Pitanja za ateiste???

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Prvo da razjasnim da nisam vaspitavan i obrazovan na crtanim romanima Alan Forda, Zagora i sl. kao ni manifestu KP ili satanizmu Kroulija, vec da prije svega razmisljam svojom glavom a u tome mi pomogose svojim razmisljanjem Njegos, Dostojevski, Kant, Oto Vajninger i ostali ostroumni ljudi. Samo priglupi ulicari razgovaraju u frazama i kratko, na brzaka...

...dakle, govorim samo o svom vidjenju Bozijeg koncepta i sopstvenoj logici tako da je svaka glupost na moj racun a ne na Tvorca, Boga.

Ono sto je savrseno Bog dao je Smisao univerzuma, koji nije statican, stvoren savrseno i okamenjen, savrsen je njegov smisao stalnog razvijanja i svih stvorenih bica u njemu koja se kroz vjecnost stalno razvijaju i usavrsavaju u univerzumu koji je u stalnom razvijanju i sa nesagledivim mogucnostima, oblicima, formom i sadrzinom.
Vjecan zivot i razvoj kroz neslucene mogucnosti je savrseni Smisao univerzuma i takva vjecnost nije "dosadna" iz ugla razmisljanja zakrzljalih umova i njihovih bijednih zakrzljalih zivota na Zemlji.
Sve sto se dogadaja u univerzumu ima savrseni Smisao i u proces je razvijanja i nista tu ne "tumara", ali nista nije ni determinisano i "savrseno okamenjeno", sve se odvija po savrsenom Bozijem smislu...Uzroka i Posledice i stalnog Razvijanja.

Najveci dar od Boga stvorenim bicima je Ljubav koja je izrazena u Slobodnoj Volji, jer je samo to Ljubav i Sloboda a njihova posledica je Odgovornost.
Slobodna Volja je savrsen Smisao zakona: Uzroka i Posledice.
Ako ovo cinis desice se ovo, ako ono cinis desice se ono, a mogucnost kombinacija je bezgranicna i beskonacna, zato je bitno razumljeti Savrsen Smisao da bi se ucestvovalo u sopstvenom razvoju kroz stalno razvijanje univerzuma.
Da bi nesto razumijo moras imati Slobodnu Volju, u suprotnom ne razumijes Smisao i radis determinisano, po komandi, kao robot si upravljan, kao zivotinja uglavnom, ti sluzis ali ne razumijes Smisao.
Bog nas je stvorio iz Lubavi, mi smo Njegova djeca, po Njegovom liku, Slobodna a time i sposobna da razumijemo Smisao savrsenog stalnog razvijanja univerzuma i sopstvenog, stalnog razvijanja sa univerzumom, u beskrajnom broju kombinacija po zakonu Uzroka i Posledice i sa razumjevanjem Savrsenog Smisla svega stvorenog.

Drugo, Covjek je Bozija kreacija koja se radja sa darom Slobodne Volje a time i sposobnoscu da razumije smisao svog Tvorca.
Ne moze covjek da ima pojam o Bogu, zato On kaze ne pravite nikakve likove i kipove jer Ja sam Sve, Alfa i Omega, sve i svja.
Svakom covjeku je data sposobnost da u svom razvoju razumije Smisao Tvorca. Data mu je sposobnost a dali je covjek koristi da bi razumijo smisao je druga stvar. Sudeci po ovom forumu neki su se odrekli te sposobnosati, pa ih ja opisah kao robote i dadoh im simpaticno ime Ki-Burazi.
Kada su ljudi pali toliko nisko usled svoje lenjosti, bahatosti i gordosti i radili sve i svasta izopaceno umjesto da razumiju Smisao univerzuma koji je dao Tvorac, onda je Bog dao ljudima Sveto Pismo, tj. napisao im sta su zakoni zivota i kakav je Njegov koncept i da se ponasaju u skladu sa njim ako zele da ucestvuju u vjecnom razvoju i vjecnom razvijanju univerzuma kroz neslucene mogucnosti i sa savrsenim smislom beskrajnog razvoja i beskonacnih oblika u Zivoj, nepresusno zanimljivoj i uzbudljivoj Vjecnosti Stvaranja.

