Član
- Učlanjen(a)
- 26.02.2012
- Poruka
- 3
Dali neko zna poreklo prezimena MALINIĆ,selo Miska Glava,Republika Srpska.Krsna slava Sveti Nikola.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Dali neko zna poreklo prezimena MALINIĆ,selo Miska Glava,Republika Srpska.Krsna slava Sveti Nikola.
Evo ovako Vucko,dacu Vam par podataka prvo o Vasem kraju,tj kako je izgledalo naseljavanje tih krajeva.Pa ako znate kad su vasi dosli u taj deo RS,mozete na osnovu ovog sto cu Vam napisati da zakljucite iz kog kraja poticu.
U prvoj polovini XVIII veka,doseljenici u ovaj kraj bili su poreklom iz srednje Hercegovine i CG.U prvoj polovini 20. veka doseljenici su iz severne Hercegovine uglavnom.I na kraju doseljenici iz druge polovine 20. veka su iz obliznjih krajeva.
Generalno najvise doseljenika ima iz Limske doline,pa CG,zatim Hercegovine,Starog Vlaha,a samo par porodica je iz Bosne poreklom.Takodje je veoma mali broj starosedeoca.
Zanimljivo je da u nekim krajevima ima Jevreja iz Ugarske,a posto mi je Vase prezime zvucalo kao da je stranog porekla,npr Francuskog,pogledao sam podatak o nekim jevrejskim prezimenima i nasao sledeci podatak.
Ovako je nastalo mozda i Vase prezime.
"Rafailović - Romano - Ruben / Rubenović - Ruso."
Naravno,ukoliko znate kako Vam je glasilo ranije prezime,(ako ga je bilo)mozda je bolje po njemu da potrazimo,a ako ne,mozda ova prica ima veze sa Vama.
Ako nadjem neke nove podatke javicu.
Interesuju me bilo kakvi podaci o porjeklu prezimena Siljak
Postoji prezime Sijak u Hercegovini?Ima ih i muslimana i Srba.Poreklom su iz okoline Capljine,Srbi slave Djurdjevdan.
Ne znam koliko ovo prezime ima veze sa Vasim?Ako nesto vise pronadjem o prezimenu Siljak,poslacu.
dali bi neko mogao da mi pomogne da saznam poreklo moje familije sokic. slavim durdevdan.