Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Po tome da je ono sto je od boga dugo traje onda je budizam jos vise od boga jer postoji oko 2500 godina, prostitucija i rat takodje, jer postoje gotovo koliko i ljudska vrsta. Ako nije od boga kako tako dugo opstase? Niko od nas ovde ne trazi da vi nama nesto dokazujete. Ateisti nisu pokrenuli ovu temu, vec vernici koji zele nesto da dokazu ateistima, vernici koji pokusavaju da preobrate ateiste, vernici koji se veoma naljute kada im to ne podje za rukom, vernici koji naukom dokazuju da ista nije tacna ili eventualno nekim video klipom, ili tekstom nekoga, po njima veoma autorativnog, koji oko jedne recenice, izjave, izmisli celu teoriju zavere. To bi bilo kao da vam ja "dokazem" da je Tolkinova srednja zemlja postojala, zato sto su negde pronadjeni patuljasti ljudi(inace nadjenih na vise mesta na svetu), znaci hobti postoje, zasto onda da ne, i vilenjaci postoje, sledi iz ta dva da je sve ostalo istina. Iako svi mi znamo da se radi o o fantaziji. U "Silmalirion-u" imas jos koliko hoces dokaza da je Frodo stvarno odneo prsten u Mordor, eto jos jedna knjiga koja ide u korist. Takodje postoji i recnik vilenjacki i patuljacki od drugog autora jos jedan dokaz. Takodje, posto je Tolkin iskoristio mitove iz celog sveta, postoje zapisi o raznim stvorenja, predanja o slicnim stvarima jos jedan dokaz. Fosili mamuta mogu biti i fosili olifanta neoboriv dokaz. Silmarilion je biblija Tolkinizma taman toliko konfuzan i u ponekom slucaju protivrecan kao i biblija, za sve sto vas zanima mogu vam navesti dokaz odatle koji ce dokazati da sam ja u pravu imoja vaera ispravna. :D
Naravno da ne bude zabune, ne verujem ja stvarno u ovo ali eto podjednako verodostojne dokaze mogu iznositi i iz jedne fantazije....

Sta! Tolkinove knjige nisu istorijski izvestaji? Pa evo sad izlazi novi dokumentarni film/objava koji se zove Hobit.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Sto nisi ostavio ostale postove, svi koji su videli mislice da sam ja nesto menjao.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Moze se misliti jer sam optuzen za pokvarenost i hocu da se rasjani to!
Hajd, ne cjepidlači. Rekao sam da ti nisi ništa mijenjao. Onakve stvari se dešavaju (kao što se desila tebi), da se na citiranom postu ne pokaže pravi nick onoga koga se citira. Ne znam u čemu je tu problem. Pretpostavljam da je u nepravilnom načinu odabira funkcije citiranja.

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Primjeri, savjeti i resenja kako se osloboditi ovisnosti od sistema koji nas vodi u propast.

Pametni i vrijedni ljudi pokazuju svojim primjerom koje su prednosti nezavisnih domacinstava.

[video=vimeo;9055565]http://vimeo.com/9055565#[/video]

Sta misle ateisti o urbanim opasnostima i ovisnosti o sistemu koji satanisti mogu kad god zele urusiti i izazvat katastrofu ?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Primjeri, savjeti i resenja kako se osloboditi ovisnosti od sistema koji nas vodi u propast.

Pametni i vrijedni ljudi pokazuju svojim primjerom koje su prednosti nezavisnih domacinstava.

Sta misle ateisti o urbanim opasnostima i ovisnosti o sistemu koji satanisti mogu kad god zele urusiti i izazvat katastrofu ?

Opasnosti nas vrebaju svakodnevno, od klizavih plocica u kupatilu, saobracajnih nezgoda, zemljotresa, poplava do nekog asteroida koji ce unistiti planetu, a ako pojedini ne prekinu da sve sto njima je nepoznato ili jednostavno nije njihovo karakterisu kao zlo, ne bi me cudila i pojava nekih linc grupa... Na neke stvari ne moze covek samostalno uticati, to ne znaci da se treba predati. Ako ne moze samostalno da se bori, mora naci saveznike. Ima par zanimljivih pricica na tu temu u kolekciji Pancatantri basni ali su prilicno duge tako da cu ih ipak zaobici sad. Ima jedna poslovica: "Daj coveku ribu, nahranices ga za jedan dan, nauci ga da peca nahranices ga za ceo zivot". Pa na isti nacin, ne treba coveka uciti: "Ovo je dobro, a ono nije!" Nema svako neku knjigu u koju moze pogledati i reci "aha ovo je slicno, znaci ako uradim kao i u knjizi onda je ispravno." Naravno i covek ne moze uvek nositi knjigu sa sobom, a sta ako nema slicnog primera? Coveka treba naterati da se sam zapita i da pocne da misli, onda ce sam moci da zakljuci sta je dobro. Sam ce moci da zakljuci sta je ispravno, nece mu biti potrebna knjiga ako je vec bude imao u glavi. U knjizi se ne moze naci vise nego sto je pisac znao, ma ne moze se naci ni sve sto je pisac znao, knjiga nam nije dovoljna... Koliko njih ovde je u skoli, na poslu, bilo gde imalo bar jednog takvog, koji sve nauci napamet, a nista ne zna da primeni? A mozda ste imali i onog drugog, koji malo zna ali ga prilicno dobro iskoristi...

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

prirodom, ovo nije tema ni o ekologiji ni o jelovnicima. Mogao bi ovako postviti i pitanje šta ateisti misle o željeznici.
Hajde malo o duhovnom aspektu ateizma, ako imaš šta reći. Recimo, šta misliš o ovakvom slučaju: žive dva čovjeka jedan pored drugog, oba čestita, moralna, poštena - žive potpuno istim životom, s tim što je jedan ateista, a drugi teista. Dakle, šta misliš kada njih dvojica umru i dođu pred "lice Božije", kako će se onaj ateista tu provesti?

Natrag