Poslednji dani

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa ok, ne treba dakle konsultovati Crkvu tj.stručna tela crkve po ovom i sl.pitanjima. Ti si sam zaključio bez da pitaš i to je ok. Mislim da taj princip samo treba da promeniš i u širem kontekstu..što ne znači naravno da nikoga ništa ne pitaš..ali prosuđućivanje i osvedičenje kao i u ovom slučaju mora biti tvoje.

Rukovodstvo Adventisticke crkve zajedno sa Generalnom konferencijom i svim lokalnim crkava je odbaceno od Boga 2008 godine, jer su oni koji sede na celu crkve grubo odbacili Bozje delo i njegove sluge koje je on podigao za probudjenje i reformu crkve.

Nije odbacena crkva, jer ona je nesto najmilije Bozjem srcu, ali on vise ne deluje preko otpalog rukovodstva.

To znaci, da rukovodstvo od 2008 godine nije pod upravom Bozjom, i sve sto oni cine, svaka odluka ili pokusaj da nesto rade u Bozje ime, je njihova licna inicijativa koja nema dodirne tacke sa Bogom i njegovom voljom.

Danasnji autoriteti i nosioci istine i oni koji deluju u Bozje ime i pod njegovom upravom su oni koji su pozvani na delo probudjenja i reforme.

Tako da ja kao odabrani Bozji vesnik ne treba da idem njima da se konsultujem, jer upravo treba da bude suprotno, da to oni ucine.
Ne da se konsultuju samnom, jer ja sam samo orudje Bozje, vec da prime Bozju rec i poruke za danasnje vreme, da se pokaju, obrate primenivsi iskustveno opravdanje verom, krenu putem posvecenja i zajednice sa Bogom iz trenutka u trenutak, i mole se Bogu da ih on vodi, i ako je to jos uvek ikako moguce - da ih zajedno sa svima ostalima upotrebi u zavrsnoj etapi objave jevandjelja u sili poznoga dazda.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rukovodstvo Adventisticke crkve zajedno sa Generalnom konferencijom i svim lokalnim crkava je odbaceno od Boga 2008 godine, jer su oni koji sede na celu crkve grubo odbacili Bozje delo i njegove sluge koje je on podigao za probudjenje i reformu crkve.

Nije odbacena crkva, jer ona je nesto najmilije Bozjem srcu, ali on vise ne deluje preko otpalog rukovodstva.

To znaci, da rukovodstvo od 2008 godine nije pod upravom Bozjom, i sve sto oni cine, svaka odluka ili pokusaj da nesto rade u Bozje ime, je njihova licna inicijativa.

Danasnji autoriteti i nosioci istine i oni koji deluju u Bozje ime i pod njegovom upravom su oni koji su pozvani na delo probudjenja i reforme.

Tako da ja kao odabrani Bozji vesnik ne treba da idem njima da se konsultujem, jer upravo treba da bude suprotno, da to oni ucine.
Ne da se konsultuju samnom, jer ja sam samo orudje Bozje, vec da prime Bozju rec i poruke za danasnje vreme, da se pokaju, obrate, krenu putem posvecenja, i mole se Bogu da ih on vodi, i ako je to ikako moguce - upotrebi ih u zavrsnoj etapi objave jevandjelja u sili poznoga dazda.
Da li ovi modalni Adventisti možda imaju veću istinu sada? Pošto ovi Trinitarni su odbacili istinu...ali evo imaš ove druge..i oni tvrde slično kao ti negde se i godine poklapaju jedino kažem različite su pozicije..jesu li oni možda ispravniji

A gdje sam ja tvrdio da Crkvu treba pitati, na primjer, i kada ići na WC?

Iskren sam.

Pa ovo su verska pitanja..pa nije valda isti rang Laodikejina svečana poruka i odlazak tamo..gde si pomenuo. Laki govori o veri a o veri se pita ko?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li ovi modalni Adventisti možda imaju veću istinu sada? Pošto ovi Trinitarni su odbacili istinu...ali evo imaš ove druge..i oni tvrde slično kao ti negde se i godine poklapaju jedino kažem različite su pozicije..jesu li oni možda ispravniji

Ja nisam u nijednoj grupi unutar crkve, i ne znam na sta aludiras, ali u ovome sto sam pisao nisu u pitanju nikakve podele oko ucenja, ili bilo kakvih grupa koje uce ovo ili ono.
Globalni adventizam je u stanju mrtvila, i verujem probudice se zajedno sa ostatkom sveta kada se sam Bog bude objavio celom svetu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja nisam u nijednoj grupi unutar crkve, i ne znam na sta aludiras,

Pa evo recimo meni je "zanimljiv" pristup modalnih Adventista koji recimo uče da ko primi Isusa Hrista postaje bukvalno pravedan kao Isus...u njemu je bukvalno Isus. Možda bi takav koncept prihvatio jer kažeš da težiš savršenoj pravdi.

