Pitanja za ateiste???

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Ateisti treba prvo da ukapiraju da na ovom svijetu pozicije vlasti drze satanisti.
To je ocigledno i najvecoj budali ako samo gleda kakav nam se izopaceni koncept svakodnevno namece, pocev od pod-kulture, muzike, filmova, romana, tv media i svih drugih primjera i modela izopacenosti i perverzije, pa do svakodnevnog zivota u okruzenju narkodilera, narkomana, prostitutki, svakakvih perverznjaka i pedofila do sebicnih, osiljenih i bahatih "biznismena" tj. lopova i lopina i ostalih nezasitih glavesina i parazita.
Ono cega su se nasi veliki i casni preci stidjeli i nikad sebi dopustali, sada je nametnuto kao pravilo i pozeljno ponasanje vecini ljudi.
Vladajucim satanistima nisam ja dao taj naziv, vec oni sami sebe opisuju kao vjernike i sluge Lucifera tj. satane, otpadnika od Boga i zlocinioca ljudima. Svaki ateista u to moze lako da se uvjeri i sa malo truda sazna kako sami sebe opisuju Masoni i Vatikanski Jezuiti koji drze svjetske pozicije vlasti. Da ponovim, saznajte sta glavni mason Albert Pajk kaze za njihovo sluzenje satani i sta otkriva bivsi visoko rangirani jezuita Dr Alberto Rivera, a imate jos na stotine drugih svjedocenja ljudi iz tih satanistickih tajnih organizacija koji su se pokajali i rizikujuci svoje zivote, svjedocili i upozoravali druge ljude da se spasavaju od zlotvora. Treba da se upoznate i sa svjedocenjem koje je javno dao Roger Monroe, bivsi satanista elitnih krugova, koji je do detalja opisao komunikaciju satanista sa demonima (palim andjelima) i licno sa Satanom, otpadnikom i zlociniocem, a u tom je licno ucestvovao i svojim ocima gledao, pa se jedva ziv iz toga izvukao uz pomoc vjere u Boga i prijatelja. Ateisti ovdje, umjesto sto trabunjaju o svemu i svacemu beskorisnom i fantaziraju o satanistickim budalastinama majmunolike Darvinove evolucije, maloumno razglabaju o Hariju Poteru, vjesticama i carobnjacima, zamisljaju magicna tehnoloska resenja koja ce ih spasiti od svojih propalih i jadnih usamljenickih zivota, krive vratove gledajuci na Mars i cekajuci da im satanisticka NASA objavi "otkrice" da nisu sami, jadni i bijedni na ovoj planeti Zemlji, vec imaju sabracu marsovce, za koje se nadaju da su isto toliko sludjeni i da jedva cekaju da se druze sa sizofreno usamljenim zemljanima.
Ako bi kojim slucajem (u najludjim snovima) marsovci dosli na Zemlju, pobili bi nas sve ka crve i naselili ovu cudesno lijepu, rodnu, plodnu i zivotonosnu planetu Teru.

Dakle, Ateisti, prvo da ukapirate sopstvenu realonost zivota na Zemlji i ko su oni koji njom upravljaju, a sami sebe nazivaju Satanistima, ili Iluminatima tj. prosvjetljeni od svog gospodara Lucifera tj. svjetlonose, nekad glavnog andjela, koji se osilio, pomahnitao, u zlobi i pakosti prema Bogu i ljudima i time izgubio svojstva Svjetlonose i postao Otpadnik od dobra, reda i ljepote i dobio naziv Satan-otpad-skart-sljam-zlo i naopako.

Ateisti, prvo primjetite da sluzite satanistima i da podrzavate njihov izopaceni sistem zivljenja u raspadanju i samounistenju.
Primjetite i koliko ste oholi, bahati i neodgovorni u blebetanju o neogranicenim slobodama za sve izopacenosti i perverzije.
Primjetite koliko se jogunite i busate protiv Boga, reda, ljepote i dobrote, koliko ste samozivi i mahniti da sve sebi dopustate.
Ono cega se pametni stide budale se ponose, ono cega su vam se preci stidjeli vi se sada ponosite, a nema te se cim ponosit.
Satanisti vam kazu da ste nastali od majmuna, vi odmah u graju i ludilo ka majmuni pred ogledalom.
Bog vam kaze da ste gospoda i Carski sinovi, princevi i da treba da se kao plemici i plemenito ponasate, prema sebi i drugima, a vi to necete, vama se to ne svidja, ocete u majmunsko kolo dok ne propadnete svi skupa od ludila, bjesa, perverzija pa stresa.
Ajd prvo pocnite razmisljati kako stvari jesu i zasto su takve, pa idemo dalje kroz saznanja i resenja...

