Koliko mi je poznato iz arheologije čovjek je oduvijek bio religiozno biće.Moglo bi se reci da ga ta čežnja prema duhovnoj stvarnosti i čini čovjekom.Najčešći nalazi su grobovi,hramovi,idoli,totemi...
Što se ateizma tiče,ono je u stvari novovjekovna tvorevina.No čovjek nemože bez Boga,pa ga zamjenjuje novcem.Tako da danas imamo novac kao mjerilo vrijednosti.Pitanje je zašto čovjek,Boga koji se objavio Izraelu,a na kraju i svima nama u Isusu kristu zamjenio relativizmom i materijalizmom?
Ja sam rođen i odgojen u Katoličkoj obitelji,ali ipak u jednom momentu kad sam otišao raditi i živiti u inozemstvo,odjednom sam prestao moliti,prestao ići na Misu.Mislima i djelima postao praktični ateista.Dugo sam se pitao zašto?
Shvatio sam,da sam vjeru primio razumski,ali da li je to to?
Naime,nije mi bilo teško prihvatiti istinitost nauka Crkve,ali što je to imalo samnom u realnom životu?
Gdje je Bog bio u mom životu?
Vršio obrede i molitve ili nevršio ih,jednako sam imao problema sa parama,bolešću,poslom,brakom,djecom kao i oni koji se zovu ateisti ili neke druge vjere.Svima nam je bilo isto i imali smo iste životne probleme.
A onda sam primjetio nešto...
Zanima li vas nastavak?