No, ok...ali ako pogledamo način na koji dolaziš do zaključaka šta ti Bog govori mislim da to nije način. Bog se ne odaziva na taj način. Biblija nije knjiga čiji tekst treba da se koristi na taj način. Njen tekst te navodi na duhovno razmišljanje, uputu, duhovnu utehu i služi za analizu, istraživanje, razmišljanje i Duh Sveti tek nakon takvih stvari te upućuje na pouku ali ne i da ti na tako direktan način daje potvrdu određenih godina, događaja...ne tako DIREKTNO! To je suština tvog pogrešnog pristupa kako ga ja vidim.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa evo recimo meni je "zanimljiv" pristup modalnih Adventista koji recimo uče da ko primi Isusa Hrista postaje bukvalno pravedan kao Isus...u njemu je bukvalno Isus. Možda bi takav koncept prihvatio jer kažeš da težiš savršenoj pravdi.

Onaj ko primi Isusa i dozivi obracenje - on nije u startu savrsen, vec od tog trenutka on treba da odrzava zajednicu sa Bogom.
On prolazi kroz vreme probe, i ako stane veran i postojan u veri, a za to treba mnogo molitava, posta, strazenja, borbi sa slabostima koje vojuju na dusu, tokom vremena njemu se daje sve veca sila Svetoga Duha kroz kontinuirane pobede, jer sa svakom pobedom on sve vise raste u posvecenju.

Izgradnja karaktera i postizanje savrsenstva je proces koji traje kroz ceo zivot, i covek ce jednog dana i postici nivo posvecenja koji se moze nazvati savrsenstvo, ali tu nije kraj, vec nastavak do kraja dokle je covek ziv, ili do Hristovog drugog dolaska ako ga taj cas zatekne zivog.

Covek ce rasti i u vecnosti, i tamo proucavati i sticati sve veca saznanja o Bogu, planu spasenja, i Bozjoj ljubavi.

No, ok...ali ako pogledamo način na koji dolaziš do zaključaka šta ti Bog govori mislim da to nije način. Bog se ne odaziva na taj način. Biblija nije knjiga čiji tekst treba da se koristi na taj način. Njen tekst te navodi na duhovno razmišljanje, uputu, duhovnu utehu i služi za analizu, istraživanje, razmišljanje i Duh Sveti tek nakon takvih stvari te upućuje na pouku ali ne i da ti na tako direktan način daje potvrdu određenih godina, događaja...ne tako DIREKTNO! To je suština tvog pogrešnog pristupa kako ga ja vidim.

Potpuno pogresno zakljucujes, pripisujuci mi cak i nesto sto ja nisam tvrdio za sebe.

Evo kako se Bog otkriva coveku, a o tome sam vec pisao.

Bog se otkriva na pet osnovnih nacina, a to je "PUTEM BIBLIJE, KROZ PROSROSTVO - SNOVE, VIZIJE, GLASOM SVETOG DUHA, I KROZ ZNAKOVE"

Dakle, kod mene su ukljuceni svi ovi elementi, ne samo biblija, jer sva ova ostala upravo prati i taj nacin, i ako Bog nesto otkrije putem biblije, covek mora biti osvedocen Duhom Svetim.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo kako se Bog otkriva coveku, a o tome sam vec pisao.

Bog se otkriva na pet osnovnih nacina, a to je "PUTEM BIBLIJE, KROZ PROSROSTVO - SNOVE, VIZIJE, GLASOM SVETOG DUHA, I KROZ ZNAKOVE"

Dakle, kod mene su ukljuceni svi ovi elementi, ne samo biblija, jer sva ova ostala upravo prati i taj nacin, i ako Bog nesto otkrije putem biblije, covek mora biti osvedocen Duhom Svetim.

Podebljao sam ovih pet elemenata koje si pobrojao.

Ti si upravu što se tuče pobrojanih elemenata. Međutim, Laki da li znaš gde je tvoja greška?

Greška se ogleda u tome što si ovih 5 elemenata pobrkao i recimo prvi i peti si spojio a zapravo svaki od njih je za sebe. Ti si spojio "znakove" i "Bibliju" ali Biblija je nešto zasebno a znakovi su zasebno. Takođe si sa ovim spojio i treće "proroštvo"-snovi.

Naime, ti si tražio da ti Bog kroz stihove Bibliju, da znak u vezi tvojih snova-proroštava. Ako si dobio već viziju proroštvo-snove to ne može da se proverava Biblijom tražeći "znak" iz Biblije jer proroštvo da li je tačno ili ne prema uputstvu iz Biblije treba da se vidi kada se ostvari. To je dakle potvrda ili ne. Ali Biblija nema veze sa tvojim snovima-proročanstvima i ona o njima ne govori. Ne možeš tražiti da ti Biblija govori o nečemu o čemu ne govori jer ona nije predviđena da se koristi na taj način da bi se proverilo istinitost onoga što ti se javilo u viziji.

Dakle, tvoja dobronamernost da daš potvrdu svojoj viziji-proroštvu tako što ćeš tražiti "znak" kroz Bibliju je pogrešan metod jer kažem Biblija nema tu nadležnost.

Kad se pobrkaju "nadležnosti" tj. kada se nepažljivo rukuje sa duhovnim stvarima vrlo lako se padne u zamku samoobmane. Jer time mi sami biramo put za koji mislimo da je Gospodnji a zapravo je to naš put i naše želje da je tako.

Poslednja izmena:
Natrag