Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
Po tome da je ono sto je od boga dugo traje onda je budizam jos vise od boga jer postoji oko 2500 godina, prostitucija i rat takodje, jer postoje gotovo koliko i ljudska vrsta. Ako nije od boga kako tako dugo opstase? Niko od nas ovde ne trazi da vi nama nesto dokazujete. Ateisti nisu pokrenuli ovu temu, vec vernici koji zele nesto da dokazu ateistima, vernici koji pokusavaju da preobrate ateiste, vernici koji se veoma naljute kada im to ne podje za rukom, vernici koji naukom dokazuju da ista nije tacna ili eventualno nekim video klipom, ili tekstom nekoga, po njima veoma autorativnog, koji oko jedne recenice, izjave, izmisli celu teoriju zavere. To bi bilo kao da vam ja "dokazem" da je Tolkinova srednja zemlja postojala, zato sto su negde pronadjeni patuljasti ljudi(inace nadjenih na vise mesta na svetu), znaci hobti postoje, zasto onda da ne, i vilenjaci postoje, sledi iz ta dva da je sve ostalo istina. Iako svi mi znamo da se radi o o fantaziji. U "Silmalirion-u" imas jos koliko hoces dokaza da je Frodo stvarno odneo prsten u Mordor, eto jos jedna knjiga koja ide u korist. Takodje postoji i recnik vilenjacki i patuljacki od drugog autora jos jedan dokaz. Takodje, posto je Tolkin iskoristio mitove iz celog sveta, postoje zapisi o raznim stvorenja, predanja o slicnim stvarima jos jedan dokaz. Fosili mamuta mogu biti i fosili olifanta neoboriv dokaz. Silmarilion je biblija Tolkinizma taman toliko konfuzan i u ponekom slucaju protivrecan kao i biblija, za sve sto vas zanima mogu vam navesti dokaz odatle koji ce dokazati da sam ja u pravu imoja vaera ispravna.
Naravno da ne bude zabune, ne verujem ja stvarno u ovo ali eto podjednako verodostojne dokaze mogu iznositi i iz jedne fantazije....
Sta! Tolkinove knjige nisu istorijski izvestaji? Pa evo sad izlazi novi dokumentarni film/objava koji se zove Hobit.
Poslednja izmena od urednika: