Postati ateista

Član
Učlanjen(a)
13.05.2013
Poruka
20
duhovni pad i sumnja u hrišćanstvo je normalna stvar,tražiti dokaz o postojanju Boga je suvišno, ima ga svuda oko nas.Samo treba videti,slepom čoveku ne možeš objasniti lepotu cveta ali on ga ipak oseća.Nikad nisam tražila dokaze a ceo život sam ih dobijala, ne zato što sam nešto posebno nego zato što verujem.Preporučujem vladiku Nikolaja za čitanje, Molitve na jezeru,Reči o svečoveku...

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Samo vi ateisti da ne kažem i antihristi , ako vam je ta reč uvredljiva, radite svoj posao. Ja očekujem nalet na hrišćanstvo kao kolateralnu štetu napada na Hrista. Naravno u pitanju je rat duhovne prirode.

Šta reći za čoveka koji svuda oko sebe vidi "napade, kolateralnu štetu i rat"?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
duhovni pad i sumnja u hrišćanstvo je normalna stvar,tražiti dokaz o postojanju Boga je suvišno, ima ga svuda oko nas.Samo treba videti,slepom čoveku ne možeš objasniti lepotu cveta ali on ga ipak oseća.Nikad nisam tražila dokaze a ceo život sam ih dobijala, ne zato što sam nešto posebno nego zato što verujem.Preporučujem vladiku Nikolaja za čitanje, Molitve na jezeru,Reči o svečoveku...

naravno, Indijac vidi krisnu, musliman alaha, ti hrista...i tako dalje.

Član
Učlanjen(a)
28.04.2013
Poruka
114
Koliko mi je poznato iz arheologije čovjek je oduvijek bio religiozno biće.Moglo bi se reci da ga ta čežnja prema duhovnoj stvarnosti i čini čovjekom.Najčešći nalazi su grobovi,hramovi,idoli,totemi...

Što se ateizma tiče,ono je u stvari novovjekovna tvorevina.No čovjek nemože bez Boga,pa ga zamjenjuje novcem.Tako da danas imamo novac kao mjerilo vrijednosti.Pitanje je zašto čovjek,Boga koji se objavio Izraelu,a na kraju i svima nama u Isusu kristu zamjenio relativizmom i materijalizmom?

Ja sam rođen i odgojen u Katoličkoj obitelji,ali ipak u jednom momentu kad sam otišao raditi i živiti u inozemstvo,odjednom sam prestao moliti,prestao ići na Misu.Mislima i djelima postao praktični ateista.Dugo sam se pitao zašto?

Shvatio sam,da sam vjeru primio razumski,ali da li je to to?
Naime,nije mi bilo teško prihvatiti istinitost nauka Crkve,ali što je to imalo samnom u realnom životu?
Gdje je Bog bio u mom životu?
Vršio obrede i molitve ili nevršio ih,jednako sam imao problema sa parama,bolešću,poslom,brakom,djecom kao i oni koji se zovu ateisti ili neke druge vjere.Svima nam je bilo isto i imali smo iste životne probleme.
A onda sam primjetio nešto...
Zanima li vas nastavak?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ne postoje dokazi da je covek uvek bio religiozno bice, ali i da jeste to je jedini nacin bio da se objasne prirodne pojave pre 100 000 godina kada niko nije znao sta se desava. Neki ljudi i dalje zemljotrese i poplave prepisuju natprirodnim pojavama.

Član
Učlanjen(a)
28.04.2013
Poruka
114
Ne postoje dokazi da je covek uvek bio religiozno bice, ali i da jeste to je jedini nacin bio da se objasne prirodne pojave pre 100 000 godina kada niko nije znao sta se desava. Neki ljudi i dalje zemljotrese i poplave prepisuju natprirodnim pojavama.
Odluči se da li je bio ili nije bio...
Hramovi i grobovi govore o njihovoj religioznosti,a ni ja ni ti ne možemo znati zašto.No prema svome iskustvu i iskustvu ljudi oko mene mogu reci da su imali iskustvo onostranog...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Hramovi su mladi ako poredimo sa starosti homo sapiensa kao vrste. Niko nije rekao da ljudi ne mogu da osete ono sta oni zovu onostrano, ali to osecaju i muslimani kao i hriscani, u svakoj religiji postoje zapisi i izjave o cudima i slicno, samo se svi ponasaju kao da se to desava samo u njihovoj veri.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Odluči se da li je bio ili nije bio...
Hramovi i grobovi govore o njihovoj religioznosti,a ni ja ni ti ne možemo znati zašto.No prema svome iskustvu i iskustvu ljudi oko mene mogu reci da su imali iskustvo onostranog...
Može se sa velikom sigurnošću pretpostaviti da je još homo sapijens, kada mu se u nekoj mjeri razvila svijest i razum, dobio ideju o Bogu. Ovo iz prostog razloga šro je tražio odgovore na mnoga čuda prirode koja nije razumio. Bog je bio odgovor na tu njegovu zapitanost.

Natrag