Krist je Božji - veli Pismo. Krist ima svoga Boga. Moj Otac je veći od mene. Bog je glava Kristu. I najvažnji stih od svih - na kraju će se Sin pokoriti Njemu da on - Otac bude Bog u svemu . 1 Kor 15,26....
Kod mene na poslu je spremacica najmanja po polozaju pa je i dalje "covek"! A bez nje bismo se svi zarazili, zato ona nije nista manja od direktora! Jer i direktor je covek!
I Hristov polozaj odnosno posao koji on vrsi ga ne cini manje bozanstvom, kao sto ni spremacicu posao koji obavlja ne cini manje ljudskim bicem!
Niko se dakle ne moze unizavati zbog posla koji obavlja, a jos manje njegova priroda!
Bozanske osobe takodje ne mogu sve vrsiti isti posao, tvoja ruka ne obavlja posao noge i obrnuto.. Postoji "raspodela posla"!
Dakle, ova argumentacija Jehovinih svedoka uopste ne stoji i ne dokazuje nista!
Isus se podlaze Ocu, jer takav mu je posao i uloga u planu spasenja, dok je uloga Svetog Duha veca. Zato bismo mogli reci da je Sveti Duh cak veci i od Oca i od Sina, jer se hula na njega ne oprasta a na ovu dvojicu se prasta! Ali to tako samo izgleda zbog posla koji obavlja!
Dakle, ne mozemo mi na osnovu nečijeg posla ocenjivati njegovu prirodu ili veličinu!
I sam Hristos je rekao da
"onaj koji hoce NAJVECI da bude, neka svima bude SLUGA!"
Po ovome Hristos je najveci! I njegov polozaj ne uzurpira njegovu velicinu i prirodu!
na kraju će se Sin pokoriti Njemu da on - Otac bude Bog u svemu . 1 Kor 15,26....
Radi se o"pokoravanju zemaljskog carstva nebeskom". Hristos se podlaze kao kralj zemaljskog carstva nebeskom, nakon sto dovede zemlju u rajsko stanje, on je predaje Bogu!
Sta ti je ovo cudno, on samo vrsi ulogu zemaljskog kralja, a kad zavrsi tu ulogu, on predaje zemaljsko carstvo Bogu! Zemaljsko se uvek pokorava nebeskom i tako je oduvek bilo!
Vi uopste ne razmisljate sta citate, nego su vam drugi rekli sta tekst znaci! Zato i imate problem..
Hristos je ziveo na zemlji i bio podredjen Bogu, i opet ce ziveti na zemlji i biti podredjen Bogu, dok ne dovede zemlju u savrseno stanje!