Trece, nas razum izvire iz nase Slobodne Volje a ona je mogucnost Izbora, ne mozes ti da negiras Boga, ali mozes da neces da razumijes njegov smisao i da ga prihvatis i da sa tobom rade satanisti sta hoce, da prihvatis da si majmun i od majmuna, Bog ti je dao slobodnu volju iz ljubavi prema tebi, da si slobodan i razuman a ti je koristis da si rob satanista i zrtva iluzija.
Slobodna volja je da mozes da mislis i radis sta ti je volja pa ramisli o cemu treba da mislis i sta treba da radis !

Cetvrto, sami ljudi su izabrali da okuse plod Dobra i Zla, a zlo je samo satana i demoni, Bog dopusta da satana, demoni i njihovi ljudski sledbenici satanisti djeluju na Ljude, da bi ljudi upoznali i dobro i zlo pa se sami odlucili po Slobodnoj Volji da li su uz Dobro, tj. Boga ili su uz Zlo, tj. Satanu. Bog ovo djelovanje Satane i satanista dopusta samo odredjeno vrijeme a onda sledi ono sto je opisao u Otkrovenju, oni koji su zivljeli ili umrli za Dobro potvrdili su da zele Zivot u vjecnom razvijanju i stvaranju univerzuma sa Smislom, oni koji su zivljeli ili umrli za Zlo bice jednostavno unisteni zajedno sa Satanom i demonima jer su oni Otpad-Skart-Sljam-Beskorisni za razvijanje univerzuma i svih bica u njemu.

Djavo-satana je za Boga Tvorca niko i nista, otpad=skart=beskoristan i postojace samo dok Bog ne ispuni ono sto je obecao Ljudima u Svetom Pismu, koje treba da citate jer je vam dato da se upoznate sa Bozijim konceptom i planom Spasenja.
Svi koji zele suprotno bice samo prah i pepeo zajedno sa satanom, svi koji zele vjecni zivot i potvrde to svojim djelima bice ono zasta ih je Bog i stvorio, Kosmotvorci, graditelji univerzuma u stalnom razvoju i usavrsavanju kroz savrsen Smisao vjecnog Zivog univerzuma.

"Narod kaže, ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju"...budi zabrinut za Sebe !

Citajte Sveto Pismo, sve je jasno i bukvalno objasnjeno, sav Bozji koncept i sav Smisao koji i najprostiji ljudi mogu razumljeti...ako Hoce !

Dacu kasnije svoje misljenje i na ova druga pitanja, a sve je Logicno...samo treba...

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
A šta Bog čeka? Mislim, prošlo je već 2000 godina... Da nije zaboravio šta je obećao?

