Član
- Učlanjen(a)
- 06.06.2010
- Poruka
- 320
Ja rekoh da ima a ne da nema. Oci ti vide samo ono sto ti zelis da videza domicusa
slazem se sa tobom samo da rodoslov nema blage veze sa temom o staroscu zemlje.
no comment.RIS BG je napisao(la):ali ti brkas babe i zabe...,opet si ga uzeo u usta kao argument za odredjivanje vremena,ostavi ga ,nebitan je za ovu temu.
pobogu covece, odnosi se na svetlost zato sam napisao "rece Bog". Znaci, replicirao sam na tvoje "or"RIS BG je napisao(la):U 1.mojsijevoj 1 glavi 1 stih pise
U pocetku STVORI BOG ,a ne RECE Bog,brkas reci dragi moj domicuse.
Progutao si prva dva stiha i poceo sa trecim.
Ovaj "argument" ne prilici ozbiljnosti teme.RIS BG je napisao(la):I sta mi rece?,cak i satanisti veruju da je Bog stvorio zemlju za doslovnih 6 dana?
Pa onda ste isti,a ja se razlikujem od vas.
Oblaka nije bilo. Da ih je bilo, bilo bi i kise. Ti ne koristish Biblijski tekst u ovom slucaju vec samostalno interpretiras i kombinujes sa evolucionistickom teorijom o stvaranju zemlje.RIS BG je napisao(la):smog sam stavio pod znakom navoda, "smog",da ti slikovito objasnim da je ta prvobitna atmosfera bila sastavljena od debelog sloja vode i oblaka,a i raznoraznih gasova kao sto je CO2,koji ne dozvoljavaju da se probije sunceva svetlost.
Naravno da je bila stvorena, 1. dana je stvorena a Sunce, Mesec i zvezde 4. danaRIS BG je napisao(la):Kad budes razumeo dragi moj prijatelju kakva je bila zemljina atmosfera shvatices zasto je Bog rekao u prva dva stiha 1 Moj,1 glave da je zemlja bila,pusta i bez oblicja i da je bila TAMA!!!Zemlja je kao i sunce i mesec vec bila stvorena.
Mojsijeve krnjige se daju veoma lako razumeti ali ti izgleda nisi medju te
Znas li sa su nebesa ? Mislis da je to atmosfera ? lolRIS BG je napisao(la):U 1.Moj 1;1 pise lepo 'U pocetku STVORI Bog NEBO i Zemlju.
Zapazi da se prvo spominje NEBO,pa tek onda Zemlju,i da je to bilo u POCETKU.
KADA je po tebi Bog stvorio nebo ???Jel po tebi Bog stvorio NEBO DRUGOG dana,ili u Pocetku???
Zasto nisi nastavio dalje tekst ? Evo ja cu ti pomoci
1.Mojsijeva 1:2 - "A zemlja bese bez oblicja i pusta, i bese tama nad bezdanom, i duh Bozji dizashe se nad vodom" itd itd...
1. mora se imati elementarno znanje iz fizike . Zasto prvo "nebo" pa onda zemlju ? Prosto je
Stvorio je materiju - automatski iz toga proizilazi da je stvorio i prostor ( citaj kosmos i tu je naravo i vreme
Reci mi prijatelju, zasto bi Bog stvorio zemlju i ostavio je tako "nedoradjeno" jedno vreme ( milijardama godina ) ?
Biblija kaze da je to uradio u trenu. Rekao je i bi onako kako je rekao
za SEDMI dan koji jos uvek traje sam ti odgovorio,a za sabat ne znam sta hoces?Da imenujem dane u nedelji?ponedeljak,utorak,.........SUBOTA,NEDELJA????
Dan u Bibliji ima vise znacenja
1.dan kada je DNEVNA svetlost
2.dan od 24 sata
3.prorocki dan kada je jedan dan predstavljen jednom godinom
4.dan koji moze da traje 1000 i vise hiljada godina...
5.dan kao straza nocna.....
Zavisi u kom se kontekstu nalazi tako se i tumaci.
6.dupli sabat.....
Ali napravi temu o sabatu ,pa cemo tamo pisati,jer nije bitan za ovu temu..../QUOTE]
Sedmi dan je dan shabat. Kako ne znash sta hocu ? Nema tu mesta za :"za sedmi dan sam ti odgovorio a za shabat ne znam sta hoces"
To sto mi ti nabrajas su dani nazvani odnosno inspirisani paganstvom.
Jevreji imaju 1.dan, 2.dan, 3.dan, 4.dan, 5.dan,6.dan i Shabat ( jedino taj 7. dan ima svoje ime)
Dakle dan odmora.
Naravno da se radi o kontekstu i da postoje i demogodisnji i sedmonedeljni shabati ali ako govorimo o dekalogu, konkretno se odnosi na 6 dvadesetcetvorocasovnih dana. O tome ti svo vreme pisem ali nikako da dopre do tebe
Dakle, ne da nije bitan vec naprotiv, mnogo je bitan iz razloga sto se sporimo oko starosti zemlje.
I dalje ne vidis vezu ?
Poslednja izmena: