62 % Keltskog gena
36,28 % starosjedilackog gena (ne zna se tacan naziv ovog prastanovnista, ali sasvim pouzdano nije rijec o Ilirima)
0,9 % romskog gena.


Za usporedbu, kontinetntalni Hrvati su sljedeca genska mjesvaina:
1,9 % turskog gena
5,6 % ilirskog gena
0,9 % mongloslog gena
34,30 % slavenskog gena
15,70 % kletskog gena
37 % starosjedilackog gena


Za usporedbu, Bosanci (sa Sandzakom i bez obzira na vjeroispovijest i nacinonalno opredjeljenje):
1,4 % turskog gena
10,14 % ilirskog gena
2,84 % mongolskog gena
24,6 % slavenskog gena
1,4 % keltski gen
53,65 % starosjedilacki gen


Za usporedbu Hercegovci (u tu grupu spadaju velikim dijelom i Dalmatinci i Crngorci, bez obzira na vjeroispovijest ili nacinalno opredjenljenje)
1,4 % turski gen
8,9 % ilirski gen
2,84 % mongloski gen
12,06 % slavenski gen
3,55 % kletski gen
70,91 % starosjedilacki gen itd.


Iz ovih genetskih istrazivanja koja su provdena u:
-Instit za antropoloska istrazivanja Zagreb
-Medicinski Univerzitet Skopje
-Klinicki centra Beograd
-Estonski Biocentar pri Tart Univerzitetu
-Medicniski Univerzitet Pristina
-Medicnski fakultet Tuzla
-Klinicka bolnica "Bijeli brijeg" Mostar
-Dom zdravlja zagreb
-Skola medicine, Edinburg, Skotska


vidi se da su Hrvati najveci Slaveni, da turskog gena imaju znatno vise Srbi nego Hrvati, a da Bosanci i Heregovci imaju neznatno.
Postoje znacajne genetske razlike izmedju Srba, Hrvata, Bosanaca i Hercegovaca.
Ni u jednom naordu ne preovladava slavenska komponenta, tako je mit o juznim Slavenima dokinut.

Jedino kod kosovskih Albanaca preovladava ilirski gen nad starosjedilackim, i oni se mogu nazivarti gentskim Ilirima:

Kosovski Albanci:
16,7 % turski gen
47,4% ilirski gen
0 % mongolski gen
4,42 % slavesnki gen
21,10 % keltski gen
7,96 % starosjedilacki gen.


Tako da ce mnogi istoricarski radovi morati biti jako revidirani.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovo su samo zanimljivi podaci koji pokazuju trend o genetskom stanju u ispitanom uzorku. Koliki je bio taj uzorak? Kako je odabran? Jednom sam pisao o tome. Da bi se sagledala karakteristika neke pojave, ona se mora posmatrati u globalu, a nikako u pojedinačnim uzorcima, koji posmatrani izolovano, najčešće daju krivu sliku o globalnoj pojavi. Prema tome, ovo istraživanje i genetska slika dobijena na minimalnom uzorku, ne može predstavljati nikakav validan razlog da bi se mijenjale poznate istorijske činjenice.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Poznate cinjenice su cesto obicna floskula jer postoje razlicite o istoj stvari.
Genetska nauka je siguran izvor za utvrdjivanje porijekla.
Ja ne znam koliki je uzorak o kojem govoris, i sta znaci minimalan?
Koj bi uzorak bio po tebi validan,jer ovo ipak potpisuju zvanicne ustanove?
S druge strane slazem se s tobom: svako moze da vrlo jednostavno sebi nadje genetsko porijeklo, ako ga interesuje istina o njemu.
Mislim da ce se neke "poznate istorijske cinjenice" pod pritiskom tacnog mjerenja, dramaticno mijenjati.
kao sto je floskula da su Bosanci Hrvati ili Turci, ili srbi neodrziva. Radi se o posebnim narodima.
Osim toga: iliri nisu starojedioci, i Srbi nisu Slaveni (iako imaju slavensku gensku komoponentu).
To su cinjenice.
 
Natrag
Top