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Objasnicu svoje vidjenje Bozjeg koncepta na prost nacin kroz realan ovozemaljski zivot jednog realnog covjeka sa sjevera CG koji se zove Vucko, a vi zamislite da je bog:
Vucko je vaspitan i odrastao u razumnog vrijednog covjeka. Radio vrijedno na svom imanju u selu i sagradio kucu u gradu i vrijedno, casno i posteno jos radio u fabrici. Ozenio se vrijednom zenom i rode 4 sina. Sve rade i stvaraju zbog njih i vaspitavaju ih u vrijedne, casne i postene ljude ocekujuci da budu u svom daljem zivotu ono sto Bog ocekuje od svoje djece Ljudi.
Sve ide po svom planu i svaki se trud oko njihove djece pokazuje vrijedan jer izrastaju u ljude na ponos svojih roditelja.
Vucko od svojih posteno i vrijedno zaradjenih para salje najstarijeg sina na studije u BG da se obrazuje za inzinjera i nastavi da gradi zivot sa Smislom. Sin se tih 70-ih godina u BG polakomio i navukao na satanisticke perverzije Hipi, Zepelin, Stonesi, svakakva blejanja i perverzije, drogiranja i razvrat Rock satanizma koji je pristigao kod nas. Postane teski ovisnik narkotika i jave ocu Vucku, koji podje po njega i dovede kuci. Pokaze sinu svu brigu i ljubav ovog svijeta da bi mogao da se okane samounistenja. Sin nece da prekine sa zlom, no jos navuce mladjeg brata na zlo i blejanje, pa i treceg brata na kriminal i lopovluk da bi se sa tim parama drogirali, opijali i svasta naopako cinjeli.
Otac Vucko vidi da je zlo preveliko i neko mu kaze za lijecenje u Rusiji, pa on iz bezmjerne Ljubavi proda dio imanja i zaduzi se, pa najstarijeg sina povede u Rusiju na lijecenje, ali posle izvjesnog vremena sin nastavi sve naopako sa ovom dvojicom brace, a najmladji sin je jos dijete i slusa oca. Najstariji sin u nedostatku para za drogu pocne krisom prodavati stvari iz kuce, sve ono sto je postenim i vrijednim radom stvarano od oca i majke, a i braca uz njega postaju sve gori ljudi.
Jedno vece otac Vucko okupi sve sinove u kuci da obavi razuman razgovor i objasni im da ce sva porodica propasti ako nastave naopako i kaze najstarijem sinu da vise ne moze sve da unistava, a sin je toliko pomahnitao da je udario svog oca, tvorca, dobrocinitelja, darodavca zivota i smisla i otac Vucko padne krvave glave na pod pred sinovima, pa onda ustane i sve mu je bilo jasno, podje u sobu, napuni pusku i pred svom porodicom ubije sina kao pseto, sto ovaj i jeste.
Otac se obuce i podje u Miliciju, prijavi da je ubio pseto i da mu sude po zakonu.
Sinovi ga obidju u zatvoru i otac im kaze da ako jos neko od njih pokusa da unistava porodicu, bolje da se sam ubije, no da ceka da Vucko izadje iz zatvora i da ga ubije kao pseto.
Odrobija Vucko ono pseto sto je ubio i malo prije no sto ce da izadje iz zatvora, drugi mu se sin sam ubije u jednoj kafani mojih rodjaka. Bio je toliko pametan i castan da ne ceka Oca da ga ubije i ponovo da robija zbog pseta.
Kad je Vucko izasao iz zatvora obavi razgovor sa svoja dva sina i kaze starijem da se ozeni i da posteno i casno radi i zaradjuje, a ovaj poslusa oca i dobije dva sina i nastave da zive u porodicnoj kuci srecni i radosni sa ocem i majkom.
Najmladi brat koji je uvjek bio primjeran na oca, zavrsi srednju skolu, fakultet, ozeni se i sad ima sina i zivot sa punim Smislom i u svoj ljepoti.
Vucko je jos ziv, vidjam ga kad seta sa unucuma, srecan i ispunjen otac i djed.

I danas se na sjeveru CG kaze sinu koji ne postuje Smisao zivota..."Pazi sta radis, da te ne bi ka Vucko..."

Imal' koji ateista kakvu zamjerku na Vucka ?

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Prirodom, ovo je stvarno alarmantno. Nazivati čoveka psetom i opravdavati ubistvo samo zato što je zapao u probleme i nije mogao da ih reši? Kad pročitam ovakve stvari setim se zašto me vi hrišćani plašite. Pričate o nekoj ljubavi i razumu a onda opravdavate ovakva zverstva. Sram da vas bude svake rečenice u kojoj pozivate na moral i oprost, i sram da vas bude svaki put kada sebe proglašavate za čoveka a nas ateiste za sataniste.

