Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Tema već postoji i zove se Islam. Nalazi se među top temama na prvoj stranici PD.Ok, možemo otvoriti i novu temu o muslimanima pa da pišemo. Ako bude bilo potrebe.
Da, razumem te. Dosta od toga što govoriš jeste istina. Vrlo su surovi i strogi da kažem fanatični u svojoj veri bar kako ih mi evro-atlanski hrišćani doživljavamo.
Mada vidiš oni kažu da su Jevreji i Hrišćani "narod knjige". Što bi značilo da imaju izvesno poštovanje prema nama. Mada u praksi je to drugačije. Vidiš, ja sam svojevremeno raspravljao na jednom njihovom forumu, naši muslimani iz Bosne. Ono što sam mogao videti jeste da nisu nešto ni oni upoznati sa svojom verom tako dobro a još manje sa hrišćanstvom da bi mogli da ga opovrgavaju. Nama možda izgledaju da su mnogo više načitani od prosečnog hrišćanina i upućeni u svoju veru ali nisu. Slična je relativizacija vere i kod njih i imaju brojne škole.
Ono što je meni slično sa tradicionalnim hrišćanstvom je to da se suniti (90%) muslimana poziva na hadise tj. tumačenja Kurana učenih i onda imaju tumačenja tumačenja itd...Drugi pak smatraju da se Kuran može tumačiti direktno bez posrednika(hajde da kažem da su bliski Protestantima) a to su šiiti. Ali imaju još mnogo škola tumačenja Korana i samim tim i mnoge razlike tako da je taj mulimanski svet i dosta razjedinjen iako mi mislimo da su jedinstveni.
Međutim, ono što bih ovde istakao jeste da postoji jedan dobar način pridobiti muslimane za hrišćanstvo. Naime, sam Koran uči da su "reči Božije" nepromenjive. I ima dosta ajeta i sura gde se to navodi. Onda pod time se podrazumeva da i ono što je napisano u "knjizi" kako oni nazivaju Bibliju je sve istina i nije moguće bilo iskriviti je. E sada tu oni nemaju odgovora, pošto tvrde da je Allah sačuvao sve reči neokaljane a onda navode da su reči Knjige promenjene padaju u oprečnost sami sa sobom. I kada se navedu ajeti Korana mnogi muslimani se pitaju šta je istina. Ima svedočanstvo jednog muslimana da je upravo čitajući Koran shvatio da je Hristos Mesija i da je Hrišćanstvo prava vera. Zato mislim da je dobro poznavati neke stvari iz Korana da bi se muslimani mogli pridobiti jer upravo Koranom mnogi mogu biti pridobijeni za Hrista.
Sve se slažem s tobom. Ma oni mogu da optuže ali su im tanki argumenti. Evo video si i sam kada se ima tanak argument i kada se ima argument zasnovan na sveobuhvatnom razumevanju svetih stvari. Taka da se vidi kako kaže apostol Pavle "čije će delo izgoreti a čije je čvrsto".
Naravno da je Isus Bog, ali ne zato što mi to verujemo i volimo da je tako nego dosita Pismo tako uči. To je čista doktrina Pisma. Meni su neki muslimani Pismom pokušali da pokažu da Isus nije Bog čak ni prema kažu "tom vašem Pismu". Onda im ja citiram Starozavetna proroštva o Mesiji kao Bogu i Novzavetne tekstove a oni kažu, a pa to je falsifikat. Onda im ja kažem, ne piše li u vašem Koranu da su sve reči Božije sačuvane a oni onda...šta će reći? Molimo se da nam Bog podari mudrost kako svakome da odgovorimo za svoju veru i nadanje.
Ako iko lažno proriče to su onda oni koji računaju datume, optužuju druge, oni kojima je pravednost u hrani, mlađacima, Shabatu. Isto kao i oni koji "navodno" poznaju pravo ime Boga, koji zidaju Kule Stražare, iskrivljuju Pismo.
DarthShone, upravo je to vas problem, sto mnogo izmisljate i pripisujete ljudima ono sto ne postoji, i tako se VI gradite laznim prorocima, jer ulazite u same pobude i misli, i znate ih bolje od onih kojima sudite.
Evo upravo jedne velike neistine, da je Adventistima pravednost u hrani, Suboti, i praznicima mladog meseca.
Kao prvo, Subota je cetvrta Bozja zapovest, i Adventisti je ne drze da bi pokazali neku svoju pravednost, vec zato sto je poslusnost zapovestima rod vere,odnosno predanja Bogu, i posvecenja.
Vernik koji drzi zapovesti, ne drzi ih zato da bi zaradio spasenje svojim delima, vec zato sto ga je Bog promenio, i on se prirodno ponasa po acelima morala onako kako ga vodi Sveti Duh koji prebiva u ljudskom srcu.
Sto se tice principa o zdravoj ishrani, Adventisti se pridrzavaju zdrave ishrane da bi pospesili i fizicko i duhovno zdravlje, jer nezdrava stetna hrana je najveci neprijatelj covekovom i fizickom i duhovnom zdravlju, jer je nosilac bolesti, ucmalosti, tromosti, malaksalosti, i uzrocnih svih drugih negativnih pojava koje imaju posledice i na covekov duhovni zivot.
I na kraju, Adventisti ne proslavljaju praznik mladina.
Ti osudjujes nas za sve ovo, a upravo tradicionalne crkve svoj temelj vere zasnivaju na spremanju i jedenju hrane, i na formalnim delima klanjanja, ljubljenja, praznovanja mnogih praznika i svetkovina, paljenju sveca, hodocascima, dugim postovima na nemasnoj hrani, itd..itd..
Sagledaj sve ovo posteno.
Pozdravljam te.