Vasa crkva zvanicno ne postoji od 1844. napravio si lapsus, a tim lapsusom si potvrdio nasu pricu
I zasto ponavljas to? Kakve to veze ima?
Ja sam rekao da nastajete iz istog "adventnog pokreta"!
Pogresno Mire, mi Adventisti imali smo vezu za Milerovim pokretom, ali JS nisu. To ti i omi svedoce. To sto je on izmedju ostalih slusao i nekob baptisu adventistu, nema nikakve veze za JS.
Ona je kao tinejdzer bila sledbenik Milera! U medjuvremenu je odrasla i potpala pod njegov uticaj. Nakon razocarenja adventista 1844. , ona dobija svoju prvu viziju, koja za cilj ima da ohrabri adventiste! [/QUOTE]
Mire u pravu si. Elen Vajt je teki 1844 bila tijedzerka i tek tada je primila svoju prvu viziju.
Miler nikad nije prihvatio adventisticko ucenje do kraja zivota ostao je baptista.
Ajd da se pravimo blesavi kao vi, tako vi stalno![/QUOTE]
Mire, ko je koliko pametan a koliko blesam ni ti ni ja nismu merodavni da to utvrdimo. Kome to fali neka se obrati psihijatru.
Jehovini Svedoci imaju veze sa adventnim pokretom, Russell je bio sledbenik adventizma,
NIIKAD RAUSSELL NIJE SLEDIO UCENJE ADVEBNTISTICKE CRKVE. JA BIH VOLEO DA JESTE, ALI NIJE TO NI JS NE PRIZNAJU ZATO NEMOJ DA IZMISLJAS.
Poslednja izmena: