Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Немам баш неко мишљење о себи, али шта ћу када покушавају да ме направе на оваквог-онаквог. А зашто? Јер онда ово што пишем пада у воду. Јер изрека каже: не слушај шта ти прича, већ ко ти прича. Ако се моја маленкост дискредитује и понизи, онда све оно што пишем пада у воду, није битно. Одувек је тако било. Ево и конкретног примера шта су Христу покушали да направе:

24. А фарисеји чувши то рекоше: Овај другачије не изгони ђавола до помоћу Веелзевула кнеза ђаволског.
25. А Исус знајући мисли њихове рече им: Свако царство које се раздели само по себи, опустеће; и сваки град или дом који се раздели сам по себи, пропашће.

26. И ако сотона сотону изгони, сам по себи разделио се; како ће дакле остати царство његово?
27. И ако ја помоћу Веелзевула изгоним ђаволе, синови ваши чијом помоћу изгоне? Зато ће вам они бити судије.
28. А ако ли ја Духом Божијим изгоним ђаволе, дакле је дошло к вама царство небеско. (Матеј 12)

Ако су Христа направили да је сатаниста, ко сам ја? Што нас дакле доводи на кључну ствар: шта је циљ и да ли стварно може онај који раскринкава лажне месије и пророке да буде злонамеран и у лажи? Као да сам ја бирао да се за то занимам. Нисам могао ни да помислим у том правцу, а камоли да учествујем у томе. Али свако има своју улогу, тако да и моја није тако лоша. Само ми је жао када људи претерају са хуљењем на Бога и то без разлога. Али, шта да се ради...

Uh,uh pa ima malo ega kod tebe, nemoj da si skroman. Uparvo si se poredio sa Isusom. Koristis paralelu sa Isusom da bi poredio svoju skromnost sa njegovom. Samo nemoj da zaboravis i on je dosta pricao o sebi i voleo je da bude u centru paznje.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Za Aboridzina iz NS-CG

"Samo na prostoru velicine Australije moze 7 milijardi ljudi da zivi od poljoprivrede"

Na osnovu cega to tvrdis? Kako si dosao do tog zagljucka? Jel si to sam racuno u svojoj glavi posle triatlona u prirodi?

Sto se tice teorija zavere, volim ja da pogledam neki put Alexa Jones ali kao i poput biblije ima poneka kap istine u moru sizofrenije i paranoje.

Svestan sam da se trosi mnogo resorsa na stvari na koje ne bi trebalo da se trosi i da je distribucija i eksploatacija prirodnog bogatstva nesrazmerna u odnosu na potrebe covecanstva ali da bi nahranio 7 milijardi i zadovoljio energetske i medicinske potrebe istih potrbno ti je mnogo nauke i tehnologije. Nije moguce razviti sve to tako sto ces dnevno da setas 30km. Licemerno je da se vozis 100km dnevno i da se zajebavas ceo dan , onda dodjes kuci, upalis bojler da se istusiras, izvadis namirnice iz frizidera da spremis obrok, upalis kompjuter da odgledas Alexa Jonesa i kazes ah ta zla tehnologija, ljudi bi trebali da bleje vise napolju.
Druga stvar, cene koje si naveo za dnevne obroke, valjda ti je jasno da velika vecina ljudi u ovoj zemlji to ne moze ni priblizno da priusti.

I dalje mi nije jasno kako sa biblijskih likova dolazis do zdravog zivota. Ne vidim nikakvu konekciju.

alex jones je legenda, ja znam licno alberta jhonsona on je ucio od alexa i znam jos neke ljude u texasu koji se bore zajedno samnom protiv ovih globalista, cak u texasu formiraju kao neku oraganizaciju koja ce da bude kao porodica na jednom mestu i imace neke svoje izvore ishrane i pokusace da se ograde od globalista, oni su cak i za odvajanje texasa od amerike ali to ce malo tesko da ide

Uh,uh pa ima malo ega kod tebe, nemoj da si skroman. Uparvo si se poredio sa Isusom. Koristis paralelu sa Isusom da bi poredio svoju skromnost sa njegovom. Samo nemoj da zaboravis i on je dosta pricao o sebi i voleo je da bude u centru paznje.

gresis nije on mnogo pricao o sebi, drugi su pricali o njemu, a on je samo demonstrirao gotova dela, kod njega nisu bile reci, nego gotova dela u demonstraciji

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ma gotivim ja njega ali covek nije bas u fulu. Ima tu malo sizofrenije i paranoje, ali volim da odgledam njegove dokumentarce. Problem je sto on bas u svemu vidi zaveru. Za mali procenat je u pravu ali za vecinu preteuje i i paranoise.
Evo ti jedan primer:

42 STUPID Alex Jones PREDICTIONS - YouTube

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ma gde nije pricao o sebi? Jel si citao jevandjelja? Ja, ja, ja, moj cale, ja, ja, ja i malo magije. Ako ih nisi citao, ne moras upravo sam ti prepricao. I da, jevandjelja se na slazu jedno sa drugim u verovatno par desetina stvari.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
jevandjelja su ono kako su ga drugi videli i dozivljavali i naravno jedan deo samo njegovih dela, to sto ti kazes ja ja ja, to su drugi pricali za njega

sto se tice alexa, ljudi njega shvataju bukvalno kad kaze nesto, a na primer rekao je metaforicno sto se vidi i cuje, ne radi se tu o paranoji koliko se radi o napadanju za svaku sitnicu, i to tako treba i treba da nas je sto vise kao on, pa da napadamo i ove nase ovde za svaku sitnicu, ako prdnu ima da ih napadnemo, razumes? mora da im se da do znanja da ne mogu da rade sta hoce a svi da cutimo
alex je 80% upravu ume da pretera malo se zanese u prici pa mozda pretera u prognoziranju, ali to je normalna stvar nije on bezgresan pa da ne moze bez greske sve da predvidi
ovo je doslo do te mere zavere da je to smesno, upravo to sto ti pricas "paranoja" to je njima cilj da ubede ljude da ljudi paranojisu i da nema tolike zavere
zato ja verujem samo sebi i koliko ja mogu da se pruzim, zato ja ovde ne tvrdim nista zato sto ocigledno ne verujem u rekla kazala, i sta ce da pise u bibliji ili sta ce neki naucnik da mi nacrta na papiru ili na videu

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
jevandjelja su ono kako su ga drugi videli i dozivljavali i naravno jedan deo samo njegovih dela, to sto ti kazes ja ja ja, to su drugi pricali za njega

sto se tice alexa, ljudi njega shvataju bukvalno kad kaze nesto, a na primer rekao je metaforicno sto se vidi i cuje, ne radi se tu o paranoji koliko se radi o napadanju za svaku sitnicu, i to tako treba i treba da nas je sto vise kao on, pa da napadamo i ove nase ovde za svaku sitnicu, ako prdnu ima da ih napadnemo, razumes? mora da im se da do znanja da ne mogu da rade sta hoce a svi da cutimo
alex je 80% upravu ume da pretera malo se zanese u prici pa mozda pretera u prognoziranju, ali to je normalna stvar nije on bezgresan pa da ne moze bez greske sve da predvidi
ovo je doslo do te mere zavere da je to smesno, upravo to sto ti pricas "paranoja" to je njima cilj da ubede ljude da ljudi paranojisu i da nema tolike zavere
zato ja verujem samo sebi i koliko ja mogu da se pruzim, zato ja ovde ne tvrdim nista zato sto ocigledno ne verujem u rekla kazala, i sta ce da pise u bibliji ili sta ce neki naucnik da mi nacrta na papiru ili na videu

Jevandjelja nisu onako kako su ga drugi videli, pisali su ih anonimni autori u rasponu od 40 do 80 godina posle navodnih dogadjaja. I ako je postojao, oni koji su ga videli ocigledno nisu videli nista posebno posto ga ni jedan savremenik nije pomenuo ili bilo sta napisao o njemu.
Sto se tice Alexa, mislim da je definitifno paranoican i da vuce malo na sizofreniju i u najboljem slucaju je tacno 10% od onoga sto prica i nije autor biblije pa da ga shvatam metaforicno. Zbog nastupa koje ima, sam je kriv sto ga vecina ne shvata ozbiljno. Momenat kad sam ja prestao da ga shvatam kao nekog ko definitivno moze da doprinos osim skretanja paznje, je kad sam odgledao njegov intervju sa Pether Joseph-om. Imas na youtube. Alex je u fazonu da i dalje bude kapitalizam i slobodno trziste, a da samo treba zameniti korumpirane ljude i da je sistem ok. Do sada ti je sigurno jasno da sistem nije ok i da monetarna ekonomija nije ok i da se u takvom sistemu radja gramzivost i korupcija.
Slazem se da treba da ih napadamo za svaku sitnicu, i da non-stop treba se skrece paznja na ono sto korporacije i njihovi sluge politicari rade. Samo, jako je bitno da kad to radis iznosis cinjenice koje necim mozes da potvrdis a da su spekulacije za koje nemas nista konkretno da izneses, kontraproduktivne i onda gubis kredibilitet i za ono tacno sto si izneo.
Sto se tice razlike izmedju religiozne vere i poverenja u nauku, verujem u ono sto je neki naucnik napisao a sto mi ima smisla i sto razumem. Od stvari koje ne razumem , kao na primer kvantna teorija, nije mi problem da je prihvatim posto vidim da kompjuteri rade, a npr. teorija relativnosti koju delimicno razumem, nemam problema da je prihvatim posto vidim da satelitska navigacija radi. Sto bi rekli nasi religiozni clanovi foruma, drvo se po plodovima poznaje.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Jevandjelja nisu onako kako su ga drugi videli, pisali su ih anonimni autori u rasponu od 40 do 80 godina posle navodnih dogadjaja. I ako je postojao, oni koji su ga videli ocigledno nisu videli nista posebno posto ga ni jedan savremenik nije pomenuo ili bilo sta napisao o njemu.

