Pizze i ostala slična testa

Član
Učlanjen(a)
15.03.2010
Poruka
11
Kada nemate dovoljno vremena pizzu možete da napravite od starog hleba. Isecite hleb na kriške debljine 1cm, skinite mu koru i ređajte u zauljen pleh)po malo zbijajte, a praznine popunite iseckanim trouglićima tako da na kraju izgleda kompaktno kao da ste razvili koru). Ostalo je standardno: premažite hleb kečapom,narendajte kačkavalj i poređajte čta imate(narendani parizer,seckanu šunkaricu,slaninicu,šampinjone,kobasice,seckanu papriku,krastavčiće itd. sve što nađete u frižideru) i pre pečenja prelijete sa jednim umućenim jajetom u koje ste dodali malo vode.Prijatno! Ko ima turbo rernu:250 stepeni 7min. Brzo da ne može biti brže!


Ova pica može i posna! Narendajte biljni kačkavalj, odozgo sardine,tune,iseckani fileti soma ili iseckane riblje pljeske(ćevape) malo seckane paprike ili tikvice,itd).Prijatno!
 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pica od palačinki

Pica od palačinki

163315_pica-od-palacinki_f.jpg

Sastojci:
8 palačinki
250 gr. praške šunke
200 gr. mariniranih šampinjona
250 gr. kačkavalja
250 gr. kečapa
2 jajeta
1 dl pavlake
3 dl mleka
2 kašike ulja
Origano, so


Priprema:
Prašku šunku iseći na kockice, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Kečap sjediniti sa malo origana i izmešati.

Okruglu tepsiju odgovarajuće veličine nauljiti i dno prekriti palačinkom. Premazati sa malo kečapa, posuti sa malo praške šunke, kačkavalja i mariniranih šampinjona i preklopiti drugom palačinkom. Postupak ponavljati dok se ne potroši pripremljen materijal. Završiti palačinkom, a potom pripremljenu picu unakrsno iseći.

Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko sa malo soli i preliti preko poslednje palačinke. Potom protresti tepsiju kako bi se smesa ravnomerno rasporedila. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Lepota i zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
29.06.2009
Poruka
23
U mnogim receptima piše da se napravi gomila brašna sa rupom u sredini i onda dodavati vodu.Veću glupost niko ne može da vam savetuje :)
Ja koristim činiju od plastike
Prvo sipam vodu u nju pa tek onda brašno(to sam od muža naučila verovali ili ne-tako on meša gips)
I mešam običnom kašikom,ne mesim.Kad lepo izmesim(idealno bi bilo mašinom za mešenje ali nju ne volim da prljam nego samo kad pravim kolače pa ...znate već :)
Ostavim da odstoji na toplom pola sata pa pospem brašnom i spustim na dasku .Pri tome ako je lepo brašnjavo uopše ne moraju da se ulepe prsti(samo zbog toga i ne volim testa)

E svaka ti na mestu :)
Elem ovaj recept za testo mi je najbolji do sad:
1 kilogram brašna, pola paketica kvasca, 1.5 dl jogurta, 1 dl ulja, 2 k.k. soli i po potrebi vode
Visak testa moze i da se zaledi, mozete skladistiti nekoliko dana i u frizideru, a mozete sve smazati :)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Brza pogača-pica

Brza pogača-pica

17-nesto-sa-smokvama.jpg

Za 4 osobe: 700 g testa za picu, 400 g masnog belog sira, 5 smokava, 80 g suvog svinjskog vrata isečenog na šnite, dve grančice ruzmarina, maslinovo ulje, so i biber.

Testo istanjite na debljinu od oko 2 cm, rukama ga razvucite i njime obložite dobro podmazan pleh. Ostavite sa strane pet minuta, pa testo ponovo razvucite rukama po plehu. Odozgo rasporedite sir isečen na kockice i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. U međuvremenu operite smokve, isecite ih na kriške i prelijte maslinovim uljem. Kada primetite da je sir dobio zlatnožutu boju, izvadite pogaču iz rerne i po njoj rasporedite komadiće smokava, malčice posolite i vratite u rernu da se peče još samo pet minuta. Pogaču ponovo izvadite iz rerne, po njoj poređajte šnite suvog vrata, pospite seckani ruzmarin, posolite, pobiberite, pecite još pet minuta i odmah servirajte.


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mini pica pufne

Mini pica pufne

202902_mini-pica-2_f.jpg

Sastojci (6 osoba):
115 g brašna
3/4 kašičice praška za pecivo
180 ml mleka
1 jaje
150 g mešavine italijanskih sireva (mocarela, bejbi parmezan, gauda, beli čedar...)
120 gr neke blage salame ili praške šunke (iseckane na kockice)
2 kašike peršuna
250 ml neke marinare ili ajvara


Priprema (25 minuta):
U posudu staviti brašno, jaje, mešavinu sira, iseckanu šunku, prašak za pecivo, biber, mleko i peršun. Sve dobro promešati.