...a ekologija, hrana i voda su elementarni uslovi za kvalitetan zivot, pa me interesuje kako o tome razmisljaju ateisti, koji su zapravo sluge satanistima, a i zajedno se protive Bogu i plemenitim ljudima.

A na pitanje..."žive dva čovjeka jedan pored drugog, oba čestita, moralna, poštena - žive potpuno istim životom, s tim što je jedan ateista, a drugi teista"...odgovor je...Oba su ugodna pred Bogom i pred plemenitim ljudima, jer covjek svjedoci svojim zivotom i svojim djelima, prije i iznad svega. Bog prvo ocekuje da si Covjek covjeku, da nisi hijena, pseto ili majmun, ali ocekuje i da ga barem Ne vrijedjas i ne uzimas mu ime, ne izgovaras ga uzalud, kroz psovke i gluposti. Bog ne uzima za zlo ako si Dobar covjek i ne znas za Boga, ali ne smijes nikada da hulis i blebeces naopako o Bogu. Ako nisi u stanju da vjerujes i volis Boga (ali bez huljenja kao hulja) a plemenit si prema sebi, porodici i drugim ljudima, Bog ti to ne uzima za zlo.
Ali, takvi se ljudi gotovo uvjek, posle izvjesnog vremena okrenu Bogu, shvate smisao Tvorca i najcesce Ga zavole vise no mnogi drugi vjernici u Bozansko i plemenito ljudsko.

Mene u ovoj temi interesuje kako razmisljaju i djeluju ateisti po svim vaznim pitanjima, jer ovo sto sam dosad cuo nema blage veze sa realnim zivotom i smislom, pa oni ne znaju ni sta je zdravo jesti i piti a kamoli neke slozenije medjuljudske odnose i "svjetske" probleme i njihova resenja.

Ajd da cujem sta misle ateisti o tvrdnjama ovog profesora agronomije i strucnjak za sjemena koji na drzavnoj televiziji Hrvatske jasno kaze: farmaceutska industrija i njeni "ljekovi" su ubili vise ljudi nego amerikanci u svim ratovima svoje istorije, a da satanisti planiraju da sa GMO hranom i proizvodima ubiju nekoliko milijardi ljudi, i sve je to potanko i strucno objasnio, pod punim imenom i prezimenom i naveo resenja da bi se sacuvali zivoti ljudi...

...dakle, sta Ateisti misle o...

[video=vimeo;44164507]http://vimeo.com/44164507#[/video]

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
prirodom, da ti kratko odgovorim na ovaj traktat. Ne znam kako funkcioniše tvoj rezon i tvoje shvatanje ateizma, ali da je pogrešno, to je više nego očigledno. Ateisti se radiklano razlikuju od teista samo u pogledu shvatanja Božijeg postojanja. U svemu drugom se ne razlikuju ni u čemu. Zar misliš da ateisti nisu u stanju da realno sagledaju današnje stanje u svijetu i da ododbravaju sve što donosi neoliberalni kapitalizam i globalizacija? Zar misliš da ateisti ne znaju šta je dobra i zdrava hrana? Daj, čovječe, saberi se.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Po tome da je ono sto je od boga dugo traje onda je budizam jos vise od boga jer postoji oko 2500 godina, prostitucija i rat takodje, jer postoje gotovo koliko i ljudska vrsta. Ako nije od boga kako tako dugo opstase? Niko od nas ovde ne trazi da vi nama nesto dokazujete. Ateisti nisu pokrenuli ovu temu, vec vernici koji zele nesto da dokazu ateistima, vernici koji pokusavaju da preobrate ateiste, vernici koji se veoma naljute kada im to ne podje za rukom, vernici koji naukom dokazuju da ista nije tacna ili eventualno nekim video klipom, ili tekstom nekoga, po njima veoma autorativnog, koji oko jedne recenice, izjave, izmisli celu teoriju zavere. To bi bilo kao da vam ja "dokazem" da je Tolkinova srednja zemlja postojala, zato sto su negde pronadjeni patuljasti ljudi(inace nadjenih na vise mesta na svetu), znaci hobti postoje, zasto onda da ne, i vilenjaci postoje, sledi iz ta dva da je sve ostalo istina. Iako svi mi znamo da se radi o o fantaziji. U "Silmalirion-u" imas jos koliko hoces dokaza da je Frodo stvarno odneo prsten u Mordor, eto jos jedna knjiga koja ide u korist. Takodje postoji i recnik vilenjacki i patuljacki od drugog autora jos jedan dokaz. Takodje, posto je Tolkin iskoristio mitove iz celog sveta, postoje zapisi o raznim stvorenja, predanja o slicnim stvarima jos jedan dokaz. Fosili mamuta mogu biti i fosili olifanta neoboriv dokaz. Silmarilion je biblija Tolkinizma taman toliko konfuzan i u ponekom slucaju protivrecan kao i biblija, za sve sto vas zanima mogu vam navesti dokaz odatle koji ce dokazati da sam ja u pravu imoja vaera ispravna. :D
Naravno da ne bude zabune, ne verujem ja stvarno u ovo ali eto podjednako verodostojne dokaze mogu iznositi i iz jedne fantazije....

