- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
To se vec ispunilo u prvom veku! I veliko je pitanje je da li ce se uopste ispuniti u poslednjim danima, jer kad su apostoli pisali "velika nevolja" (za njih je bila u prvom veku, seti se da su ih u vreme pisanja razapinjali i bacali lavovima!). Zato kad Jovan kaze "velika nevolja" misli bas na to! A kad su govorili "poslednje vreme" takodje su mislili da je to neposredno blisko vreme..
Zato je ovo vrlo diskutabilno, iako se slazem da ce se hram obnoviti i da ce velika vecina ako ne i svi jevreji biti na kraju obraceni!
Medjutim, ono sto je greska mnogih, je sto od tih prorocanstva stvaraju "dogmu crkve". To je neozbiljno raditi! I nasa crkva ne radi to (jer jednom kad padne tumacenje prorostva pada i ucenje crkve), jer se prorostva razumeju tek neposredno ili nakon ispunjenja, a postoje i uslovna prorocanstva, i ona su potvrda Bozjeg plana i upozorenje vernima sta da rade u tim trenucima...
Zato je nezahvalno tumaciti prorocanatva i od toga praviti dogmu, zato nasa crkva pusta vernicima na volju da sami to pokusaju da shvate..
Da, razumem te. Treba biti oprezan svakako u donošenju nekih konačnih dogmatksih zaključaka jer Otkrivenje ima simbole koje treba razumeti.
Međutim, misli da je se odnosi na poslednje vreme jer 1400 zajedno savelikom mnoštvom objavljuje treću anđeosku vest "pade pade Vavilon" a i sam kontekst ove objave je vezan za "poslednje vremena" tj. neposredno pred "sedam poslednjih zala". Tako da obraćeni Jevreji silno objavljuju vest trećeg anđela kao i veliko mnoštvo od svih naroda koji će to isto raditi.
Ne vidim kako se to moze uskladiti sa njenim pisanjem, jer ona 144 000 ne vidi kao doslovne jevreje. Kako ti mislis da se to moze uklopiti bas me zanima?
Iskreno, sada nemam baš neki izuzetan odgovor ali kažem mene zanima Pismo i ono što mi Bog otkriva u svojoj Reči. Kako bilo, verujem da je ona iskreno izučaval Pismo i mnoge stvari postavila na dobro mesto, što ne znači da nije ostavljeno prostora da se nešto koriguje ili nadopuni pa da se razume u drugom svetlu. Svakako ni ja ne tvrdim da sam ja zaista upravu po ovom pitanju ali za sad su mi Biblijki argumenti u ovom pravcu. No, kao što i ti reče nije ovo neko dogmatsko pitanje ili pitanje spasenja pa samim tim možemo biti fleksibilniji u razumevanju i tumačenju.
Svako dobro.