I ja takođe na osnovu metoda Pismo tumači Pismo sam došao do tog zaključka. Ja pre svega jer u Otkrivnju 7 i 14 se jasno razgraničavaju Jevreji i nejevreji, pa zato mi je sasvim opravdano da se to odnosi na doslovne Jevreje.
A i Pavle u Rimljanima govori da su Jevreji "prirodna grana" pitome masline i da će se obratiti u poslednja vremena.
Velika verovatnoca je da od njih dolazi i antihrist, jer ce se Hram obnoviti, a veliki broj jevreja ce se obratiti u Hriscanstvo, Jerusalim ce biti steciste svih naroda, i Hriscani ce dolaziti u Judejski Hram takodje slaveci Boga. Dok ce onaj koji ce sesti u Hram kasnije tvrditi da je bog, i bice to imitator Hrista!
Ja pak mislim da se ovo odnosi na poslednje vreme tj. vreme kada Jevreji zajedno sa velikom mnoštom budu objavili vest "Pade pade Vavilon". Zato se ovih 144000 obraćaju u posednje dane..
To se vec ispunilo u prvom veku! I veliko je pitanje je da li ce se uopste ispuniti u poslednjim danima, jer kad su apostoli pisali "velika nevolja" (za njih je bila u prvom veku, seti se da su ih u vreme pisanja razapinjali i bacali lavovima!). Zato kad Jovan kaze "velika nevolja" misli bas na to! A kad su govorili "poslednje vreme" takodje su mislili da je to neposredno blisko vreme..
Zato je ovo vrlo diskutabilno, iako se slazem da ce se hram obnoviti i da ce velika vecina ako ne i svi jevreji biti na kraju obraceni!
Medjutim, ono sto je greska mnogih, je sto od tih prorocanstva stvaraju "dogmu crkve". To je neozbiljno raditi! I nasa crkva ne radi to (jer jednom kad padne tumacenje prorostva pada i ucenje crkve), jer se prorostva razumeju tek neposredno ili nakon ispunjenja, a postoje i uslovna prorocanstva, i ona su potvrda Bozjeg plana i upozorenje vernima sta da rade u tim trenucima...
Zato je nezahvalno tumaciti prorocanatva i od toga praviti dogmu, zato nasa crkva pusta vernicima na volju da sami to pokusaju da shvate..
Mislim da EGW nije u potpunosti ovu temu obradila i nesumnjam da je i ona proučavala i pisala prema svetlosti datoj joj a da je Bog vodio tako da ostavlja prostor za kasniju dopunu znanja o ovoj temi. I sama je pisala da će nova svetlost obasjati razne teme koje se nama sada čine da su u potpunosti iscrpljne. Tako da idemo i dalje tragom i svetlosti Pisma.
Ne vidim kako se to moze uskladiti sa njenim pisanjem, jer ona 144 000 ne vidi kao doslovne jevreje. Kako ti mislis da se to moze uklopiti bas me zanima?