Ma sačekaj nisam sve rekao, jeli znate vi šta je diverzant ? Ne znam kako će te shvatiti ali Isus je upravo to jer je izvršio diverziju na područiju gde vladaju njegovi neprijatelji. Da li razumete o čemu govorim ? Budizam opstaje ali to je više filozofija nego religija Ovde nisi spomenuo još jednu takođe staru religiju tj satanizam koji ne samo da opstaje nego sve više jača. Dakle Isus je ušao na područije svog neprijatelja, neprijatelja koji je na sve moguće načine pokušao da ga ukloni sa svoje teritorije. Prvo je doslovno ubio Isusa. Zatim je ubijao i proganjao njegove učenike. Hrišćane je ubijao na sve moguće načine u arenama ih kidale zveri, razapinjali, mučili ih najstrašnijim mukama itd. Zatim dolazi pisana reč. Neprijatelj je uništava na razne načine, na lomači spaljuje one koji je poseduju uništava tu knjigu vekovima je krije od javnosti. I na kraju ne uspeva da je uništi. Kad mu ni to nije uspelo onda je ubacio u redove hrišćana svoje diverzante da ih urušava iznutra kao virus. To je u stvari i najjača faza njegovog napada. U tom smislu je nezaustavljivo a ne tako što se upoređuje sa budizmom ili nečim drugim što dugo traje.
Zapazi sad kako si ti ubačen u mašinu, kažeš da je Isus izmišljna ličnos. Zašto onda brojiš godine od njegovog rođenja ? Drugo zašto imaš i ti kao i drugi dvanaest meseci u godini, zašto baš dvanaest. Izrael je imao dvanaest plemena Isus dvanaest učenika i uopšte broj dvanaest je čest u bibliji. To ima svoju simboličnu svrhu jer je sad ono što je nekad bilo dvanaest plemena danas po celom svetu. To je samo jedan deo od onoga zbog čega verovati u Isusa kao izvor života. Ima i još dokaza ali drugi put pošto je sad kasno. Laku noć...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja znam sta je diverzant, to sam bio u vojsci, 4. padobransko diverzantsko izvidjacka ceta 3. vod (vidi sliku xD ), i znam tacno kako je upasti na podrucije duboko u neprijateljskoj pozadini
nije isus bio diverzant, on jeste mozda upao na neprijateljsko podrucje ali nije upao divezantski, nego normalno dosao kao obican normalan gradjanin, on je javno propovedao nije se krio diverzijama ili kao diverzant, da je on bio diverzant on bi se krijo ili bi imao diverzije da je rimljanin ili nesto slicno, znaci on je javno isao i propovedao zato ne moze da se poveze sa diverzijom
isus nije izmisljena licnost on je ziveo i postojao, sad mozda su neke price izmisljene ili bolje da se izrazim preuvelicane

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Dobro, ne u punom smislu te reči ali ušao je na teritoriju neprijatelja koji je pokušao da ga ubije još kad je bio dete ,pa je Irod pobio svu decu do dve godine ne bi li zakačio i Isusa ali avaj to je bilo nezaustavljivo.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Ma sačekaj nisam sve rekao, jeli znate vi šta je diverzant ? Ne znam kako će te shvatiti ali Isus je upravo to jer je izvršio diverziju na područiju gde vladaju njegovi neprijatelji. Da li razumete o čemu govorim ? Budizam opstaje ali to je više filozofija nego religija Ovde nisi spomenuo još jednu takođe staru religiju tj satanizam koji ne samo da opstaje nego sve više jača. Dakle Isus je ušao na područije svog neprijatelja, neprijatelja koji je na sve moguće načine pokušao da ga ukloni sa svoje teritorije. Prvo je doslovno ubio Isusa. Zatim je ubijao i proganjao njegove učenike. Hrišćane je ubijao na sve moguće načine u arenama ih kidale zveri, razapinjali, mučili ih najstrašnijim mukama itd. Zatim dolazi pisana reč. Neprijatelj je uništava na razne načine, na lomači spaljuje one koji je poseduju uništava tu knjigu vekovima je krije od javnosti. I na kraju ne uspeva da je uništi. Kad mu ni to nije uspelo onda je ubacio u redove hrišćana svoje diverzante da ih urušava iznutra kao virus. To je u stvari i najjača faza njegovog napada. U tom smislu je nezaustavljivo a ne tako što se upoređuje sa budizmom ili nečim drugim što dugo traje.
Zapazi sad kako si ti ubačen u mašinu, kažeš da je Isus izmišljna ličnos. Zašto onda brojiš godine od njegovog rođenja ? Drugo zašto imaš i ti kao i drugi dvanaest meseci u godini, zašto baš dvanaest. Izrael je imao dvanaest plemena Isus dvanaest učenika i uopšte broj dvanaest je čest u bibliji. To ima svoju simboličnu svrhu jer je sad ono što je nekad bilo dvanaest plemena danas po celom svetu. To je samo jedan deo od onoga zbog čega verovati u Isusa kao izvor života. Ima i još dokaza ali drugi put pošto je sad kasno. Laku noć...

