Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
Немам баш неко мишљење о себи, али шта ћу када покушавају да ме направе на оваквог-онаквог. А зашто? Јер онда ово што пишем пада у воду. Јер изрека каже: не слушај шта ти прича, већ ко ти прича. Ако се моја маленкост дискредитује и понизи, онда све оно што пишем пада у воду, није битно. Одувек је тако било. Ево и конкретног примера шта су Христу покушали да направе:
24. А фарисеји чувши то рекоше: Овај другачије не изгони ђавола до помоћу Веелзевула кнеза ђаволског.
25. А Исус знајући мисли њихове рече им: Свако царство које се раздели само по себи, опустеће; и сваки град или дом који се раздели сам по себи, пропашће.
26. И ако сотона сотону изгони, сам по себи разделио се; како ће дакле остати царство његово?
27. И ако ја помоћу Веелзевула изгоним ђаволе, синови ваши чијом помоћу изгоне? Зато ће вам они бити судије.
28. А ако ли ја Духом Божијим изгоним ђаволе, дакле је дошло к вама царство небеско. (Матеј 12)
Ако су Христа направили да је сатаниста, ко сам ја? Што нас дакле доводи на кључну ствар: шта је циљ и да ли стварно може онај који раскринкава лажне месије и пророке да буде злонамеран и у лажи? Као да сам ја бирао да се за то занимам. Нисам могао ни да помислим у том правцу, а камоли да учествујем у томе. Али свако има своју улогу, тако да и моја није тако лоша. Само ми је жао када људи претерају са хуљењем на Бога и то без разлога. Али, шта да се ради...
Uh,uh pa ima malo ega kod tebe, nemoj da si skroman. Uparvo si se poredio sa Isusom. Koristis paralelu sa Isusom da bi poredio svoju skromnost sa njegovom. Samo nemoj da zaboravis i on je dosta pricao o sebi i voleo je da bude u centru paznje.