Izgleda da ti kao i jos pojedini, ne zelite da vidite ocigledno
Idemo redom...
RIS BG je napisao(la):
Bog je Bog reda,a ne Bog nereda.Bog ima svoj nacin racunanja vremena
Ako je Bog stvorio materiju, prostor i vreme, to znaci da je van tog zatvorenog sistema, i vreme kao vreme za njega ne postoji, on je u vecnosti. Nerazumno je misliti da on ima posebni etalon vremena za sebe. Ako je u vecnosti,beskonacnosti svega, taj etalon ne postoji.
(Da ne stavljam pod quote tvoje navedene citate, samo cu ih prokomentarisati )
Da, tu se govori o vremenu kad ce Gospod doci na Zemlju ali to nije ni u kakvoj vezi za tvojom teorijom da je zemlja stara milijardama godina. Sta mislish, zasto postoji rodoslov u Bobliji od Adamovog vremena ? Logika bi bila -
da nam da vreme postanka.
RIS BG je napisao(la):
Sto se tice tvoje navodne igrice danima i godinama Biblija je veoma jasna.
Naravno da je jasna!
RIS BG je napisao(la):
1.Mojsijeva 1:1-5
1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
3 I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost.
4 I vide Bog svetlost da je dobra; i rastavi Bog svetlost od tame.
5 I svetlost nazva Bog dan, a tamu nazva noć. I bi veče i bi jutro, DAN PRVI.
Bog nije dozvolio Suncu da osvetli Zemlju ( Sunce i Mesec su stvoreni 4. dana) vec je On sam svetlost. Bog je svetlost.
Obrati paznju na ovo "
I bi veče i bi jutro, DAN PRVI".
Vece pa jutro
To tebi govori o milionima godina a ne o doslovno jednom danu kao sto ga danas merimo i razumemo?
RIS BG je napisao(la):
Prvi dan kada je Bog poceo da oblikuje Zemlju ,ucinio je da sunceva svetlost prodre na njenu povrsinu.Jedno je sigurno ne bi trebalo da tek u trecem stihu pise PRVI DAN,vec u prvom.Ovako jasno se vidi da je zemlja imala svoj pocetak kada je bila pusta i bez oblicja.Koliko je to vreme trajalo?(od postanka do pocetka oblikovanja)???
Moglo je da traje i milijarde godina.
- To ne stoji u Bibliji, i ne znam odakle ti to da je Bog "dozvolio" da sunceva svetlost obasja povrsinu Zemlje ?
Zapazi da uvek stoji i bi vece i bi jutro dan (1. ili 2. ili 3. ili 4. ili 5...) to ti nista ne govori ? Ti se vodis mislju da je Tvorcu potrebno Sunce da bi bilo sta uradio ? Treba neko da mu pridrzava baterijsku lampu, da mu dodaje "instrumente" ? Ti i ja nemamo istog Boga RIS BG
Moj Bog odradi sve u trenu. On kaze i sve mu se u trenutku povinuje ( na subatomskom nivou ).
Tvoj Bog laze a moj ne. Moj radi ono sto je i napisao u Bibliji i dosledan je a tvoj kaze "4. dana sam stvorio Sunce i Mesec ali mi je sunce sijalo od 1. dana"
Ti si sad rekao da je Sunce starije od Zemlje a Biblija kaze suprotno. Da li mozda verujes i u BIG BANG ?
RIS BG je napisao(la):
Kad kazem milijarde godina,mislim na ljudske milijarde godina,tj kolko se zemlja obrnula oko sunca.Da je Bog bio na zemlji,moglo bi se reci tako kako ti mislis,ali on nije stvarao zemlju sa zemlje vec sa neba,gde postoji potpuno drugaciji nacin merenja vremena.
Objasnio sam vec da "na nebu" ne postoji racunjanje vremena, vreme ne postoji, zive u vecnosti. Samo za NAS i stvari oko nas vazi vreme i zakonitosti koji su zastupljeni u zatvorenom sistemu kao sto je kosmos.
Dalje, Bog je bio na Zemlji od nastanka. Ne zaboravi da je bio sa Adamom
Seti se da je uzeo Adamu rebro, da je doveo Adamu zenu, da je zaklao pred Adamom i Evom jagnje i obukao ih u kozu od jagnjeta, itd...
Iz spisa se jasno vidi da je dolazio i bio sa njima na Zemlju, najverovatnije kao Mihail, ili Isus ( sve jedno je )
RIS BG je napisao(la):
On koji je napravio ceo svemir koji svaku zvezdu zove po imenu da bude ogranicen na ljudsko vreme,zalosno razmisljanje...
nasih milijardu godina,je za Boga kao jedan tren....ako si razumeo...
Ja ne vezem Boga za vreme, to ti radish
Ni u jednom trenutku nisam ni pomislio, a kamoli napisao da je Gospod vezan za vreme ili bilo sta drugo.
RIS BG je napisao(la):
i sta mi rece the Gap theory...hahaha,ako je moja gap ,tvoja je prtavi gaf ili krah.
Da, ti si zagovornik "the gap theory" a ja spadam u ovu drugu grupu kreacionista koji veruje u doslovno 6 dana stvaranja kao sto nam i objasnio.
domicus je napisao(la):
Za manje upucene, gospodin RIS BG je zagovornik "the gap theory" - odnosno jedan od glasnogovornika teorije kreacionistickog pravca koji smatraju da u 1.Mojsijevoj, odnosno u delu izmedju Postanja (eng. Genesis)1:1 i 1:2 postoji veliki vremenski razmak.
RIS BG je napisao(la):
Pa nisam ja pisao 1.mojsijevu 1-5
Trebalo je u porvom stihu odmah da pise Prvog dana Bog stvori svetlost....
a ne PRVO je stvorio Zemlju!!!!
Zanimljiv i hrabar si ti covek kad si rad ispravljati Bozije reci i komentarisati sta je kad trebalo napisati
Stvari su opisane kako su se i desile. Da je koristio Sunce 1. dana rekao bi stvorio sam Sunce, pa bi dalje nastavio
4. dana je jsve to stvorio znajuci da ce ljudi obozavati Sunce, zato i nazva Sunce i Mesec malo i veliko videlo, da bi ljudi mogli upravo pratiti vreme koje je on uveo samim stvaranjem materije. Dakle, imamo materiju, znaci u usto vreme imati i vreme i prostor. Uzrok i posledicu. Sve je to Tvorac uredio prirodnim zakonitostima i funkcionise besprekorno.
Ako je kreirao "igru", kreirao je i "pravila". U delu Postanak, upoznaje ljude sa "igrom" i "pravilima". On je taj sto dade coveku dan i noc i videla mala i velika da bi covek mogao racunati vreme, vreme koje utice na coveka. Znaci, sve sto je dao, dao je ZA coveka. Bogu vreme kao vreme ne znaci nista.
( a i da igre radi kazemo da ima neko svoje drugo poimanje vremena) Zasto bi pisao "u njegovom poimanju vremena" kad se obracao coveku ? Nema logike ! Ako se objavio coveku, to je uradio tako da coveku bude jasno, da lako razume.
Da li je makar trunka svega ovoga doprelo do tebe ?
PS: nisi mi odgovorio za shabat (napisao sam i pitao u predhodnom postu ) i vasu teoriju da 7. dan i dalje traje
( molim odgovor)