Pazi vrlo lako je moglo vreme da se racuna po nekome drugome, recimo da je islam dominantna religija moglo je po Muhamedu da se racuna vreme. Zasto 12? Cini mi se da to ima vise veze sa mesecom i matematikom nego sa tim o cemu ti pricas. Ima i 12 znakova u horoskopu zaboravio si da kazes :D Doduse bilo je nekada 13 ali je jedan zbog kratkog vremenskog perioda trajanja izbacen. Vec par puta sam napisao ovde u slicnim, mozda cak i u ovoj temi da ne bas te nacine ali isto tako krvolocne sloveni primise hriscanstvo. Sto se tice satanizma, on je naprotiv prilicno nova religija, i pojavljuje se cini mi se tek pocetkom srednjeg veka, naravno nastaje bas od tog hriscanstva. Hriscanstvo je takodje prilicno nova religija u odnosu na odredjene paganske religije koje su nastale jos u pecinama... Gde je bio taj bog desetinama hiljada godina? Slazem se da budizam nije klasicna religija, po mnogima je jedina ateisticka religija. Zasto je vecina hriscanskih zemalja, vojno i ekonomski nadmocnija od drugih? Zar hriscanstvo propoveda ratove i bogacenje na racun drugih? Pretpostavljam da ces reci da ne rade to hriscani vec da su pojedinci krivi za ovakvo stanje. Bog koji je stvorio sve, ne moze da spreci te pojedince ili grupe ljudi, koji u njegovim redovima rade lose stvari? Pa sta bi sa njegovom moci? Po cemu je ispravno da 3 generacije budu kaznjene za zlocine svoga oca, kako ce se spasiti te duse? Mene da neko kaznjava za nesto sto ja nisam uradio prvi bih bio protiv njega. Nikako ne bih hteo biti spasen na taj nacin. Uglavnom, zar nije jedino bitno postupati ispravno? Zasto nas svrstavate u isti kos sa satanistima, jereticima itd? Zasto ne mozete da shvatite da covek moze biti dobar bez obzira u sta veruje ili ne veruje? Zasto tvrdite da je neko nesto a ne poznajete ga? Pa pojedini ovde postovima prekrsise bar jednu, dosta cesto vise vasih zapovesti u svojim postovima, sta ce biti sa njima?

Ako uzmem da je tacno da sotona postoji i da je on kriv za lose stvari na ovom svetu, zasto ga jednostavno bog ne unisti i opet sve bude dobro? Zasto igra utakmicu sa njim i takmici se? Zasto je dokazujuci sotoni kaznio nevine ljude? Ne moze nesto biti jace od svemocnog, ne postoji svemocnije ili moze ili ne moze sve. A i ajde opisite mi vas raj kako je moguce u njemu biti sve dobro? Kako cemo znati sta je dobro ako nema losih stvari sa cime cemo ih uporediti i znati sta je dobro a sta ne? Ako je oko mene sve belo, zar je moguce da to belo ne dosadi vremenom, vecnost je prilicno duga. Kada se osecate najzoadovoljnije? Kada ste najsrecniji ako ne kada prevazidjete nesto jako lose? Kada jednom dobijete na lutriji srecni ste, srecni ste i jos par puta cete biti srecni, ako svakog dana dobijate na lutriji necete biti vise srecni.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Da objasnim Bozji koncept kako ga ja razumijem:

