Poziv članovima foruma na zajedničko udruživanje u molitvi

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dragi Isuse, obracam ti se u ime svih onih koji zele upoznati istinu, koje ti poznajes, koji su tvoje ovce.. prijemcivog srca, budi njihov pastir i povedi ih u svoj tor.
Pomozi im da shvate, da istina nije u ljudskim pricama, u crkvama, ili u njihovim tumacenjima, vec u tebi samom, jer si ti rekao: "JA SAM PUT, ISTINA I ZIVOT", nauci ih da traze istinu samo u tebi.. I oslobodi ih prevare, umisljenosti, a posebno ponosa. Jer ponos je prvi i najveci greh, ono sto mnoge sprecava da te upoznaju, a receno je "Bog se protivi ponositima a iskazuje milost poniznima" .
Molim te pomozi takvim ljudima, koji zbog ponosa zatvaraju oci, prelaze preko cinjenica, i ignorisu dokaze , da bi ostali u pravu, jer im je ispod casti priznati gresku i pred tobom se poniziti, i tako iskazuju duh pobune. Koji su i sami prevareni i varaju druge jer ne poznaju tebe,vec istinu traze u ucenjima drugih ljudi i sekti. Jos gore, oni brane sekte i njihove zablude, a ne tebe Gospode i tvoje istinite reci. Pomozi takvima da se vrate k tebi, i poslusaju tebe, jer ti si jedini ucitelj a mi smo samo tvoje sluge. Takodje pomozi onima koji su odbaceni, bolesni, ili imaju kakvih problema, a koji su utehu nasli u drustvu ljudi koji im sapucu slatke reci, po raznim su sektama i crkvama, samo zato sto su usamljeni a one im pruzaju drustvo, pomozi im da pravog iskrenog prijatelja pronadju u tebi, a ne u drugim ljudima, crkvama, koje ih varaju svojom naklonoscu, i cija ljubav nije bezuslovna i iskrena kao tvoja. Utesi ih utehom koju samo ti mozes dati i pomozi takvima svojom silom , Svetim Duhom, i javi im se, jer je njima to preko potrebno..
Oprosti meni, ako sam bilo koga uvredio, povredio svojim recima ili te nisam predstavio na pravi nacin na ovom forumu pred ovim ljudima i molim te da mi das silu Svetoga Duha u radu i zivotu, kao sto te cesto i molim, i da moje reci ne budu od mog razmisljanja, nego da ti kroz mene govoris.
Amin!

*Necu nastavljati dalje , jer bilo bi to preko cele strane i suvise licno. Eto ti molitva.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Sada je 23:37 minuta i vreme je za laku noć.

Neka vas sve dragi Bog blagoslovi, čuva i vodi putem istinitim.

Nastavićemo drugi put. Ova tema treba da se nastavi da bude u duhu molitve i lepog druženja.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Oče naš nebeski,

Hvala Ti što si dao svoga Sina Isusa Hrista za nas grešnike. Molim Te oprosti grehe svim ljudima i čuvaj ih od Sotone i njegove destruktivne sile. Pomozi svakom Tvom detetu koji se rodio na ovoj planeti... pomozi starima i mladima, pomozi deci i roditeljima, pomozi da niko ne ode sa ovog sveta a da se nije pomirio sa Tobom.

Čuvaj sve narode i sve ljude bez obzira na njihovu veru. I pomozi ljudima da budu hrabri i da hrabro stanu na stranu istine i pravde nasuprot lažima i nepravdi.

Oprosti ljudima njihove grehe. Oprosti im što nisu još uvek stali na Tvoju stranu. Oprosti im i pruži im još jednu šansu. Budi milostiv i dotakni njihova srca da se pokaju za svoj izbor greha i zablude. Pomozi im da im bude žao što su godinama ratovali protiv Tvoje istine i odvodili druge ljude od spasenja u drugu smrt.

Pomozi svima da istinu iz Tvoje reči stave iznad svega, pa čak i iznad svog života.

Neka bude ljubav u svim ljudima prema Tebi i Tvome Sinu Isusu Hristu koji nas je voleo toliko da je radije izabrao smrt i da se odvoji od Tebe, da bi mi prekršioci Tvog zakona mogli da imamo pomilovanje, oproštenje svih greha i večni život.

Hvala Tebi Isuse Hriste i Tebi Oče na toj ljubavi. I Duhu Svetome koji se sve vreme trudi da nas sve urazumi.

Hvala Ti i na anđelima, koji nas čuvaju. I na svim blagoslovima koje nam daješ.

Hvala Ti i na nevoljama koje nam pomažu da shvatimo svoju zavisnost od Tebe. I da bolje razumemo i svet i ljude oko nas.

Hvala Ti što si nas otkupio i što imamo mir i radost.

Tebi zato neka je slava i hvala od nas i sada i u sve beskrajne vekove večnosti

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, ali sam predhodno izjavio

''Moja poruka nije ekumenistička, već isključivo lokalne prirode - proistekla iz težnje da mi ovde na forumu budemo povezaniji na taj način što će mo možda uputiti molitve jedni za druge, i da će mo to čineći - biti bliže koliko međusobno, toliko više i Bogu, i ostvarenju konačnog cilja - a to je zajednica sa njim, kroz koju će nam verujem Gospod progovoriti u pogledu istine koja je nužna za čovekovo spasenje''

Dakle, ipak su moje reci izvadzene iz konteksta, da se prikaze kako sam ja sve hteo svima da nametnem svoju neku ideologiju, i ako je to potpuna neistina, vec sledece navedeno u gornjoj izjavi, a ona sadrzi sledece elemente;

1. da mi ovde na forumu budemo povezaniji na taj način što će mo možda uputiti molitve jedni za druge,

2. da će mo to čineći - biti bliže koliko međusobno, toliko više i Bogu, i ostvarenju konačnog cilja - a to je zajednica sa njim,
.
3. kroz koju će nam verujem Gospod progovoriti u pogledu istine koja je nužna za čovekovo spasenje''

Dakle, ja jesam kasnije izjavio da ne napustam svoje stanoviste da je istina koju imam od Boga, i to je moj konstantni stav, i tako ce biti do kraja istorije sveta.

Ja sam jednostavno uputio poziv da se zajednicki molimo u odredzeno vreme - svaki kod kod svoje kuce, i da se na taj nacin svako moli za onog drugog, i da kroz te molitve ostvari licnu zajednicu sa Bogom, a ako tu zajednicu ostvari - tada ce mu Bog i otkriti istinu.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Crkva je "skup ljudi"(eklezija) , prema tome, Hristos je na svakom mestu "gde su dva ili tri sabrani u njegovo ime". Bilo da je to u pustinji, u dzungli ili na zabacenom ostrvu.. Mi ne mozemo nikog iskljuciti iz Hristove crkve, jer je to duhovni pojam. I crkva je najpre data za druzenje i podrsku, a ne da "zameni Hrista" kao ucitelja!

Prestanite da nudite ljudima crkve i ponudite im Zivog Hrista!

Postovanje Mire,
Slazem se sa tobom da je Hristos na prvome mestu i da Njega treba da uzdignemo pred svetom i pred samim sobom, ali ne zaboravi, da je Hristos pozivanjem svoji ucenika osnovao i svoju Crkvu.
Kada je rekao: "Idite i naucite sve narode krsteci ih u ime OCa i Sina i Duha svetoga", On to nije rekao nijednom od ucenika, odvojenog od drugih, nego SVIMA zajedno, a oni su bili temelj Njegove Crkve.

I samo izlivanje Svetog Duha na dan Pedesetnice, potvrdjuje da Hrtistos vodi brigu o svojoj Crkvi.
Prema tome, ne mozemo odvojiti Hrista od Njegove Crkve , a isto tako ne mozemo ni Crkvu odvojiti od Hrista.

Sve najbolje
[/QUOTE]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postovanje Mire,
Slazem se sa tobom da je Hristos na prvome mestu i da Njega treba da uzdignemo pred svetom i pred samim sobom, ali ne zaboravi, da je Hristos pozivanjem svoji ucenika osnovao i svoju Crkvu.
Kada je rekao: "Idite i naucite sve narode krsteci ih u ime OCa i Sina i Duha svetoga", On to nije rekao nijednom od ucenika, odvojenog od drugih, nego SVIMA zajedno, a oni su bili temelj Njegove Crkve.

I samo izlivanje Svetog Duha na dan Pedesetnice, potvrdjuje da Hrtistos vodi brigu o svojoj Crkvi.
Prema tome, ne mozemo odvojiti Hrista od Njegove Crkve , a isto tako ne mozemo ni Crkvu odvojiti od Hrista.

Sve najbolje
[/QUOTE]

Ja nisam ni rekao da je Hristos odvojen od crkve, upravo suprotno, ona je njegovo telo. Vec sam rekao o vasem pojmu crkva, koji je potpino suprptan biblijskom ucenju, kao da je crkva neka zemaljska ustanova. To Hristos nije ucio, vec je crkva prvenstveno "nebeska"(tako se u bibliji i naglasava), a buduci nebeska, ne mozemo je ograniciti u okviru neke zemaljske ustanove.. Rekao sam i ponavljam opet, onaj domorodac koji se na pustom ostrvu moli Hristu i cita bibliju je isto tako clan te crkve, kao sto smo i mi..

Dakle te price, "moja crkva, tvoja crkva" - izlaze iz okvira shvatanja crkve kao nebeskog i sveopsteg pojma Hristove crkve..

Ako neko kaze da ja nisam clan Hristove crkve, zato sto nisam adventista, ili da nisam clan Hristove crkve jer nisam pravoslavac, samo porice Hrista, njegovo telo i njegovu crkvu, koja je nebeska i univerzalna, i koja ne zavisi od nase veze sa bilo kojom zemaljskom ustanovom..

Dakle, Bogu nije crkva na zemlji institicija, vec su to ljudi, bilo gde da se nalaze...

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Da, ali sam predhodno izjavio

''Moja poruka nije ekumenistička, već isključivo lokalne prirode - proistekla iz težnje da mi ovde na forumu budemo povezaniji na taj način što će mo možda uputiti molitve jedni za druge, i da će mo to čineći - biti bliže koliko međusobno, toliko više i Bogu, i ostvarenju konačnog cilja - a to je zajednica sa njim, kroz koju će nam verujem Gospod progovoriti u pogledu istine koja je nužna za čovekovo spasenje''

Točno ,a štoje sljedilo posljs toga

Dakle, ipak su moje reci izvadzene iz konteksta, da se prikaze kako sam ja sve hteo svima da nametnem svoju neku ideologiju, i ako je to potpuna neistina, vec sledece navedeno u gornjoj izjavi

Evo tvoje izjave:
Citiram:
Ja napominjem - da ovim ni u kom slučaju ne snižavam svoja lična merila istine, i ne odričem se stava da je Adventistička crkva jedina prava istinita Božja crkva koju je on podigao, i da ona jedina ima stopostotnu istinu, već želim da i drugi uz naše lično zbližavanje, i rešavanja nekih od naših ličnih problema u zajedničkoj molitvi - spoznaju tu istinu, a najbolji put je molitva i lično iskustvo osvedočenja koje čovek može doživeti - moleći se sa vernim ljudima.

Gle što kažeš , JA napominjem da je Adventistička crkva jedina prava istinita Božja crkva koju je on podigao . Kako sad da drugi mole sa vama , zar to nije misijonarenje , kad pozivate na molitvu ,i tvrdite da je jedino prava crkva vaša crkva onda ispada daje i vaša molitva jedino prava.

Natrag