Potreba za isticanjem

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
A, je li? Sad umišljaš da možeš nekoga da upučuješ šta je trebao a šta ne?! Ja niti tebe niti bilo koga drugoga ne opisujem. Opisujete se sami! Pjenite jer vam je povrijeđena sujeta. Razumljivo, jer istina zna opasno opeći. Malo mi je dosta ovog zatupljivanja sa vama. To je prelazno, pa se morama čuvati.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
A, je li? Sad umišljaš da možeš nekoga da upučuješ šta je trebao a šta ne?! Ja niti tebe niti bilo koga drugoga ne opisujem. Opisujete se sami! Pjenite jer vam je povrijeđena sujeta. Razumljivo, jer istina zna opasno opeći. Malo mi je dosta ovog zatupljivanja sa vama. To je prelazno, pa se morama čuvati.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Poranio i papagaj! Dobro jutro! (Vidiš da imam smisla za humor) Kada postaviš suvislo pitanje, dobićeš i odgovor. Pitanje zašto sam otvorio temu je nesusvislo. Postavljati ljudima pitanje zašto otvaraju neke teme, je van pameti, a još je besmislenije insistirati da im se na to odgovri.

Vala jesi objasnio, smislom za humor...dobio si pažnju, kad ne znaš šta da kažeš "ti nikome nemaš šta da objašnjavaš", kad nemaš argumente baš ni za šta onda je "besmisleno" da nekome odgovaraš... i jeste, ali je zanimljivo da drugi vide koliko je jadno ovo tvoje koprcanje da ostaneš dosledan svojim stavovima, koje ne smeš otvoreno da kažeš, nego sve relativizuješ da bi neko mogao da posumnja kako su možda svi u pravu.

Tačno, sam sebe si opisao...pominjanje istine, tako krupne reči idealne za, opet, relativizaciju... sujete, zatupljivanja... pokušaj omalovažavanja drugih i kako si ti jedino u pravu, da, sve to govori o tebi, koliko si nemoćan da s drugima komuniciraš kad ne misle kao ti.
Ne znam ko peni, čemu nervoza i toliko korišćenje uzvičnika. Dobio si pažnju i analizu svog "fenomena", ko god nešto da napiše ne slaže se s tobom, što te sigurno posebno oduševljava tako da je efekat samopouzdanja postignut. Ipak je tvoje obraćanje sa početka teme imalo svrhe.

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Dobro, jel sad svima malo jasnije zbog cega nema diskusija na forumu, zbog cega su mnogi otisli. Kao jedna od prozvanih za copy/paste "rad", imam samo da kazem ovo : Ako je ikome, ikad ijedan moj copy/paste "rad" pomogao , u bilo cemu, meni je to vece hvala, od bilo kakve zahvalnice na forumu, moj copy/paste rad nije bio uzaludan. Da ne duzim jer kako vidim i ovo malo slova bice dovoljno nekima da testiraju moju licnost i moje samopouzdanje - samo izvolite, ako se to tako radi. Ova tema ne da nije pomogla nikome da stekne samopouzdanje, nego je cak na protiv svima stavila do znanja ko se cime sluzi da istakne svoju licnost. A poruka foruma "samo opusteno", ko se ovde zabavlja i opusta i ko ovde ozbiljno resava probleme, tudje ili svoje? Dakle svi smo razliciti, i u tome je upravo ljudska lepota, imamo razlicite potrebe, stavove...kome se ne svidja copy/paste tekst, jednostavno nek ga zaobidje, ako zna nesto bolje i pametnije, nek se i ukljuci, sve je bolje od ovog, sve je bolje nego nista...pa u ovom slucaju ne bi bilo lose podsetiti na -"Zivi, i pusti druge da zive".