Bog je duhovno bice, inteligentno, vjecno, a Njegov duh je Sveti Duh.
Bog stvara univerzum i sve u njemu, stvorio je i druga duhovna bica, Andjele.
Stvorio je Zakon univerzuma po kome sve funkcionise i sva se stvorena bica upravljaju.
Bozji zakoni univerzuma su savrseni i pravedni a sva bica je Bog stvorio iz Ljubavi, kao sto Otac stvara svoju djecu.
Sva stvorena bica imaju svoju ulogu i funkcionisu u savrsenom, pravednom svijetu koji je Bog stvorio zbog njih.
Uloga svih stvorenih bica je da se razvijaju i zajedno sa svojim Tvorcem uredjuju i razvijaju univerzum.
Bog je sva stvorena bica stvorio iz Ljubavi i dao im Slobodnu Volju da sami shvate svoju funkciju i smisao univerzuma.
Slobodna Volja je najveci cin Ljubavi i to sva stvorena bica osjecaju i znaju i po slobodnoj volji razumiju svog Tvorca i Vole Ga.
Stvorena bica po slobodnoj volji razumiju i smisao univerzuma, kao i smisao savrsenih Zakona po kojima se sve zajedno razvija, i univerzum i oni u njemu.
Sva stvorena bica vole svoga Tvorca i kao svoga Oca i kao Tvorca koji je svemu dao svima ocigledan smisao i kao Tvorca zakona univerzuma po kojima se treba upravljati da bi se sve dalje razvijalo i napredovalo u skladu, ljepoti i harmoniji.

Jedno od stvorenih bica, najuzvisenije stvoreno bice, prvo bice do Boga sa najznacajnijom funkcijom Svjetlonose, andjeo Lucifer, zloupotrebio je svoju slobodnu volju koju mu je Bog dao iz ljubavi i postovanja da bude slobodno, kreativno, razumno bice, da sam shvati smisao svega u univerzumu i zajedno sa Bogom razvija i uredjuje univerzum, taj se andjeo, kome je najvecu ulogu dao Bog uzoholio i pozelio da je on sam Bog, da njega svi drugi andjeli vole i postuju kao Boga.

Kada je Bog stvarao Covjeka i Zenu na planeti Zemlji, dao im je slobodnu volju da sami razumiju sav smisao univerzuma, da se razvijaju i zajedno sa Tvorcem svijet uredjuju.
Mjesto u kojem borave i razvijaju se covjek Adam i zena Eva je Edenski Vrt, idealno boraviste za razvoj Ljudi.
Bog, Tvorac ljudi je kazao da je sve stvoreno i dato njima na koristenje i upozorio da sa jednog stabla u vrtu ne beru plodove.
To stablo, drvo poznanja Dobra i Zla je nepotrebno ljudima u idealnim okolnostima vrta, ali je ono ujedno ispit-potvrda njihove smjernosti da pripadaju i da zele da se razvijaju u savrsenom univerzumu.

Za to vrijeme, andjeo Lucifer se toliko uzoholio i postao gord da je poceo ubjedjivati druge andjele pod svojom upravom da ga prihvate kao boga i slede u oholosti i samozivosti i jednu trecinu andjela navede na taj cin lazima i obecanjima vece moci pod njegovom vladavinom.
Zatim je laznim obecanjima naveo Evu a ona kasnije Adama da okuse plod poznanja dobra i zla, a time su zapravo pokazali svoju naivnost i slabost da smjerno ucestvuju u razvijanju savrsenog univerzuma.
Bog vidi pobunu Lucifera-Satane-Otpadnika i jednog broja andjela-demona, kao i slabost ljudi, Adama i Eve.

Ali, Bog postuje svoj smisao univerzuma kojeg treba da uredjuju bica po Slobodnoj Volji, bez prisile, bica koja je stvorio iz Ljubavi.
Bog postuje svoj smisao univerzuma koji se stalno razvija, i bica u stalnom razvoju koja teze savrsenstvu i uredjivanju savrsenog svijeta.
Bog pokazuje svoju Ljubav i prema otpadnicima Satani i demonima sa kojima vodi razgovor i ocekuje da se odluce po slobodnoj volji, da prihvate zakone univerzuma i da ga razvijaju u savrsenom smislu, ali satana i demoni to odbijaju, tvrdeci da ce i ljude Adame i Evu okrenuti protiv Njega i da imaju vecu moc nad njima od samog Tvorca, jer su ih vec jednom ubjedili da pogrijese.
Bog od tog trenutka ukida mogucnost oprosta za Satanu i demone i dopusta im mogucnost da uticu na ljude.

Bog kaze Adamu i Evi da ce zivljeti na Zemlji ali ne vise u Edenskom Vrtu, koji uklanja, i da ce spoznati ono sto su lakomisleno izabrali, da ce na svojoj kozi osjetiti Dobro i Zlo i da ce ih Satana i demoni navoditi na Zlo, a da je njihova Slobodna Volja da izaberu stranu Dobra ili stranu Zla.
Od tog trenutka smo svi mi Ljudi napadnuti od Satane i demona koji nas zele navesti i ubjediti da se odreknemo Boga, svoga Tvorca, i da ne ucestvujemo u razvijanju savrsenog univerzuma.
Oni ljudi koji su prihvatili da sluze Satani i demonima sami sebe nazivaju Satanistima ili Iluminatima tj. Prosvjetljenim od Lucifera tj. Svjetlonose, koji zapravo vise nije svjetlonosa jer mu je Bog ukinuo tu pocast i ulogu, i andjeo koji je stvoren da bude Svjetlonosa-Lucifer zapravo je samo Otpadnik-Satan, otpao od Boga Tvorca i smisla savrsenog univerzuma.
Dakle, Satana i demoni su samo otpali andjeli, zlo i naopako, izopaceni jad i bjeda koji zele odvojiti ljude od Boga i navesti ih na propast i samounistenje.

Kljucna stvar je da smo mi Ljudi u ratu sa Satanom i demonima, a isto tako i sa njihovim ljudskim pristasama i slugama, Satanistima.
Ovi su zlotvori i otpadnici objavili rat Ljudima i na sve nacine pokusavaju da uniste ljude i da ih navedu da se sami unistavaju.
Glavni zadatak satanista je da navedu Ljude na samounistenje, da se sami unistavaju, da unistavaju sebe i druge ljude oko sebe, jer to je najveci dokaz njihove vjere i sluzenja Satani, a ujedno i dokaz koliko su mocni da Ljude odvoje od Boga Tvorca i navedu na toliku izopacenost da ljudi pozele sami sebe da unistavaju, i svoje porodice, djecu, roditelje, prijatelje i sve oko sebe sto je Bog stvorio.

Ono sto ateisti treba da shvate: Svim Ljudima je objavljen rat od Satane i demona i mi smo u stalnom ratu, napadnuti od Satanista, ljudi ili bolje reci Ne-ljudi koji sluze Satani-Otpadniku-Zlociniocu.
U ovom ratu nema neutralnih, ili si na strani Boga i Ljudi ili si na strani Satane-demona i satanista.
Mi Ljudi biramo izmedju Zivota i smrti, izmedju Smisla Univerzuma ili besmisla haosa, izmedju Vjecnosti Ljepote ili nistavila nakaze.

Satanisti unistavaju sve Ljudsko, pa bili mi naivni ili nismo znali, bili strunjeni ili samo zbunjeni, bili neutralni ili glupo fatalni...

...a sada znamo i znanjem se naoruzavamo, da bi smo Ljudi bili, da Ljudi jesmo i da cemo ko Ljudi opstati...

S vjerom u Boga i u ljudsku plemenitost, Amin !

Bog je sve dao da mozemo pametno koristiti, satanistickog sistema se kloniti i na svom posjedu domacini biti.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
prirodom, kada si tako raspoložen za pisanje, bilo bi zanimljivo da pokušaš odgovoriti na nekoliko pitanja koja me odavno interesuju, a vjerujem, ne samo mene. Pri tome bilo dobro da odgovaraš što kraće, - malo je naporno čitati cijele stranice.
Dakle, ako je Bog tvorac i kreator svega postojećeg, zbog čega je napunio svemir praznim i pustim nebeskim tijelima? I da odmah demantujem tvoju tvrdnju kako tamo sve funkcioniše po besprekornom Božijem zakonu. Ne funkcioniše. Činjenica je da mnoga tijela u svemiru tumaraju bez cilja i plana, neđusobno se sudaraju, a neka pogađaju i našu Zemlju.
Drugo, ako je čovjek Božija kreacija, zašto se ne rađa sa pojmom o svome kreatoru? Sve što čovjek zna o Bogu, rezultat je indoktrinacije, odnosno edukacije.
Treće, ako je naš razum Božija kreacija, kako to da u sebi sadrži negaciju svoga kreatora?
Četvrto, da li je Bog u ortaluku sa đavolom, ili u ratu? Ovo pitanje itekako ima smisla. Sobzirom na Božiju svemoć, niko sa Bogom ne može biti u ratu, jer bi ga Bog uništio jednim treptajem oka! Pošto, po vašem (treisti) tvrđenju đavo postoji i djeluje, znači da mu Bog to dopušta, odnosno, da njih dvojica imaju neki dogovor.
Narod kaže, ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju! Nešto sam zabrinut za Boga!:dtyste:

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
"i dao im Slobodnu Volju da sami shvate svoju funkciju i smisao univerzuma." i ja sam shvatio svoju funkciju zasto me onda teras da se menjam?

