Smisao davanja zmije nije idolopokloonstvo, kada su je počeli obožavati, car je spalio.
Ko je rekao da je smisao idolopoklonstvo kad mi tvrdimo da nisu ni oni ni mi idolopoklonici? Tendenciozno izvrces i nase reci i Biblijski izvestaj!
Naravno da te ovaj stih uništava jer dokazuje da može neko i da ne misli da je nešto Bog, a da to obožava. Zato ne lupaj besmislice, ako si ti isključio razum i ostao na formalnom nivou razmišljanja, nisu drugi.
Pa bas ti si formalista jer formalno tumacis u rec koja na srpskom glasi 'ne klanjaj se' a u izvoru nema taj smisao vec znaci 'ne obozavaj'!
Zapovest se uopste ne odnosi na spoljnji oblik ponasanja vec na obozavanje umom i srcem.
Dakle zapovest bas i tvrdi da moze trbuh biti bog. A ti to ne razumes vec uzimas slovo kad kaze "ne klanjaj se" kao da je greh pokloniti se a nije! Sve je do srca i stava u mislima a ne spoljasnjeg cina. A nas cin naklona ne znaci nama i obozavanje predmeta!
Smilom sam te oborio 100%, bas po smislu za koji kazes da ga ne razumemo, a ovim se vidi da ti neces namerno da ga prihvatis.
Dakle ovim je dokazano da može da se obožava i nešto što se ne smatra bukvalnom Bogom, a ti nemaš razumnog odgovora. Ljudi obožavaju i pare i svašta nešto drugo i niko ne misli da je to bukvalno Bog. Ti ako usko razmišljaš, takvi nisu pojmovi, IDOLOPOKLONSTVO je veoma širok pojam i nije samo smatranje da je neko ili nešto bukvalno Bog i da je samo to.
Pa bas ja to razumem savrseno i zato znam da naklon i poljubac ne znaci obozavanje, vec obozavanje dolazi iz srca. Nije obozavanje u spoljasnjim delima. Prema tome nije greh klanjanje jer zapovest se po smislu tumaci a ne po slovu. Ti namerno uzimas slovo kad treba nas da oboris, jer onda si formalista, a nisi formalista kad tebi to ne odgovara. Tu se jasno vidi tvoje licemerstvo!
A to je idolopoklonstvo, za tebe ništa ne znači što piše da se ne KLANJAMO predmetima.
Za tebe znaci, jer se hvatas "slova" , jer si formalista kad ti odgovara da nas pobijes, a sam znas da se ova zapovest ne moze formalisticki tumaciti i da ne zavisi od spoljasnjih radnji vec od srca!
I tu se vidi koliko si ti licemeran!
Vec sam rekao da izraz "klanjati" ne postoji u hebrejskom vec stoji "obozavati" - a obozavati se moze na razlicite nacine a ne samo klanjanjem! Namerno to ignorises jer ti neodgovara!
Ja iz Biblije dokazujem šta je još idolopoklonstvo, a ti si dao isto činjenicu, ali sa ciljem da sebi umiriš savjest i da osporiš moje, ali ne možeš to osporiti.
Ti si obican manipulator, kad nemas dokaza onda skreces na licnost i napadas coveka! Nista ti ovo ne vredi, ti prosto nemas istinu!
Čim imaš sliku kojoj služiš onda ne služiš Bogu. Ili ne služite.
O da nisu ni Izraelci sluzili posto su imali lik zmije.
Pa ko je ograničio samo na ikone, to je samo tema. Mada imamo za to temu.
Pa ti ogranicavas kad ti odgovara da nas optuzis, a kad ti ne odgovara onda siris temu. Tako pokazujes da si formalista kad treba da nas optuzis, namerno se drzis slova ko pijan plota! A nas optuzujes da smo formalisti! Uzas jedan koliko si neiskren!
Pa kako ćeš drugačije stav uma pokazati nego činom. Može čovjek jedno vrijeme da glumi.