U situacijama kao što je ova, još više nego obično, želim da postoji Bog; i da postoji Božja pravda jer će takvi kao ti goreti u paklu, u čudu ćete se večno pitati gde ste pogrešili.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Neverovatno sa kakvom toplinom, ljubavlju i postovanjem pricas o coveku koji je ubio svoje dete i koji je najverovatniji uzrok samoubistva drugog.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Trece, nas razum izvire iz nase Slobodne Volje a ona je mogucnost Izbora, ne mozes ti da negiras Boga, ali mozes da neces da razumijes njegov smisao i da ga prihvatis i da sa tobom rade satanisti sta hoce, da prihvatis da si majmun i od majmuna, Bog ti je dao slobodnu volju iz ljubavi prema tebi, da si slobodan i razuman a ti je koristis da si rob satanista i zrtva iluzija.
Slobodna volja je da mozes da mislis i radis sta ti je volja pa ramisli o cemu treba da mislis i sta treba da radis !
"Efendija, ti ne ugoneta,
-----------------------
No si s kraja počeo tanjega..."

Nisi shvatio suštinu pitanja: ako je naš razum Božija kreacija, otkud u njemu negacija kreatora?
Nije odgovor na ovo pitanje šta je to slobodna volja i šta sve možeš sa njom da radiš. Uviđaš li to? Daću ti još jednu šansu...

Vidim i da imaš nešto protiv kratkih riječi - rečenica - misli. Istovremeno, Njegoš ti je uzor!? Znaš li koja je najveća vrijednost Njegoševog književnog djela? To su njegove gnome. Nadam se da znaš šta su gnome. Ako ne znaš obavijesti se na Google i pod hitno promijeni mišljenje. Niti jedna narodna mudrost nije napisana u vidu romana, nego, uglavnom u vidu jedne rečenice.

Poznat mi je crnogorski mentalitet, pa zato shvatam tvoju inspirisanost Vučkom. Vučko ti je paradigma časti, dostojanstva i čojstva. Ali, to je naopako shvatanje tih ljudskih vrlina. Nema ništa dostojanstveno u ubistvu vlastitog djeteta. To je užasan zločin i užasna tragedija. Istovremno, to je postupanje u skladu sa onim što je radio i naš "Tvorac". I on je naveliko ubijao svoju djecu. Vučko se samo ugledao na njega.

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
E jadovi jadni, vi bi ste dozvolili svim satanistima da pobiju sve ljude i svim narkomanima da navuku sve ljude na drogu.

Ako ikada budete imali svoju djecu dopustite onom vasem djetetu koje bude narkoman i lopov da vam navuce svu djecu na samounistenje, pa i vas same jadovi i svi pocrkajte u vasem kukavicluku i bijedi.

Sto se tice moje djece, ima da budu Ljudi...a culi su od mene ovu istu pricu o Vucku...pa ce 2X razmisliti...

...ali, nema potrebe, sve je u njih ulozeno i sve vec sada razumiju i vec su bolji od mene u mnogo cemu.

A kojim slucajem da vi uticete na njih i da ih izopacite...to bi vam poslednje u zivotu bilo !

Ako su vama roditelji dozvolili da se drogirate i unistavate, samo izvolite, a ja se evo opet trudim da vam objasnim i dobro ucinim, a dal cete to prihvatiti, zabole me mosnica, imate sopstvenu Slobodnu Volju, pa radite kako vi Hocete.

Batalite samo da se preseravate da vam je do ikoga stalo, samoziva balavurdijo, koja bi da moze prodavala drogu djeci, ka sto rade vasi usrani idoli iz Roling Stonsa, Zepelina, Metalika i ostalih satanistickih jazbina pod-kulture.

Sto se tice Vucka i mene, mi smo odgovorni za svoje porodice, i ne moze s time niko da se zajebava, a Bog neka sudi kako je pravedno !

Klipani, citajte Sveto Pismo i nadjite Smisao sopstvenih zivota, da vas satanisti ne razvale ka zvecku...

