Pitanje za kreacioniste

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
e setio sam se jos neceg zanimljivog, zasto imamo vulkane ako je zemlja mlada, znaci ili je utroba zemlje vruca jer se planeta hladi milijardama godina ili je bog stavio vulkane da ubijali ljude, zar ne ?

Stvorio je vulkane iz istog razloga kao i fosile dinosaurusa, da testira nasu veru. To je najlogicniji odgovor.
 
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
27
Одг: pitanje za kreacioniste

Životinja nije duhovna, dakle čovek nije životinja. Skroz pogrešna logika. Onda bi važilo i ovo: živa bića nisu duhovna, dakle čovek nije živ.

Naprotiv, životinje lete, na primer ptice, životinje proizvode električnu energiju, na primer jegulje, duhovne su, na primer čovek. Možda je baš dudov svilac direktor svemira, pazi kad baš on jedini kaki svilu!?!
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Vulkani su stvoreni jr je svet nastao pre 6.000 godina i malko više.
Čovek je nastao odmah posle toga.
Čovek je uzvišeno biće koje je kažnjeno jer je bilo radoznalo.
Čovek je stvoren od zemlje a žena od kosti (rebra)
Ljudi su nastali incestuoznom vezom Avelja i Kaina a kasnije, nakon potopa, kroz incestuozne spojeve preživelih sinova i žena im, od Noja.
Čovek je zaglupio jer je pod uticajem Sotone.
Kako to znam?
Piše u Bibliji.
Svi fosili dinosarusa su zakpani naknadno i čista su izmišljotina. Odnosno, oni su postojali i ranije i zvali su ih zmajevima. I to piše.
Čovek nema krzno (?) a šta mu je dlaka?
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
kreacionisti veruju u takve gluposti da covek ne moze ni da provali da li se neko sali ili je ozbiljan kada prica o tome
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poruka
44
Човек је господар над свим животињама, јер сваку може да савлада. А и животиње су интелигентна и духовна бића, али наравно не на истом нивоу као човек.
 
Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Атеисти , еволуционисти , математичари , физичари и сви остали како дефинишете и објашњавате "СИНГУЛАРИТЕТ" ?

Ја ћу постовати са Вукајлије дефиницију , објашњење како год , која је симпатична а и мало ме насмејала.

Najzajebanija stvar za definisanje i to ne samo na ovom sajtu nego od velikokg praska do danas uopšte.

Singularitet je termin, fenomen, pojava (a niko ne zna šta je) koja prkosi zdravom zemaljskom (a možda i vanzemaljskom) razumu na svaki način zbog toga što je on verovatno SVE i verovatno i istovremeno NIŠTA. Neće vas valjda zbuniti (a znam da hoće) ako kažem da je to mesto (ako je uopšte mesto) u kome je SVE i od koga sve POČINJE (ako uopšte u njemu pojam vremena nešto znači što svaki početak nužno zahteva).
Sve u svemu, nešto što vas može učiniti konfuznim više nego bilo šta na ovom svetu i nešto što će najefikasnije ubiti volju u vama za saznavanjem i otkrivanjem tajni univerzuma i naravno definisanju istih. Uzročno-posledično pitanje “šta je straije kokoška ili jaje?” je prava teletablis zanimacija u odnosu na tajne singulariteta.

Singularitetom se opisuje stanje kada je sve na ovom svetu, ali ama baš sve, bilo u stanju kosmičkog embriona ili nečemu što je još mladje od embriona. Iz ovog beskrajno majušnog i beskrajno gustog zametka nastala je cela Vasiona i ono što je u njoj. Ako zamislite (a ne možete) tačku koja je toliko mala da i nema dimenzije i da u njoj sabijete svu materiju Vasione blizu ste onoga što se zove singularitet. Rekosmo zamislite i sabijte … e tu je kvaka, kao mislilac, sabijač i u neku ruku kreator singulariteta morate da se nalazite negde, ali negde van singulariteta ne postoji, negde ne postoji ni u samom singularitetu, što vas baca u logičku zajebaciju da je mislilac i sabijač ili singularitet “lično” i ne može da ga vidi, zamišlja i razume a kamo li sabije, ili se potpuno sjebete pa zaključite da mislilac i sabijač uopšte ne postoji jer nema gde da postoji.

Ako singularitet ipak zamišljate kao malu, okruglu petardu koja “visi” negde u prostoru i “čeka” da prasne velikim praskom i podari vam radost postojanja u Vasioni, opet ste se zajebali. Izvan singulariteta PROSTOR NE POSTOJI, nema ničega, jednostavno petarda nema gde da “visi”, nema čak ni vas koji čekate da vidite vatromet jer ste vi produkt velikog praska i deo Vasione koja još uvek “čeka” da nastane i “kreira” prostor za posmatrače. Da, pomenusmo glagol čekati … opet kvaka, nema čekanja u singularitetu jer u njemu vreme ne da ne teče - VREME NE POSTOJI.

Pa šta postoji koje pičke materine u tom singularitetu pitamo svi.
Pa postojala je cela naša vasiona (sva njena materija) koja nije ni u prostoru niti u vremenu. Eto to je singularitet, x=0, y=0, z=0, t=0, m=∞. Sve za šta znamo je bilo u njemu ali na način i u formi koju ne možemo da zamislimo. Jednostavno ljudski mozak ne poseduje “dimenziju” neophodnu za shvatanje tvrdnje da je u singularitetu sve, ali to sve nije ni u prostoru (NIGDE) ni u vremenu (ne postoji reč za NIJE U VREMENU), pa ako nije nigde onda verovatno i ne postoji, a svi jebeno znamo da postoji. Ili, singularitet je sve, što po ljudskoj logici znači i svuda i uvek, ali kako u singularitetu prostora i vremena nema to automatski znači da nije nigde, … i slične zajebacije i logičke vratolomije.

Zašto ljudima nedostaje moždana “dimenzija” za potpuno razumevanje singulariteta? Pa verovatno iz istog razloga zato što krokodilima nedostaje moždana “dimenzija” za razumevanje integrala ili, recimo, književnosti Milorada Pavića.
Na kraju, pitate se gde je ovde zabava i neophodna zajebancija u definisanju. Odgovor naslućujete; u singularitetu nema ni prostora ni vremena za zajebanciju, a i kad bi bilo ne bi vam mnogo stalo do toga. Isuviše je “skučen” i “statičan” za ozbiljniju zabavu.
 
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa ja zivim tu xD izmedju prostora i vremena :D ali dobro ja sam opet drugo ja sam dosao sa druge planete nisam ja zemljanin kao vi axaxaxaxaxa
 
Natrag
Top