Da li bi ti dozvolio da je u pitanju tvoja porodica da jedan radi protiv ostatka cele tvoje porodice a u mogucnosti si to da sprecis? Ovde se boris sa nekim ko ti nista nazao uradio nije, tako da pretpostavljam da ne bi. Kakav je covek koji to dozovoli> Kakav je bog koji to dozvoljava?
"
U ovom ratu nema neutralnih, ili si na strani Boga i Ljudi ili si na strani Satane-demona i satanista." A sta bi sa okreni i drugi obraz? Ne ubij? Kako se rat uklapa u te zapovesti? Kako to onda da je bog neutralan? Kako nije bio neutralan u vezi Sodome i Gomore? Kako to da te duse nisu bile vredne spasenja a onaj koji ih je naveo na greh jeste?

"
Slobodna Volja je najveci cin Ljubavi i to sva stvorena bica osjecaju i znaju i po slobodnoj volji razumiju svog Tvorca i Vole Ga." Znaci i ostatak sveta koji cine nehriscani osecaju i razumeju tvorca i vole ga po svojoj slobodnoj volji a opet ovde toliko postova o tome kako tih 96 posto nepravoslavnih hriscana grese?

"
Ovi su zlotvori i otpadnici objavili rat Ljudima i na sve nacine pokusavaju da uniste ljude i da ih navedu da se sami unistavaju.
Glavni zadatak satanista je da navedu Ljude na samounistenje, da se sami unistavaju, da unistavaju sebe i druge ljude oko sebe, jer to je najveci dokaz njihove vjere i sluzenja Satani, a ujedno i dokaz koliko su mocni da Ljude odvoje od Boga Tvorca i navedu na toliku izopacenost da ljudi pozele sami sebe da unistavaju, i svoje porodice, djecu, roditelje, prijatelje i sve oko sebe sto je Bog stvorio." Zar nije poziv na rat i samim tim krsenje bozije zapovesti ne ubij poziv na unistenje i samounistenje? Ili to vazi samo selektivno i u odredjenim situacijama? Ne videh da ima i amandmana na bozije zapovesti...

Uostalom zasto je u jednim tako savrsenom svetu postojalo drvo spoznanja dobra i zla? On kao svemoguc je znao sta ce se desiti, prema tome on je imao nameru da se to dogodi, a kakav je to bog koji dozvoli da se desi ovako nasilna ljudska istorija? Da nije bilo tog drveta, ne bi imao Lucifer na sta da navede Evu i Adama. Da li je i sotona jeo sa tog drveta? Ako ne kako je on znao sta je zlo? Ako jeste onda nam ostaje samo jedan krivac. Nemoj mi reci sada da je krivac onaj ko upotrebi oruzje, a ne onaj ko ga stavi u ruke drugome. Posebno ako taj zna kako ce zavedeni da ga upotrebi. Da ne bi dublje zalazili u tu temu kako je neko kriv jer je povukao oroz evo ti primer: Otac da malom detetu pistolj, dete ne zna sta je to igrajuci se sa njim opali i usmrti brata, sestru koga god. Dete nije znalo sta drzi u ruci prema tome nije krivo. Adam i Eva nisu znali sta je dobro i zlo prema tome nisu znali sta imaju u rukama kada su probali plod drveta. Znaci krivac je onaj ko je posadio/stvorio to drvo. Ocigledno da ga je stvorio sa tom namerom da se to dogodi. Tako da cela ta prica, od samog pocetka ne stima o svemogucem dobrom ocu koji nas voli....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Pazi vrlo lako je moglo vreme da se racuna po nekome drugome, recimo da je islam dominantna religija moglo je po Muhamedu da se racuna vreme. Zasto 12? Cini mi se da to ima vise veze sa mesecom i matematikom nego sa tim o cemu ti pricas. Ima i 12 znakova u horoskopu zaboravio si da kazes :D Doduse bilo je nekada 13 ali je jedan zbog kratkog vremenskog perioda trajanja izbacen. Vec par puta sam napisao ovde u slicnim, mozda cak i u ovoj temi da ne bas te nacine ali isto tako krvolocne sloveni primise hriscanstvo. Sto se tice satanizma, on je naprotiv prilicno nova religija, i pojavljuje se cini mi se tek pocetkom srednjeg veka, naravno nastaje bas od tog hriscanstva. Hriscanstvo je takodje prilicno nova religija u odnosu na odredjene paganske religije koje su nastale jos u pecinama... Gde je bio taj bog desetinama hiljada godina? Slazem se da budizam nije klasicna religija, po mnogima je jedina ateisticka religija. Zasto je vecina hriscanskih zemalja, vojno i ekonomski nadmocnija od drugih? Zar hriscanstvo propoveda ratove i bogacenje na racun drugih? Pretpostavljam da ces reci da ne rade to hriscani vec da su pojedinci krivi za ovakvo stanje. Bog koji je stvorio sve, ne moze da spreci te pojedince ili grupe ljudi, koji u njegovim redovima rade lose stvari? Pa sta bi sa njegovom moci? Po cemu je ispravno da 3 generacije budu kaznjene za zlocine svoga oca, kako ce se spasiti te duse? Mene da neko kaznjava za nesto sto ja nisam uradio prvi bih bio protiv njega. Nikako ne bih hteo biti spasen na taj nacin. Uglavnom, zar nije jedino bitno postupati ispravno? Zasto nas svrstavate u isti kos sa satanistima, jereticima itd? Zasto ne mozete da shvatite da covek moze biti dobar bez obzira u sta veruje ili ne veruje? Zasto tvrdite da je neko nesto a ne poznajete ga? Pa pojedini ovde postovima prekrsise bar jednu, dosta cesto vise vasih zapovesti u svojim postovima, sta ce biti sa njima?

