Član
- Učlanjen(a)
- 16.12.2012
- Poruka
- 954
Pokažite nam Vašu molitvu.
Pružite nam svoj primer.
Pružite nam svoj primer.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Sper Mire prekrasno , sad da čujemo nega*Necu nastavljati dalje , jer bilo bi to preko cele strane i suvise licno. Eto ti molitva.
Crkva je "skup ljudi"(eklezija) , prema tome, Hristos je na svakom mestu "gde su dva ili tri sabrani u njegovo ime". Bilo da je to u pustinji, u dzungli ili na zabacenom ostrvu.. Mi ne mozemo nikog iskljuciti iz Hristove crkve, jer je to duhovni pojam. I crkva je najpre data za druzenje i podrsku, a ne da "zameni Hrista" kao ucitelja!
Prestanite da nudite ljudima crkve i ponudite im Zivog Hrista!
[/QUOTE]Postovanje Mire,
Slazem se sa tobom da je Hristos na prvome mestu i da Njega treba da uzdignemo pred svetom i pred samim sobom, ali ne zaboravi, da je Hristos pozivanjem svoji ucenika osnovao i svoju Crkvu.
Kada je rekao: "Idite i naucite sve narode krsteci ih u ime OCa i Sina i Duha svetoga", On to nije rekao nijednom od ucenika, odvojenog od drugih, nego SVIMA zajedno, a oni su bili temelj Njegove Crkve.
I samo izlivanje Svetog Duha na dan Pedesetnice, potvrdjuje da Hrtistos vodi brigu o svojoj Crkvi.
Prema tome, ne mozemo odvojiti Hrista od Njegove Crkve , a isto tako ne mozemo ni Crkvu odvojiti od Hrista.
Sve najbolje
Da, ali sam predhodno izjavio
''Moja poruka nije ekumenistička, već isključivo lokalne prirode - proistekla iz težnje da mi ovde na forumu budemo povezaniji na taj način što će mo možda uputiti molitve jedni za druge, i da će mo to čineći - biti bliže koliko međusobno, toliko više i Bogu, i ostvarenju konačnog cilja - a to je zajednica sa njim, kroz koju će nam verujem Gospod progovoriti u pogledu istine koja je nužna za čovekovo spasenje''
Dakle, ipak su moje reci izvadzene iz konteksta, da se prikaze kako sam ja sve hteo svima da nametnem svoju neku ideologiju, i ako je to potpuna neistina, vec sledece navedeno u gornjoj izjavi