Vidis kako necasno izokreces! Pa moze covek da se pokloni i coveku ali to ne znaci da ga obozava, tako i ovo. Pa i zastavu pozdravljas, jesi sluzio vojsku? I sad ce ispasti da ti obozavas zastavu. Koje ti gluposti pises!
Opet dokazuješ da si formalista, pa to je isto, obožavanja i klanjanje. Ne piše ni u originalu Ne ubij, nego ne počini zločin ubistva.
To nije isto, pa ti moras priznati da se 2. zapovest tumaci po smislu inace ne mozes reci da je trbuh bog, jer se ti trbuhu ne klanjas doslovno a jeste greh davati mu prvenstvo.
Dakle klanjanje samo po sebi ne znaci i obozavanje, vec je obozavanje stav srca i uma!
Kako si neposten da formalno tumacis zapovest kad ti odgovara a neformalno opet da bi nas optuzio. Cas ovako cas onako! A nas optuzujes da smo formalisti, pa to je sramota!
Može biti i klanjanje neobožavanje, ali to je sve izvan bilo kakve religije. Ili neka situacija, poznavanje ljudi, bliskost, visoka pozicija itd.
Ne mozes ti religiozno obozavanje odvojiti od cisto socijalnih radnji, jer covek je socijalno bice i tako se i ponasa u odnosu prema Bogu. I Isus Hristos je rekao da Boga zovemo Tatom, razbijajuci tako cisto formalisticki nacin obozavanja i stereotipe, ukazujuci da trebamo imati zivi i socijalno drustveni odnos sa Bogom! Mi komuniciramo sa njim kao sa prijateljem i Ocem.
Dakle, ako u svakodnevnom odnosu prema drugim ljudima naklon znaci samo pozdrav on to moze biti i u Bozanskom odnosu, kao kada su se ljudi klanjali andjelima, nekad su ih ukoravali a nekad nisu, zavisilo je do stava srca!
Tako je i u slucaju poklona pred ikonom, ako se neko pokloni a zna da ikona nije Bog, on onda ne gresi!
Ti pokusavas ovo da izvrnes, jer ti ta cinjenica ne odgovara!
Ne možeš me oboriti. KO je rekao da je obožavanje čin, čin je dokaz obožavanja.
Pa cin je dokaz obozavanja ako je srce saglasno sa tim, a ako srce taj cin tumaci drugacije, onda to nije obozavanje!
Ti si covek koji ce namerno sve izvrnuti da sebe opravdas!
Naravno da nisi shvatio smisao teksta, pa kako je postavljen simbol Isusa, razumno je da nisu morali bukvalno da gledaju u simbol neko stvarno svojim srcem i umom.
Hoćeš reći da je neko pokvarenog srca pogledao u zmiju i bio izliječen.
Baš magijski sve shvatate. A vi imate potrebu da činom zavarate sebe.
Opet ću Biblijom da te oborim, Bog gleda na srce.
Prorok Samuilo dobio ukor zbog toga.
A ko je rekao da Bog ne gleda na srce?
To svo vreme i tvrdim i bas je to dokaz protiv tebe! Mozes ti uciniti cin kakav hoces, i buljiti u zmiju ako hoces, a nemas vere nista ti ne vredi. Tako i ko se pokloni pred ikonom, ako je ne obozava u smislu u kom ti ovo shvatas, onda on nije idolopoklonik, jer mu slika nije bog!
Ti sam sebe ovim pobijas!
Tvoj bog i nije bog, to su ikone, brojanice, popovi. Bez njih ne smijete mrdnuti. Joj kako se jedan na FB iizvinjavao popu jer je stavio nešto, nije znao da je sektaško, a ovaj ga ukorio.
A on jadnik se pravdao.
Jadan si ti jer se smejes takvim ljudima!
A sto se tice homoseksualaca i ostalih perverznjaka, jeste moj Bog ih je ubijao i kaznjavao da zastiti zdravlje dece, a tvoj im je dao slobodu da rade sta hoce. Prema tome tvoj Bog nije biblijski Bog!