Sto se tice razlike izmedju religiozne vere i poverenja u nauku, verujem u ono sto je neki naucnik napisao a sto mi ima smisla i sto razumem. Od stvari koje ne razumem , kao na primer kvantna teorija, nije mi problem da je prihvatim posto vidim da kompjuteri rade, a npr. teorija relativnosti koju delimicno razumem, nemam problema da je prihvatim posto vidim da satelitska navigacija radi. Sto bi rekli nasi religiozni clanovi foruma, drvo se po plodovima poznaje.

Takvi kao što ste vi ne bi verovali ni kad bi postojao video zapis o Isusu, rekli bi da je montaža. Ne bi čak verovali ni da se pojavi pred vama, otišli bi kod psihologa da vas preglada i rekli bi vam da ste šizofreničar. Meni lično ne treba da vidim Isusa jer ja vidim njegovo delo u punom jeku. Njegovo delo da nije od Boga već bi davno prošlo i nestalo ali se dešava baš nasuprot. Realno, jedan pametan sveštenik farisej nekad reče ovako Dela Apostolska 5.38-39. Zato vam kažem : Ne dirajte te ljude, nego ih pustite- jer ako je ovo zamisao i ovo delo od ljudi, propašće39. ali ako je od Boga, nećete moći da ih zaustavite- inače bi se moglo pokazati da se borite protiv Boga.
Što se tiče vaše vere, mislim vere u nauku. Nigde Bog nije dao zapovest da čovek ne sme da se bavi naukom, druga je stvar što su crkve to zabranjivale. Čovek je stvoren da istražuje i uvek da istražuje. Zanimljiva je i reakcija naučnika kad se pred njima otvore neki nesagledivi prostori jer baš tada njihova svaka druga reč počne „ evolucija ,evolucija „ kao da su se čvrsto uhvatili za nešta i nežele to da puste po svaku cenu. Sa druge strane oni koji to posmatraju kažu : kako su nedokučiva i nesaglediva dela Božija. U novije vreme se sve više otkriva ta nedokučivost pa tako su otkrili i da neki receptori naših čula imaju ugrađenu blokadu ,što znači da niti vidimo niti čujemo kako bi trebalo o blokadi našeg uma da i ne govorimo koji je neiskorišćen kao gotovo prazan hard. Odakle tolika neiskorišćena memorija ? A da "evolucija "

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Takvi kao što ste vi ne bi verovali ni kad bi postojao video zapis o Isusu, rekli bi da je montaža. Ne bi čak verovali ni da se pojavi pred vama, otišli bi kod psihologa da vas preglada i rekli bi vam da ste šizofreničar. Meni lično ne treba da vidim Isusa jer ja vidim njegovo delo u punom jeku. Njegovo delo da nije od Boga već bi davno prošlo i nestalo ali se dešava baš nasuprot. Realno, jedan pametan sveštenik farisej nekad reče ovako Dela Apostolska 5.38-39. Zato vam kažem : Ne dirajte te ljude, nego ih pustite- jer ako je ovo zamisao i ovo delo od ljudi, propašće39. ali ako je od Boga, nećete moći da ih zaustavite- inače bi se moglo pokazati da se borite protiv Boga.
Što se tiče vaše vere, mislim vere u nauku. Nigde Bog nije dao zapovest da čovek ne sme da se bavi naukom, druga je stvar što su crkve to zabranjivale. Čovek je stvoren da istražuje i uvek da istražuje. Zanimljiva je i reakcija naučnika kad se pred njima otvore neki nesagledivi prostori jer baš tada njihova svaka druga reč počne „ evolucija ,evolucija „ kao da su se čvrsto uhvatili za nešta i nežele to da puste po svaku cenu. Sa druge strane oni koji to posmatraju kažu : kako su nedokučiva i nesaglediva dela Božija. U novije vreme se sve više otkriva ta nedokučivost pa tako su otkrili i da neki receptori naših čula imaju ugrađenu blokadu ,što znači da niti vidimo niti čujemo kako bi trebalo o blokadi našeg uma da i ne govorimo koji je neiskorišćen kao gotovo prazan hard. Odakle tolika neiskorišćena memorija ? A da "evolucija "

Sto se tice Isusa, stvar vere. Tvoja stvar.
Sto se tice bozjeg dela i hriscanstva ode ono na preko 30000 hiljada vrsta i podvrsta a nauka ne bi rekla kako su nedokuciva i nesaglediva dela bozja nego hriscanstvo mutira, evoluira, sto bi se reklo adaptacija kroz prirodnu selekciju.