...ili ih vi ne preduhitrite pa se razvalite sami...

...upamet se Ljudi bandoglavi !

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
E jadovi jadni, vi bi ste dozvolili svim satanistima da pobiju sve ljude i svim narkomanima da navuku sve ljude na drogu.

Ako ikada budete imali svoju djecu dopustite onom vasem djetetu koje bude narkoman i lopov da vam navuce svu djecu na samounistenje, pa i vas same jadovi i svi pocrkajte u vasem kukavicluku i bijedi.

Sto se tice moje djece, ima da budu Ljudi...a culi su od mene ovu istu pricu o Vucku...pa ce 2X razmisliti...

...ali, nema potrebe, sve je u njih ulozeno i sve vec sada razumiju i vec su bolji od mene u mnogo cemu.

A kojim slucajem da vi uticete na njih i da ih izopacite...to bi vam poslednje u zivotu bilo !

Ako su vama roditelji dozvolili da se drogirate i unistavate, samo izvolite, a ja se evo opet trudim da vam objasnim i dobro ucinim, a dal cete to prihvatiti, zabole me mosnica, imate sopstvenu Slobodnu Volju, pa radite kako vi Hocete.

Batalite samo da se preseravate da vam je do ikoga stalo, samoziva balavurdijo, koja bi da moze prodavala drogu djeci, ka sto rade vasi usrani idoli iz Roling Stonsa, Zepelina, Metalika i ostalih satanistickih jazbina pod-kulture.

Sto se tice Vucka i mene, mi smo odgovorni za svoje porodice, i ne moze s time niko da se zajebava, a Bog neka sudi kako je pravedno !

Klipani, citajte Sveto Pismo i nadjite Smisao sopstvenih zivota, da vas satanisti ne razvale ka zvecku...

...ili ih vi ne preduhitrite pa se razvalite sami...

...upamet se Ljudi bandoglavi !

Dragi forumaši, nemojte se ljutiti što ovaj post neću brisati. Ovo je jako dobra legitimacija autora. Ima ona dobra narodna poslovica koja glasi: Niko nikoga ne može obrukati, kao što može čovjek samog sebe.
Ovo je primjer kako ne treba pisati na forumu, kao i to tome, zbog čega je potrebno uvažavati sagovornike.

Eventualni naredni tekstovi ovakvog sadržaja, biće brisani.

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Naravno da je to moja legitimacija, pred Bogom i ljudima.

Nisam ja Njegos no svoj Covjek koji misli sopstvenom glavom i odgovara za ono sto cini.

Pa da ucinim za ateiste sto mislim da ce im dobro doci, da ih navedem na Kulturu koja zivot znaci i nalazi Smisao u Ljepoti.

Kako rece Bah, sva muzika bi morala da slavi samo Boga, Tvorca.

A ja da dodam i svoje shvatanje: Boga i Njegova djela, a posebno Prirodu...

...sto mu dodje isto, al ja bih tako reko, po Svojski...

Uzivajte i nadahnite se najljepsom muzikom koja ce vas pribliziti: Istini, Ljubavi, Ljepoti = Bogu !

Kod:
http://serbianforum.org/zdravlje/172961-muzikoterapija-muzika-na-recept.html

Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Ne odgovori meni niko ko posadi drvo saznanja dobra i zla, zasto uopste bog to dozvoli posebno sto je kao svemocan znao sta ce se dogoditi.... Mogu ti samo reci da covek bez volje i bez sposobnosti da razmislja moze sebi dozvoliti da se drogira, zao mi je sto si imao takvo iskustvo u zivotu... Ja sam naprimer medicinski tehnicar po struci, tako da sam prilicno upoznat sa tim kakav je problem narkomanija. Takodje zivim u gradu koji je 90tih bio drugi po procentu narkomana u Srbiji, tako da je i dosta mojih prijatelja otislo tim putem. Mogu ti reci da so to ljudi uglavnom slabog karaktera i gotovo nesposobni da samostalno razmisljaju.To su uglavnom ljudi koji su upijali tudje stavove i prihvatali ih kao svoje. Ako je in nosi se Airmax, ako je in trenerka se navlaci preko jakne, ako je in pusta se kosa i gutaju tablete, ako je in da se krade, krade se. Pojedini koji za sebe tvrde da su bivsi narkomani, su svi do jednog sada veliki vernici... Pricaju kako je lose slusati odredjenu muziku, lose citati neku knjigu, lose je gledati neki film jer "on zna na sta ga je to navelo" i da cu i ja isto tako proci... Pa evo 30 godina gledanja i citanja svega i svacega, slusanja razne muzike mene nikada ne natera da ukradem i da se drogiram... Cak sta vise smeta mi i ono sto je vecini normalno, zaposljavanje preko veze. Ja ne radim jer ne zelim da se zaposlim preko veze, vidis nije mi potrebna neka nagrada tipa raj ili slicno, ja sam zadovoljan jer radim ono sto je ispravno. Takodje niko mi nije krivo sto moj zivot nije ono sto sam ocekivao dok sam mislio da je svet jedno fino mesto. Ne pogadja me to toliko, posebno ako uradim sve sto je u mojoj moci da pokusam to da promenim. Meni nije potreban neko za koga cu da se zrtvujem, meni nije potrebno da mi iko kaze hvala. To sto radim radim da bih ja licno bio spokojan, da bih ja bio zadovoljan, a naravno osecacu se dobro ako pomognem nekome, naravno osecacu se lose ako ne mogu da pomognem nekome. Jeste da to zvuci mozda pomalo sebicno raditi nesto samo da bi se ti dobro osecao, ali to je cinjenica i ne libim se da kazem da je tako. Za svaku moju odluku sam, licno sebi kriv ili zasluzan, ne krivim sotonu ako sam ja nesto pogresio, ne zahvaljujem bogu ako sam dobro uradio. Ako nas je bog stvorio da mu budemo igracke, nemam mu na cemu zahvaliti, jer on je morao da znati da ce jesti plod zabranjenog drveta, tako da se igra sa nama, tako da i kad bih uzeo to kao istinu ne bi mi se svidelo. Vecina religija ima jednu zajednicku karakteristiku po kojoj je covek vise bice od svih drugih vrsta, jedinstveno. Pa zar nije svaki zivot jednak? Hoces li reci da ljudi ometeni u razvoju, ima veoma teskih slucajeva ne zasluzuju da zive uopste ili su nebitni? Pojedini covekoliki majmuni bi mogli igrati i sah sa pojedincima i pobediti cak :D

Slab covek samo prihvata tudje kao svoje a i da ne promisli o tome. Ti nas ovde osudi, lazno svedocis prijatelju moj, jos jedan greh na tvojoj dusi.... Ja niti se drogiram niti kradem, doduse poslusam nekada neke pesme grupa koje si naveo, trenutno slusam Prucell- rondeau, pre toga dok sam ovo pisao slusao sam Carmina Burana-u jos satanista za listu. Inace najvise volim da slusam Mike Oldfielda, jos jedan za listu :D Sto se tice prodavanja droge to je u jednom trenutku radilo pola moje skolske generacije ovde, a ja nikada naravno pokusavali su da me vrbuju, isto kao sto i si i ti pokusavao ne kazem da je ono sto si ti radio podjednako lose, nemoj tako da me shvatis, samo hocu da kazem a mislim da sam ispravno postupio, kada sam odbio oba jer smatram da se ne slazu sa mojim uverenjima, i zelim sam da donosim svoje odluke, ne da mi budu nametnute...

Da ne bude zabune, ne zelim da time sto se bivsi narkomani okrecu veri diskreditujem vernike, pricao sam samo o podloznosti tudjem uticaju.

Poslednja izmena:
Natrag