Pitanje za kreacioniste

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
jos jedno zanimljivo pitanje za kreacioniste, kako objasnjavate kratere koji su napravili asteroidi, na primer znamo da postoji ogroman krater u novom meksiku ( koji je istrebio dinosauruse ) koji je toliko veliki da ako je udario morao je da unisti preko 75% svog zivota na zemlji ukljucujuci i najbolje prilagodjene zivotinje, kako su ljudi to preziveli ako se desilo pre 10 000 godina i zasto ne vidimo danas posledice tog udara ( jer one traju stotinama hiljada godina ).
Ili je mozda bog postavio i kratere tu kao dekoraciju

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kad postavljaš takvo pitanje kreacionistima prvo treba da znaš da oni ne veruju da je čovek postojao na zemlji pre 10000 godina. Kad već spominješ kratere i asteroide treba da znaš sledeće. Ono što je za mnoge Hrišćane dolazak Hrista na zemlju to je za ateiste udar asteroida u zemlju. Za njega se često koristi naziv Stena ili Kamen. U Danilu je taj kamen veliki kao gora što govori da je u pitanju asteroid ono što je vidljivo za nas. Ako pratiš američke emisije na Diskovery, History i dr. videćeš koliko pažnje posvećuju tom pitanju i koliko su nemoćni da bilo šta urade.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
jel si ti uopste procitao sta sam ja napisao, pod 1 sada nismo nemocni, a pod 2 ako je asteroid iz novog meksika udario u zadnjih nekoliko hiljada godina mi danas ne bi postojali, vecina zivota ne bi postojala, nauka dokazuje da je udario pre 65 miliona godina, i vidimo veliko izumiranje ogromnog broja vrsta u fosilnim zapisima posle toga, sve se slozilo, ali kako kreacionista objasnjava to ?
Ovo je pitanje za kreacioniste koji veruju u mladu zemlju

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
To da li smo ne moćni videlo se nadavno u Rusiji kada je uleteo jedan manji kamen koji nije ni udario u zemlju i koliko je bilo povređenih od detonacije. Šta misliš kad bi ta stena bila veća šta bi se desilo.
Ne razumemo se jer za zemlju se ne zna koliko dugo postoji. Neka bude da je stara milijonima godina ali čovek je nastao pre nekoliko hiljada godina.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
stara je milijrdama ne milionima, a onaj u rusiji je prosao bas zato sto je bio mali.
Tako male meteore je previse tesko videti, apofus je ogroman asteroid i snimili smo ga 30 godina pre nego sto ce preseci nasu orbitu u trenutku kad mi budemo bili tu, mada prema novijim merenjima ni on nas nece udariti.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za tvoju informaciju koju sam baš sinoć saznao na američkim kanalima je da opasni asteroidi mogu da se uoče u najboljem slučaju na dvadesetak do mesec dana a to je već i suviše kasno. Nemoj se nadati u snagu i resurse čoveka biće ti uzaludno.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
moras da razums kako se asteroidi krecu, oni imaju svoju orbitu, kao sto imamo i mi, i neizbezno je da ce nam se nekada sudariti orbite, astronomi izracunaju orbite i vide kada ce se 2 tela sudariti, tako i za apofus. To je u sustini nebitno, zasto je bog stvorio 4,6 milijardi godina staru planetu a ljude u zadnjih 10 000 godina ? :)

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
jos jedno zanimljivo pitanje za kreacioniste, kako objasnjavate kratere koji su napravili asteroidi, na primer znamo da postoji ogroman krater u novom meksiku ( koji je istrebio dinosauruse ) koji je toliko veliki da ako je udario morao je da unisti preko 75% svog zivota na zemlji ukljucujuci i najbolje prilagodjene zivotinje, kako su ljudi to preziveli ako se desilo pre 10 000 godina i zasto ne vidimo danas posledice tog udara ( jer one traju stotinama hiljada godina ).
Ili je mozda bog postavio i kratere tu kao dekoraciju

Odakle ti ideja da je ikada na Zemlju udario asteroid te veličine da istrebi 75% populacije na planeti?
I ko to tako suptilno meri tih 75% ? Pa zašto nije 100%?? Ili 35%?

Ljudi iznose raznorazne teorije, a vi verujete kao da ste hipnotisani...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
vidimo po fosilima da je nestalo 75 % zivota, a krater se nalai u Jukatanu, novom meksiku, i jedini koji veruju kao da su hipnotisani su vernici, bez i jednog dokaza za svoje verovanje

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
sta je bilo ? ne mozete da nadjete objasnjenje na kreacionistickim sajtovima, zaboravili da izlupetaju neke gluposti i o ovome ?

Natrag