Poslednji dani

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa slažem se :)..za kolegij. Da li taj isti princip možeš primeniti u širem kontkestu..kada recimo ja kažem nešto ili Mire ili Darth..treba li se pitati obavezno kolegijum..stručna lica...specijalne opunomoćenike ili već imaš odogvor na osnovu onoga što znaš o temi? Kako tu stoje stvari?

Kako tu stoje stvari, pitaš. Kao i u 1. stoljeću, još dok su živi bili apostoli. Dakle, Crkva je stup i uporište istine. (1 Tim 3,15)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kabalisti recimo upravo pronalaze simboliku skrivenu u Pismu prema pronalasku brojeva i tako govore o događajima koji treba da se dogode jer ti brojevi u Bibliji su tu da bi nas uputili na događaje koji su skriveni. To je tzv. "duhovno" ili "spiritualno" tumačenje Pisma. Traženje skrivenog značenja..zato brate kažem iako nisi kabalista primenjuješ metode koje oni koriste jer imaju pogrešan pristup Pismu.

Pripisujes mi nesto sto ja nisam rekao ni tvrdio.

Ja nisam nista trazio u pismu, vec su se dogadjaji odigravali, a ja sam samo ono sto se desavalo zapazao u pismu, i odredjene stvari mi je Bog pokazivao kroz otkrivenja.

Za šta si se konkretno molio? Za godinu kada će to biti? Ako možeš dakle samo malo preciznije.

Nisam se molio za godinu, vec mi je Gospod u nocnom viidjenju pokazao godinu 2021 kao pocetak dogadjaja, a ja sam se ujutru molio da mi pokaze iz pisma da je san od njega, i da je to sto mi je pokazao u tom nocnom vidjenju istina.

Može biti da si upravu..i da neki Adventisti to rade..a da li je to dobro što oni rade? To moraš proveriti sam.

Putem Reči tako je ali budi oprezan na koji način preko Reči. Mene ovo podseća na onu protestantsku parolu "sola scriptura" koja kaže samo Pismo. Ali nije dovoljno samo Pismo već i ono "tota scrpitura" ili celo pismo tj. u kontekstu. Neko može da kaže "piše u Pismu" pa to je onda poštovanje Pisma ali može li jedan tekst sve da objani..zato ide "tota scriptura" ili svi tekstovi koji govore o datoj temi.

Tako i ovde brate, moraš pravilno koristiti Reč Božiju a ne samo uzeti je i van konteksta njene pouke o njenom pravilnom razumvanju je razumevati.

Rade, i to je potpuno ispravno.
Da li ti trazis u pismu da te Bog utesi, ili da ti pokaze nesto za tvoj zivot i za svakodnevne aktivnosti u toku dana.
To je jedan od smisla proucavanja, da iz reci Bozje trazimo Bozje vodstvo.

Tako treba pazljivo citati, jer Bog ima poruke za nas, i govori nam kroz svoju rec.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U Laodikejinu slučaju sve je očito. Laodikeja je ovdje ostavio tragove kao "prorok koji govori u drskosti".
Pa ok, ne treba dakle konsultovati Crkvu tj.stručna tela crkve po ovom i sl.pitanjima. Ti si sam zaključio bez da pitaš i to je ok. Mislim da taj princip samo treba da promeniš i u širem kontekstu..što ne znači naravno da nikoga ništa ne pitaš..ali prosuđućivanje i osvedičenje kao i u ovom slučaju mora biti tvoje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pripisujes mi nesto sto ja nisam rekao ni tvrdio.

Ja nisam nista trazio u pismu, vec su se dogadjaji odigravali, a ja sam samo ono sto se desavalo zapazao u pismu, i odredjene stvari mi je Bog pokazivao kroz otkrivenja.

Nisam se molio za godinu, vec mi je Gospod u nocnom viidjenju pokazao godinu 2021 kao pocetak dogadjaja, a ja sam se ujutru molio da mi pokaze iz pisma da je san od njega, i da je to sto mi je pokazao u tom nocnom vidjenju istina.

Rade, i to je potpuno ispravno.
Da li ti trazis u pismu da te Bog utesi, ili da ti pokaze nesto za tvoj zivot i za svakodnevne aktivnosti u toku dana.
To je jedan od smisla proucavanja, da iz reci Bozje trazimo Bozje vodstvo.

Tako treba pazljivo citati, jer Bog ima poruke za nas, i govori nam kroz svoju rec.

Kada govorim o Pismu mislim na princip kako nam Bog otkriva stvari kroz Pismo. Ovo što ti radiš nije način iako ima obličje pobožnosti ali ne i pravilan način ispoljavanja. Tebe će i mnoge zatvarati "obličje" pobožnosti ali nisi pitao za način da li je to ispravan način.
Tebi se može otvoriti stranica koja te upućuje na ono što si pitao ali čudo nije dokaz da iza njega stoji Bog moj Laki.
Dakle način na koji Bog osvedolava nije uzmem Bibliju i otvori mi se na toj i toj stranici i piše to i to i eto sad znam..ne to je okultni način moj prijatelju.
O tome ti govorim...o načinu... Bog je ostavio način..znaš li kako Bog odgovara i kad na molitvu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto krivotvoriš ono što sam ja napisao. Ja sam odgovorio samo na pitanje koje si ti postavio, a ticalo se Laodikejine priče. I nemoj iz moga odgovora izvlačiti analogiju za bilo koje drugo pitanje.
Ti si sam uleteo sa pitanjem...ne zameri. Nisi pitao Crkvu...da li sam nešto krivotvorio? Budi iskren.. Ili me onda osuđuješ za krivotvorinu nizašto

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle način na koji Bog osvedolava nije uzmem Bibliju i otvori mi se na toj i toj stranici i piše to i to i eto sad znam..ne to je okultni način moj prijatelju.
O tome ti govorim...o načinu... Bog je ostavio način..znap li kako Bog odgovara i kad na molitvu?

A kakva je razlika između Millera i Laodikeje kad "magijaju" vrijeme Isusova dolaska?

Natrag