Član
- Učlanjen(a)
- 18.12.2009
- Poruka
- 10
Daj bre ljudi, dosta vise sa tim šarlatanom i njegovom "pravom istorijomyes3". wacko2Toliki broj ubedjenih da su srbi nadgledali izgradnju piramida! To bre nema veze sa mozgom. To je kompleks inferiornosti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
posvetili ste sest strana jednom idiotu od sarlatana koji se poziva samo na toponime jer ne ume da se koristi kritickom analizom izvora ... ja vam se divim.
Jeste, veze s vezom ima da su srbi imali nekog Nina u Vavilonu, i da su najstariji narod u evropi! Ovo mi stvarno lici na lupetanje Milje Vujanović koja je prikazivala kartu Evrope sa nekim žutim delovima i govorila: "Ovo sve žuto, to su srpske zemlje". A ono Engleska i Vels ofarbani u žuto. I služila se istom logikom ko ovaj "naučnik", tražila sličnosti u izgovoru ili zapisu nekih toponima i imenima starih kraljeva. E na to može da se primi samo neko ko pojma nema o istoriji, lingvistici i ko ne zna šta je to etnogeneza.A onaj post o nadgledanju piramida nema veze sa vezom...Koliko su godina zhiveli narodi sa prostora dva americhka kontinenta i da nisu znali za postojanje Romana,Germana,Egipcana,Kineza i td. Mogli su preci da zhive i u doba Cezara pa da ne znaju ko je on uopshte. Ako vec komentarishete neshto,trudite se bar da ne ispadnete glupi...ovo nije vasha soba pa da chitate samo vi...na forumu je registrovano preko 150 000 ljudi
... Na taj nači možemo dokazati da su recimo Nemci ili Bolivijci ili Englezi ili Amerikanci zapravo Srbi. Evo primera ,guglujući naleteo sam pa prilepljujem dokaz o srpskom poreklu Nemaca jer u nemačkom jeziku postoje mnoge srpske reči ...Gepek – Gepacktrager, Cvikcangle – Zwickzange,Malter – Mörtel,Fangla – Fangel,Mistrija – Mistel, Štangla – Stange, Vinkla – Winkel, Dizna – Düse, Nes kafa – Nescafee, Kurbla – Kurbel, Kabel – Kabel, Sajla - Seil itd. Ovo je tipičan primer korišćenja etnolingvistike na pogrešan način. Sad ću prilepiti ono što sam pisao u sličnoj temi na ovom forumu .Svi indoevropski jezici su slični međusobno a i sa sanskriptom . Zapravo svi vode isto poreklo od pretpostavlja se slične grupe naroda koji su živeli u oblasti Kavkaza. Taj narod Indoevropski (Arijevski ) počeo se širiti i kretati u više pravaca , ka Indiji, Evropi , Maloj Aziji , Persiji. Sve ovo je samo pretpostavka, ne postoje materijalni dokazi , ostali su samo mitovi i etnoligvistika koji nam bacaju malo svetlosti (nedovoljno) u ovaj senoviti deo povesti.
E onda se pojavi gospodin Đeretić i potpuno rasvetli ovaj mračni deo povesti i otkrije slepom naučnom svetu da su Arijevci zapravo Srbi ne samo Arijevci već i Etrurci i Vendi i Egipćani i Grci i kurci palci. Ovakve budalaštine teško je i čitati.
Kada pričamo o tako dalekim periodima kao što su periodi kamenog doba gde pismo nije razvijeno a materijalni dokazi ne postoje, ili su nedovoljni, možemo pričati o pretpostavkama i tu nam etnoligvistika može pomoći. Ali ona ima svojih ograničenja i sa njom treba oprezno, jer mogućnosti zloupotrebe su ogromne što se može videti na primeru Đeretić.
...
Evo primera ,guglujući naleteo sam pa prilepljujem dokaz o srpskom poreklu Nemaca jer u nemačkom jeziku postoje mnoge srpske reči ...Gepek – Gepacktrager, Cvikcangle – Zwickzange,Malter – Mörtel,Fangla – Fangel,Mistrija – Mistel, Štangla – Stange, Vinkla – Winkel, Dizna – Düse, Nes kafa – Nescafee, Kurbla – Kurbel, Kabel – Kabel, Sajla - Seil itd. Ovo je tipičan primer korišćenja etnolingvistike na pogrešan način.
Ima nas posvuda, sad da li smo svi mi Srbi, to ne tvrdim, ali taj narod (nazovimo ih Arijevci) imaju(imamo) koliko sam procitao, fascinatnu istoriju, kulturu i nebrojane ostavstine po Evroazijskom kontinentu.
Podele su nastale, nastali su sukobi, zemlje su deljenje, ljudi se otudjuju, ali sve sto je autor teme nabavio kao izvor, ima po meni mnogo smisla. Srbi su svuda po svetu, vecina ih je asimilovana, koristena u vojne svrhe jer su bili izvrsni i talentovani borci. Primer odbrana od Huna. Troja. Primeri ostavstina: Sibirija (Sirbija), Zerbija (Serbia) i hiljade drugih... Zapad danas za nas je kao 12-godisnji gangsta wannabe koji psuje kevu odraslom muskarcu. Kao narod i ljudi smo mnogo jaki, pravedni, prastamo i odani smo. Ali nije pametno stati nam na crtu.