"DA,DOLAZIM USKORO!"
(nedjeljni zakon)
"Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.
Tako i vi, kad vidite, da se zbiva ovo, znajte, da je blizu kraljevstvo Božje! Zaista, kažem vam: ovaj naraštaj neće proći, dok se sve to ne zbude. Nebo i zemlja proći će, a riječi moje neće proći."(Luka 21,28.31-33)
Najveći događaj svih vremena je pred nama, a to je dolazak Gospodina Isusa Krista, točno onako kako je to
Biblija i najavila. On uskoro dolazi na Zemlju, što je vidljivo po mnogim znakovima svuda u svijetu, a koji su prorečeni u Bibliji (Matej 24,3-14).
Znakovi su posvuda oko nas da nabrojimo samo neke: sve izraženije i učestalije klimatske promjene, (ekstremne oborine koje izazivaju katastrofalne poplave i bujice, uragani, tornada, suše,sve ovo kao posljedice namjernog izazivanje klimatskih promjena kroz geoinženjering, klima je na žalost postala biološko oružje u rukama svjetskih moćnika pod vlašću sotone); sve razorniji i učestaliji potresi; požari velikih razmjera; bezbožnost; moralna degradacija (Levitski zakonik 18,22; 20,13; Rimljanima 1,26-27); jačanje sotonizma, opće bezakonje, velika svjetska politička nestabilnost; namjerno osiromašeni narodi u beznađu dužničkog ropstva; epidemije raznih bolesti...
Priroda umire pred našim očima, životinjske i biljne vrste svakodnevno izumiru, oceani se guše u otpadu, popisu kao da nema kraja. Isus je i najavio kraj ovog i ovakvog svijeta (Matej, 24,14; Marko, 13,24-31). Ovaj svijet ubrzano umire pod svojim stanovnicima (Izaija 24,4-6). Dolazak Gospodina je kraj ovog i ovakvog svijeta koji je neizlječivo bolestan i koji će biti uništen, ali i početak života u vječnosti, na obećanoj novoj Zemlji koju će Bog stvoriti (Izaija 65,17; 66,22-24), za sve one koji su Mu bili vjerni i poslušni.
Mnogi postavljaju pitanje kada će On doći? U Bibliji piše da točan dan dolaska zna samo Nebeski Otac (Matej 24,42; Luka 12,40), a Isus je rekao da stražimo i pratimo znakove, i upravo već mnogi ispunjeni, kao i prisutni znakovi, svjedoče da je Njegov dolazak pred vratima.
Isus je konačni pobjednik u sukobu dobra i zla, On je tu pobjedu izvojevao na križu Golgote i pobijedio je svog i našeg neprijatelja sotonu i njegove pale anđele. On je Kralj nad kraljevima i Gospodar nad gospodarima! „Ja sam Alfa i Omega, početak i svršetak, Prvi i Posljednji“ Otkrivenje 22,13.