Poslednji dani

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo ga Kristova Crkva pravilno razumije i pravilno tumači.

Upravo tako. Sva tumačenja nastala izvan Crkve su apostaza i zaslužuju anatemu.

Svi koji su "obasjani" "ličnim osvjedočenjem" osnovali su svoje sekte.

Doslovno svi.

Vrlo jednostavno. Laodikeja je sam već više puta opovrgavao sam sebe. Dakle, Laodikeja je tipičan primjer "ličnog osvjedočenja", koji ispunjava sve uvjete da osnuje 50 001. protestantsku sektu.

On je i tipičan primer kuda vodi "lično svedočenje", tačnije kolika je opasnost verovanja u blasfemiju da "Pismo tumači samo sebe"....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa dobro, samo hoću reći da nije bio tu potreban stručni kolegijum :). Znamo i to na forumu zapisano služi kao svedočanstvo..ali kako mi znamo da ga protumačimo? Trebamo li pitati kolegijum ili neko stručno veće za ovo pitanje?

Laodikeja je svoje teze i tvrdnje najočiglednije opovrgavao, tako da ti za ovo pitanje ne treba nikakav kolegij.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Laodikeja je svoje teze i tvrdnje najočiglednije opovrgavao, tako da ti za ovo pitanje ne treba nikakav kolegij.

Pa slažem se :)..za kolegij. Da li taj isti princip možeš primeniti u širem kontkestu..kada recimo ja kažem nešto ili Mire ili Darth..treba li se pitati obavezno kolegijum..stručna lica...specijalne opunomoćenike ili već imaš odogvor na osnovu onoga što znaš o temi? Kako tu stoje stvari?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Da ne govorim o tome da se u stvari radi o cirkularnoj logici.

Naime, Jovan pokušava da navede raspravu u pravcu u kome bi se za Laodikejine (ili bilo čije) kontradiktornosti pitalo "Pismo", a to nas ponovo vraća na pitanje autoriteta.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naime, Jovan pokušava da navede raspravu u pravcu u kome bi se za Laodikejine (ili bilo čije) kontradiktornosti pitalo "Pismo", a to nas ponovo vraća na pitanje autoriteta.

Samo doslednost Darth...

ps..inače ne bih ni hteo raspravu oko ovog pitanja..stvarno bih voleo da na ovoj temi proverimo Laodikejine stavove..a mi smo malo sad otišli nametnutim temama u drugom pravcu..zato kažem da ne dužimo sa ovim tema je vezana za Laodikejin post o kraju vremena a pre svega postavljačica teme bi mogla još nešto reći..njena je tema pre svega.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo doslednost Darth...

Doslednost u čemu? Svako je od nas u nečemu do čega mu je stalo dosledan, ali to ne znači da se treba koristiti cirkularnom logikom. No, dobro svako po želji.

Što se tiče teme, sva su vremena poslednja, doslovno sva. Čemu onda opsednutost izračunavanjima? Čemu određivanje datuma? Ničemu drugom do zavaravnju sebe i drugoga.

Hoće li doći? Doći će. I to je NJegovim sledbenicima, Njegovim vernicima dovoljno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Doslednost u čemu? Svako je od nas u nečemu do čega mu je stalo dosledan, ali to ne znači da se treba koristiti cirkularnom logikom. No, dobro svako po želji.

Što se tiče teme, sva su vremena poslednja, doslovno sva. Čemu onda opsednutost izračunavanjima? Čemu određivanje datuma? Ničemu drugom do zavaravnju sebe i drugoga.

Hoće li doći? Doći će. I to je NJegovim sledbenicima, Njegovim vernicima dovoljno.

Misliš da je naš Laodikeja opsednut datumima. Ili postavljačica teme što govori o 1914-oj.

Ja mislim recimo da je za 1914-u znao i Albert Pajk...šta ti misliš? On je i pomenuo prvi sv.rat pa drugi pa treći...i bi ova prva dva.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Misliš da je naš Laodikeja opsednut datumima. Ili postavljačica teme što govori o 1914-oj.

Ja mislim recimo da je za 1914-u znao i Albert Pajk...šta ti misliš? On je i pomenuo prvi sv.rat pa drugi pa treći...i bi ova prva dva.

Albert Pajk? Mason vam služi kao argument za izračunavanja...

Hmmm, tako očekivano

Natrag