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Rekao sam šta mislim o kopy/paste "radnicima" i o kopy/paste temama, ne genaralno i ne apriori, kao što stoji i u uvodu teme. Vi koji ste se našli time pogođeni, i koji ste reagovali kako ste reagovali imate razlog za to. On je jasan. Ne bih ja da bilo kome namećem svoje mišljenje, ali jedna preporuka, koju ne morate prihvati, otvorila bi mnogima oči. Preporuka zahtijeva malo truda, a koga interesuje potrudiće se.
Dakle, pregledajte na Forumu "Društvo i nauka", ili, ako vam je to puno, na pojedinim PF toga foruma, religiji, psihologiji..., koliko je kopy/paste tema. Nije cilj da im utvrdite broj, nego obratite pažnju koliko ja na takvim temama bilo odgovra? Na najvećem broju takvih tema nema niti jednog jedinog odgovra. Na velikom broju ima po jedan ili dva odgovra. Treba li sad ovdje da naglabam da je ovo forum a ne zidne novine, i šta je cilj postavljanja tema na forumu? Možda bih i trebao, ali, ne da mi se. Oni koji znaju, znaju, a onima koji ne znaju i onako se ne može ništa dokazati.
A, nekolicini kritičara poručujem, niste mi vi nikakva obaveza, da bi se i dalje zatupljivao sa vama.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Rekao sam šta mislim o kopy/paste "radnicima" i o kopy/paste temama, ne genaralno i ne apriori, kao što stoji i u uvodu teme. Vi koji ste se našli time pogođeni, i koji ste reagovali kako ste reagovali imate razlog za to. On je jasan. Ne bih ja da bilo kome namećem svoje mišljenje, ali jedna preporuka, koju ne morate prihvati, otvorila bi mnogima oči. Preporuka zahtijeva malo truda, a koga interesuje potrudiće se.
Dakle, pregledajte na Forumu "Društvo i nauka", ili, ako vam je to puno, na pojedinim PF toga foruma, religiji, psihologiji..., koliko je kopy/paste tema. Nije cilj da im utvrdite broj, nego obratite pažnju koliko ja na takvim temama bilo odgovra? Na najvećem broju takvih tema nema niti jednog jedinog odgovra. Na velikom broju ima po jedan ili dva odgovra. Treba li sad ovdje da naglabam da je ovo forum a ne zidne novine, i šta je cilj postavljanja tema na forumu? Možda bih i trebao, ali, ne da mi se. Oni koji znaju, znaju, a onima koji ne znaju i onako se ne može ništa dokazati.
A, nekolicini kritičara poručujem, niste mi vi nikakva obaveza, da bi se i dalje zatupljivao sa vama.

Zatupljen si ti dovoljno da bi ikome bilo šta vredno poručivao.
Koje primere daješ...pojedine podforume koji se po svom karakteru itekako razlikuju pa nema smisla praviti poređenja kakva ti praviš. I nije za očekivati da u Psihologiji na primer bude čestih slučajeva da neki tekst bude kopiram jer je priroda same materije takva da bi se radilo o verovatno velikom tekstu tako da sam sadržaj ne bi imao smisao za diskusiju.
Kome si ti išta dokazao u ovoj temi? Samo to da sujetom ne priznaješ tuđe mišljenje a započeo si temu sa tvrdnjama koje ni sa čim nisi potkrepio.
Nije mali broj onih koji, u nedostatku vlastite ideje, znanja, umješnosti..., a u želji da se istaknu
Tvoje shvatanje foruma se razlikuje od drugih...ni to ne prihvataš. Svako ko ima priču i argumente koji se ne slažu sa tvojim mišljenjem je kritičar. Vrlo je jasno da tražiš pažnju da bi se dokazao. Ne trebaju nikome tvoje preporuke i sve drugo što u magli namećeš jer direktno pokazuješ nepoštovanje prema svima onima koji se sa tobom ne slažu ili čije delovanje na forumu je po tebi besmisleno, još im i daješ kvalifikacije mada iz ovoga što pišeš očigledno je da još gore mišljenje o njima imaš.

Možda bih i trebao, ali, ne da mi se

Nemaš šta da ponudiš a da već nisi rekao, a ova igra zamaglivanja i iščekivanja, kako ti nešto znaš a drugi ne znaju i ne vide je odavno poznata. Da si imao hrabrosti otvoreno i da zaista imaš nešto da kažeš to bi sve rekao u prvom postu a ne navodio primere na petoj strani koji opet nemaju suštinske veze sa temom koju si započeo.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zatupljen si ti dovoljno da bi ikome bilo šta vredno poručivao.
Šta je , počeo si vrijeđati? Nešto te toliko iznerviralo, da si posegao za uvredama? A ja mislio da ti imaš smisla za humor.
Uvrede bilo koje vrste na Forumu nisu dozvoljene. Izgleda da ni neki moderatori to ne znaju.
Ostaviću ovu uvredu, kao dokaz svim razboritim i razumnim, koji shvataju onu poznatu, ako nemaš argumente, imaš uvrede.