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Adriane Brate, nemoj da mi klones duhom, dobra, plemenita ljudska duso !

Bicu slobodan da ti dam prijateljski savjet...Ne trosi se toliko emotivno i ne brini previse. Skoro svi ljudi moraju proci kroz neki oblik stradanja, lutanja, gluposti, izopacenosti, da osjete izgubljenost, patnju, bol, prazninu, jer to su mehanizmi ljudske duse koje je stvorio nas Tvorac, da bi se ljudi prizvali pameti nakon svojih gresaka.
Tvoje stalno saosjecanje sa greskama drugih ljudi te trosi i zamara, a moze i da te slomi, zato samo kad si raspolozen i odmoran dozvoli sebi da trosis svoju energiju na druge ljude, a i tada se ne unosi previse emotivno.

Jednostavno, vecina ljudi mora da osjeti na svojoj kozi svoje greske, da bi se prizvali pameti, pa ce im mozda u nekom trenutku samospasavanja, pasti na pamet ono sto im ti sada govoris i dajes dobre savjete za njihovo dobro.
Podjeli sa drugima svoje iskustvo i znanje i nadaj se da ce im jednom i nekada koristiti, i to je to.

Sa licne strane povedi racuna o sopstvenom zivotu, o zdravim aktivnostima u prirodi i psihickoj relaksaciji, o kvalitetnoj hrani i picu, druzenju sa dobrim i Bogougodnim ljudima, uzivanju i inspirisanju s bozanstvenom muzikom (poslacu ti kasnije moje kompilacije klasicne muzike) i svemu sto dolikuje Carskom sinu i Bozijem covjeku.

Pogledaj i kako pametni, nadahnuti i vrijedni ljudi stvaraju svoja gazdinstva u prirodi, inteligentno koristeci sve sto je Bog dao...

...a Bog nam je sve dao !

Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085

Po tome da je ono sto je od boga dugo traje onda je budizam jos vise od boga jer postoji oko 2500 godina, prostitucija i rat takodje, jer postoje gotovo koliko i ljudska vrsta. Ako nije od boga kako tako dugo opstase? Niko od nas ovde ne trazi da vi nama nesto dokazujete. Ateisti nisu pokrenuli ovu temu, vec vernici koji zele nesto da dokazu ateistima, vernici koji pokusavaju da preobrate ateiste, vernici koji se veoma naljute kada im to ne podje za rukom, vernici koji naukom dokazuju da ista nije tacna ili eventualno nekim video klipom, ili tekstom nekoga, po njima veoma autorativnog, koji oko jedne recenice, izjave, izmisli celu teoriju zavere. To bi bilo kao da vam ja "dokazem" da je Tolkinova srednja zemlja postojala, zato sto su negde pronadjeni patuljasti ljudi(inace nadjenih na vise mesta na svetu), znaci hobti postoje, zasto onda da ne, i vilenjaci postoje, sledi iz ta dva da je sve ostalo istina. Iako svi mi znamo da se radi o o fantaziji. U "Silmalirion-u" imas jos koliko hoces dokaza da je Frodo stvarno odneo prsten u Mordor, eto jos jedna knjiga koja ide u korist. Takodje postoji i recnik vilenjacki i patuljacki od drugog autora jos jedan dokaz. Takodje, posto je Tolkin iskoristio mitove iz celog sveta, postoje zapisi o raznim stvorenja, predanja o slicnim stvarima jos jedan dokaz. Fosili mamuta mogu biti i fosili olifanta neoboriv dokaz. Silmarilion je biblija Tolkinizma taman toliko konfuzan i u ponekom slucaju protivrecan kao i biblija, za sve sto vas zanima mogu vam navesti dokaz odatle koji ce dokazati da sam ja u pravu imoja vaera ispravna. :D
Naravno da ne bude zabune, ne verujem ja stvarno u ovo ali eto podjednako verodostojne dokaze mogu iznositi i iz jedne fantazije....

Poslednja izmena:
Natrag