Jedino u slobodi može da se pokaže pravo lice, ti hoćeš da ljudi budu licemjeri kao vi što ste.
Oborio sam te biblijom, Bog nije iskusavao svoj narod pustajuci ih da zive medju homoseksualcima da bi oni pokazali koliko su verni, vec ih je branio od njih a ove ubijao i kaznjavao za greh!
Konstantno izvrces bibliju, ne mozes protiv Boga ali si uporan i tvrdovrat, na kraju ces kicmu sebi slomiti!
Pa baš obličje imaju oni koji oštrim kaznama sputavaju svoje građane da ispolje grijeh, a to ste vi. Ovi bar nisu licemjerni.
Pa onda je Bog licemer kad ostrim kaznama sputava svoje gradjane da ispolje greh!
Tebi stvarno nedostaje razuma, pa nije bitno da li covek hoce ili nece da slusa, vec je bitno da ti deca odrastaju u zdravoj atmosferi, da u toku odgajanja nista ne navodi na greh to dete, to je bitno. A da li je neko licemer, to je izmedju njega i Boga kasnije. Poslovica kaze: "karaj dete dok je mlad, i hvalice te za to kad ostari"! (Paradraziram).
Ne mozes ti u nezdravoj atmosferi napredovati niti odgajati decu! I nasa poslovica kaze ''s kim si, takav si"!
I naravno da bas vi imate oblicje poboznosti, isti ste kao i ovi iz sveta, samo se pravite fini, cak se i oblacite kao i oni i slusate svetsku rock muziku itd..
Oni su usavršili paganizam pa ih nije dotaklo, jer su opasniji igrači kod njih na vrhu nego u islamskim državama, ne zato što su oni bolji bili.
Znaci sotona se bori protiv sotone, e ovo je vec za posmatranje
- Hristos kaze: "ako sotona sotonu izgoni, kako ce opstati njegovo carstvo?"
Uzas sta pricas, u svojoj maniji sam sebe pravis nerazumnim!
A vi em slabi, em nikakvi (većina). I onda je Bog vas uzeo za opomenu, a katolici su sami sebi opomena, evo kakvo je rasulo u katoličkim državama posebno u Juž. Americi, a i ove u Evropi nisu pretzjerano bolje, malo su se sada uredili vidjeli kako funkcioniše Sjever i reform.
Haha, katolici bili bolji u praktikovanju magije od islamista, pa im islamisti nisu mogli nista. Znaci djavo se sam protiv sebe borio , bas ti je lepa teologija, protivis se bibliji i Hristovim recima, lupas glavom kroza zid! Smesan si!
aravno, to se vidi po korupciji, pedofilskim skandalima, ubistvima itd. Ti samo vidiš vrckanje guzice. Hehe.
Naravno da vidim, to ste nam vi doneli svojom reformacijom, da goli muskarci paradiraju i vataju se po ulici da deca to gledaju i da im salju decu na vaspitavanje da od njih prave ped. , to ste nam vi napravili svojom reformacijom i borbom za slobodu vere sto je dovelo do daljnje liberalizacije i podsticaja jos vecih induvidualnih sloboda. A vi umesto da se tome suprotstavite cak i podrzavate da vestice i homoseks setaju ulicama, to je tako ocigledno da podrzzavate i iz tvog pisanja vidimo da podrzavas , a onda znamo da i ostali podrzavaju!
Svaka vam cast! Pokazali ste cije ste sluge!
Mi takve kaznjavamo, vi ih pustate da kvare vasu decu i da siluju po ulicama!
Sto je najgore krenuli ste i nas da silujete, da prihvatimo ped. i namecete nam "evropske vrednosti"!
I po tome se vidi da smo bolji, jer to ne dozvoljavamo, i da nismo jos toliko iskvareni, zato nas i mrzite, i stavljate u masinu, ekonomski sakatite, bombardujete itd.. A onda je to tebi dokaz da ste vi prosperitetniji i bolji, pa normalno je da jeste kad smo mi pod sankcijama i u neprestanoj izolaciji i uslovljavanjima, kao - "ako ne prihvatite ped. i nase vrednosti necete uci u EU i dobiti pare"!
