Poslednji dani

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ekskluzivno. Adventisti sedmog dana upozoravaju - Vrijeme do Isusovog dolaska mjeri se mjesecima.

Dakle, ništa ne planirajte, ni ljeta dočekati nećete.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ekskluzivno. Adventisti sedmog dana upozoravaju - Vrijeme do Isusovog dolaska mjeri se mjesecima.
Dakle, ništa ne planirajte, ni ljeta dočekati nećete.

Meriti mesecima znaci imati svest o blizini, a ne planirati zivot u grehu jos mnogo mnogo godina.

Meseci mogu iznositi i par godina, a ne 2, 3, ili 6 meseci.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
"Stojimo na pragu krize svih vremena. U brzom smenjivanju Božji sudovi će pratiti jedan drugog. - Požari, poplave, i zemljotresi, sa ratovima i krvoprolićem." - Dogadjaji poslednjih dana st. 12

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
"Blud velike bludnice ili Vavilona sa carevima zemaljskim predstavlja odnos otpale crkve sa drzavom. Kako i zasto nastaje simbioza crkve sa drzavom? Kada, zbog svog duhovnog otpadnistva, crkva izgubi duhovnu moc, ona ima potrebu da je nadomesti politickom moci nad svojim podanicima, te je sklona da trazi potporu u drzavnoj moci, a takodje, i drzava da bi imala uticaja na narod, sklona je da trazi pokroviteljstvo crkve."

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
> Dakle katolička crkva će zablistati u punom sjaju kada zakonom bude omogućeno spajanje crkve i države ..

Da! Ona će se pokazati kao spasitelj zapadnog sveta koji je ogrezao u svakom bezakonju i svakoj seksualnoj perverznosti. Svi koji čeznu da država zabrani javno promovisanje homoseksualstva, abortusa, međunacionalno i međurasno divljanje, itd, videće spas u nameri crkve da preko političke moći donese mir čovečanstvu.

A zapravo, samo rešenje moralnih prolema represivnim putem nije ništa drugo do nasilje nad ljudskom savešću i njegov produkt je licemerstvo.

Ovim rečima Sveto pismo opisuje licemere koji strahom svoje grehe samo sputavaju u ispoljavanju i otkriva im nešto mnogo divnije - Mesiju kojih će ih osloboditi od greha i od licemerstva:

"Zato reče Gospod: Što se ovaj narod približuje ustima svojim i usnama svojim poštuje me, a srce im stoji daleko od mene, i strah kojim me se boje zapovest je ljudska kojoj su naučeni, zato ću evo još raditi čudesno sa tim narodom, čudesno i divno." (Isaija 29, 13-14)

U Svetom pismu, u Otkrivenju 17. glavi je proročki opisano oslanjanje otpale crkve na zemaljske vladare, jer ona pokušava da svoju duhovnu nemoć nadoknadi političkom moći nad svojim podanicima:

"I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud kurve velike, koja sedi na vodama mnogima. S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena." (Otkrivenje 17,1-2)
Pope Francis (right) meets with US Vice President Mike Pence.

Pope Francis (right) meets with US Vice President Mike Pence.

Potreba za oslanjanjem na političku moć prirodan je produkt samog sadržaja svake autoritarne ideologije, pa samim tim i katoličkog verovanja.

Natrag