Ne znam od koga si naucio da pripisujes ljudima ono sto nisu izjavili i da izvrces tudje reci, ali su tvoja zakljucivanja potpuno pogresna.
Upravo sam napisao ono što si sam rekao..5 znakova. Ne znam šta sam ti pripsao a da nisi rekao..moraš onda ti meni biti konkretniji jer će ispasti da ti mene optužuješ bez dokaza
. Dakle, je li istinito to što tvrdiš?
Drugo, ti si se postavio i kao sudija i samom Bogu, da odredjujes kako bi on trebao da otkriva svoju volju.
Ne, nego je stvar u tome što kod tebe ne postoji kriterijum. Kriterijumi moraju da postoji inače zašto bi Bog ograničavao neke stvari ili opisivao način na koji nešto funkcioniše? Zašto bi takođe u Bibliji bilo zapisano na koji način se nešto ispoljava i kako se to u primerima drugih ljudi ispoljilo? Dakle, kada se ja pozovem na kriterijum...tebi je to prosto nepojmljivo sa tvojim "slobodom" delovanja i ti kažeš drugim rečima.."za mene ne postoje kriterijumi"..."ja sam izvan svih kriterijuma". (ne govoriš bukvalno tako..da ne kažeš da ti stavljam ove reči u usta..već parafraziram suštinu tvog načina odbrane).
Dakle, sutinska tvoja greška je u tome što kriterijume držiš do onog momenta kada se to ne odnosi na tebe ali kada su tvoje vizije u pitanju i kada to braniš (bez obzira na koji način ti se to ispoljava i koje metode koristiš u samopotvrđivanju njihove istinitosti) ti jednostavno izlaziš iz okvira svih kriterijuma. Da li misliš da je takav duh od Boga?
Ja bih te zamolio da razmisliš da li Bog ima svoje kriterijume koji uvek važe ili Bog sa nekima radi van svakog svog kriterijuma koji je uspostavio? Posebno u ovim više nego osetljivim pitanjima gde moraš biti oprezniji od mnogih. A ti ne da nisi oprezan nego potpuno neoprezan.
Dakle, mucno mi je da se ponavljam, ali cu samo reci, da se sve gore opisane metode na koje se Bog otkriva dopunjuju i mogu ici paralelno.
Po tvom shvatanju da ali da li je to tako? Kažem, Biblija je knjiga koju nam je Bog dao i On ima svoj način kako nas vodi u njenom razumevanju. Ovaj način koji si opisao je potpuno pogrešan iz tog razloga što u Bibliji nije zapisan Lodikejin san koji treba njome protumačiti ili otkriti šta on znači. Ona služi da ako razmatramo neko teološko pitanje iz nje uporednim tumačenjem dođemo do zaključka, takođe služi da nas ohrabri, da čitamo o Božiojoj veličanstvenosti, pravednosti, ljubavi, milosrđu..da iz primera vernih vidimo kao ih je Bog vodio i kako mi u svom životu da se uhvatimo verom u tu istu nadu...govori nam Bibilja velike stvari ALI ne služi da njeni tekstovi imaju drugu svrhu od onoga što je tamo zapisano. Da ti se otvori poglavlje iz Dnevnika o caru koji je došao na vlast u 21 godini i da ti to povežeš sa 2021 godinom..dakle to je primena teksta u sasvim drugom smislu...nevezanom za sam tekst. To rade rekoh ko...i to nisu Božije metode.
Ti bi voleo da jesu..ti si kao dete koje želi da mu roditelj uvek bude pri ruci i da mu stvori sve što on poželi odmah na tacnu ali to je odlika deteta koje je razmaženo i koje ne shvata da roditelj neće uvek da mu na tacnu servira..da mora da sačeka pravu priliku da detetu da ono što je za njega najbolje. Ako ti je kroz san otkriveno 2021 ne očekuj da će odmah stići potvrda kroz jutarnje proučavanje...moraš da čekaš i više da se moliš i ne da ti Bogu sugerišeš na koji će način to da ti otkrije nego da čekaš na Njega da On izabere način na koji će to uradititi i u vreme koje On želi.
Suština pogrške Pentekostalaca koji prizivaju Svetog Duha je slična tvojoj. Oni mole Boga da im izlije Duha kada oni to žele i na način na koji oni to žele. A Duh Sveti će biti izliven kad to Bog želi. Tako i u tvom slučaju..ne trebaš očekivati da će ti Bog uvek odmah otkriti sve na način koji ti izabereš već da pustiš Njemu da On izabere i vreme i način.
Budi mi pozdravljen i razmisli o ovome.