Begaj bre, pricas gluposti, a ti da si u tv duelu svi bi ti se smejali...
Naravno da jeste. Pa što nas je pobio i što nas nije je Njegova milost.
To nije tačno, pa kroz istorijske spise Njegoša, Petra I i drugih vidi se da smo i tada činili zla.
Uvek su se cinila zla i u Izraelu je Solomun cinio zla, pa nije Bog odstupio od svog naroda. Ne dokazujes ovim nista sto se tu i tamo cinilo po koje zlo. Opet amo bili humaniji i bolji od drugih, a ti nas pravis zlima, svojstveno onima koji su se odrekli roda pa,sad moraju nekako to da opravdaju.
Pa oni su zadržali takav mentalitet, samo su formalno postali protestanti, kao i Južnjaci, što te to čudi. čovječe nerazumni, ko je rekao da moraju biti svi protest. dobri, danas i nisu.
Izrodi poput Južnjaka i sličnih nisu mjerilo reform. jer mi imamo mnoge koji su bili dobri, vi nemate nikakav zančajan dio dobrih i finih, skoro ste svi takvim malo ih je koji nisu.
Ti si baš formalista u tvom umu se mota po glavi. Tripo kaže da su svi apsolutno svi protest. dobri, saću mu odg. da nisu.
Kod vas nema ni tog Sjevera, svi ste skoro kao Jug.
E o tome se radi.
Nemas ti pojma sta pises, nisam ja dao crnce ti si ih dao, a ja sam dokazao da su oni protestanti, dakle oni su tvoji , a ti kad trebas da me pobijas onda kazes da oni nisu protestanti a jesu, skoro svi su, i bas oni najvise zla cine u americi.
Dakle bas fin rod. A o belcima da ne pricam o englezima i ostalim kolonizatorima koji su prvo pobili katolike, pa onda imali crnce za robove i bili robovlasnici suprotno pismu, koji su istrebili indijance kad su naseljavali ameriku, a legalizovali vestice i homoseks..
Uzas jedan , a ti pricas o rodovima, i na kraju se sve svodi na sodomu i gomoru , sex revoluciju, a to ste vi uzrokovali... Zarazili ste ceo svet!
Kakve veze ima kakav je bio govornik taj propo. vi imate ratnohuškačke govornike.
Ma nemoj ratnohuskacke, izmusljas!
A vi imate glumce koji se pretvaraju, koji uce vestine propovedanja i manipulacije u skoli, malo je njih iskreno!
jadno je tvoje mjerilo morala i svega, po tome ne bi trebao otići nigdje. Ali ti si otišao tamo gdje te neće ukoravati za grijehe, jer tamo su ikone, brojanice itd.
to i jeste pravi razlog, a ovo je samo bio povod.
Ja nemam ni brojanice ni ikone, ne koristim, ali razumem kao duhovan covek da naklon i poljubac nije greh, ali ti ne razumes nista, jer imas zlo oko. I kad ne mozes da oboris napisano onda se sluzis diskreditacijom sagovornika i oravis ga losom osobom.
Pa ti stalno sitičeš kako je onome ispao šlic, guraju se za knjige. Onda ovaj govornik.
Taj slic koji stalno istices nisam ja spomenuo nego vas propovednik u svojoj knjizi pise kako ga je Bog tim dogadjajem opomenuo za greh ponosa! Zato mu je ispao slic! I to sam dao kao primer da se i ti ne ponosis, a to zloupotrebljavas, praveci me pokvarenim, jer si zao!
Ima ih raznih, ali nisu u zatvorima kao vaši. Kod vas su sada i neki popovi u zatvorima.
Ipak ima razlika.
Ima razlike nas je vise, kod vas desetak u zatvoru kod nas stotinu. Moz misliti, nas je vise.