I zaista je istinita ona, da pametan ne može nikada toliko popustiti, koliko budala može zategnuti!

Ovo zadnje se ne odnosi na tebe. To je tek zgodan aforizam, koji se ovdje dobro uklapa.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
20.12.2010
Poruka
892
Išla sa gledati tko su osobe koje na već spomenutoj sekciji najviše koriste copy/paste. I lijepo je da su se osjetile prozvanima i došle ovdje. :)

Kao jedna od prozvanih za copy/paste "rad", imam samo da kazem ovo : Ako je ikome, ikad ijedan moj copy/paste "rad" pomogao , u bilo cemu, meni je to vece hvala, od bilo kakve zahvalnice na forumu, moj copy/paste rad nije bio uzaludan.

To ti je isto kao da izmisliš lijek koji nikome ne škodi i kažeš: "Evo, nikome nisam odmogla", a njegova bit je pomoći.:roll:

Ova tema ne da nije pomogla nikome da stekne samopouzdanje, nego je cak na protiv svima stavila do znanja ko se cime sluzi da istakne svoju licnost.

Djevojko/ženo, samopouzdanje se ne stječe čitanjem članka ili odgovaranjem na post. Tako da na ovoj temi ništa nije izgubljeno, a što se moglo izgraditi.
Ipak, slažem se da su, po meni, malo teže riječi pale. :acute:

Dakle svi smo razliciti, i u tome je upravo ljudska lepota, imamo razlicite potrebe, stavove...kome se ne svidja copy/paste tekst, jednostavno nek ga zaobidje

Pa to se i radi. :)
Mislim da se nije sasvim shvatilo ono što se htjelo reći. Konkretno, ono što sam ja htjela reći. Copy/paste sam za sebe nije problem. Osim što je odraz nekreativnosti. Ali i to je ok- niti smo svi kreativni, niti možemo uvijek biti kreativni. Pitanje je suštine foruma, a to je najvećim dijelom socijalna interakcija. Problem je kad taj dio postane sve manji i svede se na "čitam i ne pišem". Za takve stvari postoje sajtovi čije članke ljudi kopiraju ovdje.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Pa to se i radi. :)

Da ne tupim jer stvarno nemam zivaca a mozda ni samopouzdanja, tek da pitam...
Pa ako se to radi a kazes da copy/paste nije problem gde onda jeste problem? Neciju zelju ili potrebu da nesto kaze nikako ne mogu "ubiti" copy/paste tekstovi. Ako je nekome do pisanja svakako ce pisati na temi koja mu/joj je srodna, neko drugi ce jednostavno procitati ono sto ga zanima.
I, da, ne osecam se prozvanom samo ne shvatam... ;)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Šta je , počeo si vrijeđati? Nešto te toliko iznerviralo, da si posegao za uvredama? A ja mislio da ti imaš smisla za humor.
Uvrede bilo koje vrste na Forumu nisu dozvoljene. Izgleda da ni neki moderatori to ne znaju.
Ostaviću ovu uvredu, kao dokaz svim razboritim i razumnim, koji shvataju onu poznatu, ako nemaš argumente, imaš uvrede.

I zaista je istinita ona, da pametan ne može nikada toliko popustiti, koliko budala može zategnuti!

Ovo zadnje se ne odnosi na tebe. To je tek zgodan aforizam, koji se ovdje dobro uklapa.

Nisi me razumeo, izgleda da se još nisi probudio a kasno je već. Zatupljivanje si pominjao prvo ti u kontekstu da drugi zatupljuju, odnosno svi koji na ovoj temi ne misle kao ti. Za tebe to nije uvreda a kad zatuplivanjem svesno spamuješ temu i vređaš druge članove svojim proizvoljnim kvalifikacijama , to je onda u redu, za tebe. To što nikoga direktno nisi spomeuo u uvodnom postu a i kasnije ne menja stvari. Ni ni šta nisi odgvorio da bi ozbrazložio svoj stav, o čemu onda govoriš.
A sada druge članove pokušavaš učiti pravilima ponašanja na forumu, pošto si ga prvo definisao odnosno proizvoljno kritikovao a usput izvređao uglavnom članove stafa.
Aforizam ostavi za svoje ukućane sa uzvičnikom ili bez...ako se uklapa.

Poslednja izmena:
Natrag