Ako uzmem da je tacno da sotona postoji i da je on kriv za lose stvari na ovom svetu, zasto ga jednostavno bog ne unisti i opet sve bude dobro? Zasto igra utakmicu sa njim i takmici se? Zasto je dokazujuci sotoni kaznio nevine ljude? Ne moze nesto biti jace od svemocnog, ne postoji svemocnije ili moze ili ne moze sve. A i ajde opisite mi vas raj kako je moguce u njemu biti sve dobro? Kako cemo znati sta je dobro ako nema losih stvari sa cime cemo ih uporediti i znati sta je dobro a sta ne? Ako je oko mene sve belo, zar je moguce da to belo ne dosadi vremenom, vecnost je prilicno duga. Kada se osecate najzoadovoljnije? Kada ste najsrecniji ako ne kada prevazidjete nesto jako lose? Kada jednom dobijete na lutriji srecni ste, srecni ste i jos par puta cete biti srecni, ako svakog dana dobijate na lutriji necete biti vise srecni.

Kažeš po čemu je pravedno 3 generacije da budu kažnjene za grehe svog oca ? Nisu kažnjene tri generacije nego sve generacije od Adama. Ali suština je u ovome. Niko nije kažnjen nego je svima oduzeta Božija blagodat koja bi mu inače pripadala jer ništa nismo zaslužili pa ni ovakav život ma kako on težak ili lep bio. Zato bi svako trebao da bude zahvalan Bogu za ono što ima jer nismo ni to ni sa čim zaslužili. Moglo je da se desi da uopšte i ne postojimo. Tu je možda razlika između teista i ateista. Osim toga Bog nam nudi izlaz iz te situacije koji ateisti ne vide ili ne žele da vide iz nekog razloga ,nebitno.
Sad govoriš da se Hrišćanstvo proširilo na jedan krvnički način ? Jeste ali kakvo Hrišćanstvo ? Proširio se glas o Hristu ali sa izopačenom naukom koju on nije propovedao. Jedino što je dobro u tome je sam glas o Hristu koji se pročuo ali poruka je bila izopačena i gotovo ubitačna.. Sa druge strane proširila se i pisana reč koje je prošla golgotu da bi preživela i pokazala pravu istinu onima koji žele to da vide.
Ovde si postavio mnogo pitanja koja ne mogu da se odgovore u tri četri reči . Mada si sam odgovorio na jedno : Kako će mo znati šta je dobro ako nema loših stvari ? Upravo prolazimo kroz to razdoblje. Jov 9.21. Kad bih i bio čestit ,ne bih znao kakva je duša moja. Omrzao bi mi život moj. Sa nekim varijacijama u prevodu ali odprilike ovako.
Raj kakav je predviđen za čoveka ne može da se opiše jer mi sad ne vidimo i ne osećamo okolinu onako kako bi trebalo. Osim toga Novo nebo i Nova zemlja koju je Bog pripremio za čoveka briše staro nebo i zemlju tj ovo sad. Ako misliš da je raj baškarenje uz sokić ispod suncobrana pročitaj ovaj stih . Isaija 41.15. Gle, učiniću te da budeš kao sprava za vršanje nova sa zubcima : gore ćeš gnječiti i satirati i brda ćeš obratiti u pljevu. Uopšte se govori o vremenskim razdobljima a ne o deceniju ili godinu dve.

Natrag