Ajd daj te druge podatke. Što ne daš?
I da ti dam ne bi im verovao.
Na globalu niste pokazali, čak ni kroz istoriju, znači da ima malo pojedinačnih rodova, mi jesmo, čak i sada se to još uvijek vidi.
Isus rece da ce biti 5 ludih i 5 mudrih devojaka , znaci pola pola cak je odnos i visi u prilog ovih zlih, a ti hoces gledati u globalu. Biblija kad goviri o rodovima nikad u globalu ne govori. Fariseji su u globalu bili zli, ali religija im je bila ispravna, to Hristos rece. Zla dela ne dokazuju neispravnost religije. Pobrkao si loncice, zato si i skrenuo i sam sebe obmanjujes, a to sam vec dokazao, jer tvoja nauka je u svakom aspektu do sad pala. I to vidis, samo si tvrdoglav, koprcas se ko riba na suvom, jer neces da priznas, ispod casti ti je.
To je pred dolazak tako. Ipak je Isus rekao da se mora vdijeti rod.
Pa mi zivimo u poslednjim danima, to svi tvdite pa i mi! Sad ces jos reci da nije blizu, pa moraces izgleda da pocnes sam sebe da pobijas da bi odrzao svoju nauku.
Dakle ti nisi u stanju da osporiš moju nauku.
Oborio!
Vecina crkava u otkrivenju su vec tada bile u losem stanju, a Hristos kaze da su 5 devojaka u crkvi bile mudre a 5 lude, dakle nemoguce je sagledati rod crkve u globalu jer je odnos pola pola! A mozda i veci u korist zlih! Jer Hristos se pita kad dodje "hoce li naci veru na zemlji"!
Isto tako dokazao sam da zli rodovi ne znace automatski i netacnu nauku, jer su fariseji bili licemeri i imaki zao rod u globalu ali Hristos kaze da su imali ispravnu nauku i cak je rekao ucenicima da slusaju fariseje - "sve sto vam kazu dakle drzite i tvorite"!
Oboren si 100%, i tvoja je nauka pala, ali ti je tesko priznati sam sebi! To jako boli...
Suoci se vec jednom sa samim sobom!
I prestani da napadas druge i opruzujes ih za grehe koje sam gajis u srcu! Neces ih time opravdati!
I meni je rekao da si fin, da znaš da je to istina, da ćeš ti to prihvatiti, a sada si ga ipak dosta razočarao. Baš mene briga šta Kainos misli, ja sam sa njim prijatelj na FB. Meni je bitno šta misli Bog o meni. Za ljude me baš briga.
I ne treba da te bude briga za ljude i to je dobro, ali ti moras da ih slusas i proveris njihove tvrdnje, a to ne radis. Vec unapred i pre nego sto si proverio osudjujes!
Ovo me podjeća na molitvu fariseja.
Pa naravno, moras ti da ocrnis drugog i da njegove bezazlene reci usmeris protiv njega! Bas ste vi fariseji, eno Laodikeja je svetac koji ne gresi! Ja nisam, ja gresim kao i svi drugi. A pre sam takav drag Bogu, nego onaj kojemu pokajanje nije ni potrebno tj. tvoj brat!
A ti bi trebalo isto da se kajes, za sve sto radis ovde.
Pa i na zlom drvetu ima poneka voćka dobra. Džabe si čitao Bibliju
Isus kad je isao da vidi rod na smokvi ne nadje nijednu vocku i rece: "da Bog da vise ne imala roda doveka" i odma se osusi smokva!
Ignorises reci Hristove, koje je on naucio iz stvarnog zivota, da na rdjavom drvetu nema roda nijednoga!
Ako je koren dakle los i grane su lose, i rod je rdjav!
Ali se to odnosi na pojedince i rodovi nisu samo od dogme, jer i neznabosci imaju rodove rece Pavle a nemaju dogmu vec ih savest vodi! I tako se i spasavaju!
Vec si pobedjen u raspravi pa se sad koprcas!