Kalup za mini mafine poprskati sa sprejom za pečenje ili premazati ih četkicom sa uljem, pa sipati kašikom testo, napuniti 2/3 kalupa. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200*C oko 15 do 18 minuta.

Pečene pica pufne izvaditi iz rerne i ostaviti u kalupu oko 5 minuta da se ohlade. Poslužiti ih tople, a mogu i hladne, sa marinara sosom ili ajvarom.

Izvor: Kulinarika


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
četiri godišnja doba

ČETIRI GODIŠNJA DOBA

1.jpg

Potrebno je
250 g mocarele, 200 g sremskog sira, 200 g pečurki, 400 g školjki, 100 g oceđenih račića, 2,5 dl paradajz sosa, 3 paradajza, 4 crvene paprike, 4 kriške šunke, limunov sok, peršun, čen belog luka, crne masline, bosiljak, maslinovo ulje

Priprema
Iseckani paradajz, paprike i pečurke dinstajte pet minuta na ulju, belom luku i peršunu. U drugom tiganju na malo ulja prodinstajte školjke s limunovim sokom. Rastanjite testo za picu, a od malo testa napravite dve pletenice koje ćete ukrstiti na pici tako da je podelite na četiri dela. Nanesite paradajz sos, pa različito filujte svaku četvrtinu. Na prvu nanesite sremski sir, na drugu mocarelu i paradajz, na treću papriku, a na četvrtu kolutove paradajza. Posolite i pecite 15 minuta na 220 stepeni. Izvadite iz rerne, rasporedite pečurke na papriku, školjke i račiće na paradajz, a usitnjenu šunku na sir. Pecite još pet minuta, pa ukrasite maslinama i bosiljkom.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pica sa tunjevinom

PICA SA TUNJEVINOM

4553_picaa-s-tunjevinom-11,2007,-,-bz_iff.jpg

Potrebno je
250 g paradajz sosa, 250 g kačkavalja, 250 g tunjevine, bosiljak, 2 glavice luka, maslinovo ulje
Priprema
Testo razvucite, premažite paradajz sosom i na njemu rasporedite rendani kačkavalj i seckani luk. Pecite 10 minuta na 220 stepeni, izvadite iz rerne, stavite tunjevinu i pecite još 10 minuta. Pre služenja picu prelijte uljem i pospite iseckanim bosiljkom.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mini pice

MINI PICE

1.jpg

Potrebno je
250 g paradajz sosa, 250 g mocarele, 100 g mini-viršli, tvrdo kuvano jaje, 2 paprike, šargarepa, kiseli krastavci, zelene i crne masline
Priprema
Testo razvucite i okruglim kalupom izvucite krugove prečnika 5 cm. Kuvajte šargarepu oko pet minuta, a ostale sastojke isecite na komadiće. Kružiće premažite kašikom paradajz sosa i poređajte ostale sastojke. Posolite i pospite origanom. Poređajte zalogajčiće na veliki list masnog papira za pečenje, stavite na rešetku i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Servirajte tople.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pikantna pica

Pikantna pica

18PIKANTNA-PICA.jpg

Za 4 osobe:
4 diska gotovog testa za pice, 500 g radiča, 150 g starijeg kravljeg sira, 2 čena belog luka, petnaestak crnih maslinki, pola kašičice čili papričice u prahu, so, biber i maslinovo ulje.

Radič očistite i pet minuta blanširajte u ključaloj, slanoj vodi. Ocedite, usitnite i preručite u posudu u kojoj ste na vrelom ulju kratko propržili seckani beli luk. Dodajte očišćene i seckane maslinke i čili papričicu u prahu. Posolite, promešajte i dinstajte na jakoj temperaturi tri, četiri minuta, skinite sa ringle i ostavite da se malo ohladi. Diskove testa za pice raširite na pleh obložen kolačarskim papirom, premazanim maslinovim uljem, odozgo rasporedite pripremljenu smesu, prekrijte komadićima sira, prelijte maslinovim uljem i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepni.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Zdravija pica

Zdravija pica

1.jpg

Potrebni su vam:
podloga za picu (poželjno domaća)
2 šolje čistog paradajz pelata
100g paradajza
šaka čeri paradajza
1 velika tikvica, iseckana ljuštačem, tnako
25g mocarele, iseckane na komade
1 kašika kapra
8 zelenih maslina, grubo iseckanih
1 čen belog luka, iseckan
1 kašika termostabilnog ulja
2 kašike iseckanog peršuna

Priprema:


Namažite pelat na testo i naslažite paradajz. Prekrijte čerijem i tikvicama, a zatim i mocarelom. Pomešajte kapar, ulje i beli luk, i prelijte na vrh. Pecite 10 minuta ili dok vam se koricaq ne čini pečenom na 200 stepeni.

Izvor: Zdrav život


 
Natrag
Top