Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Za Aboridzina iz NS-CG

"Samo na prostoru velicine Australije moze 7 milijardi ljudi da zivi od poljoprivrede"

Na osnovu cega to tvrdis? Kako si dosao do tog zagljucka? Jel si to sam racuno u svojoj glavi posle triatlona u prirodi?

Sto se tice teorija zavere, volim ja da pogledam neki put Alexa Jones ali kao i poput biblije ima poneka kap istine u moru sizofrenije i paranoje.

Svestan sam da se trosi mnogo resorsa na stvari na koje ne bi trebalo da se trosi i da je distribucija i eksploatacija prirodnog bogatstva nesrazmerna u odnosu na potrebe covecanstva ali da bi nahranio 7 milijardi i zadovoljio energetske i medicinske potrebe istih potrbno ti je mnogo nauke i tehnologije. Nije moguce razviti sve to tako sto ces dnevno da setas 30km. Licemerno je da se vozis 100km dnevno i da se zajebavas ceo dan , onda dodjes kuci, upalis bojler da se istusiras, izvadis namirnice iz frizidera da spremis obrok, upalis kompjuter da odgledas Alexa Jonesa i kazes ah ta zla tehnologija, ljudi bi trebali da bleje vise napolju.
Druga stvar, cene koje si naveo za dnevne obroke, valjda ti je jasno da velika vecina ljudi u ovoj zemlji to ne moze ni priblizno da priusti.

I dalje mi nije jasno kako sa biblijskih likova dolazis do zdravog zivota. Ne vidim nikakvu konekciju.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Ako sam dobro izracunao, racunica je ovakva:

1 ar = 10 m x 10 m = 100 m²
1 hektar = 100 ari
1 km² = 100 hektara = 1.000.000 m²

Povrsina Australije: 7.741.220 km² = 774.122.000 hektara
Broj ljudi na Zemlji: 7.000.000.000 : 774.122.000 hektara = 0.11058885714

Svaki covjek ima povrsinu zemljista od 11,5 ari (115 m duzina i 10 m sirina)
Porodica od 4 clana (muz, zena i 2 djece) imaju ukupno 46ari (460 m duzina i 10 m sirina)

Kuca je na povrsini od 1 ara 10 m x 10 m = 100 m² (ako je na 2 sprata oko 160m² stambenog prostora )
Za prostor okolo kuce, prilaz i put 5 ari.

Jedna porodica od 4 clana ima 40 ari obradive zemlje (400 m duzinai 10 m sirina)

Naveo sam priblizno tacnu cjenu kostanja navedene hrane za sva tri (3) obroka - ukupno - dnevno: 300 din. max 400 din.
Ova hrana je izuzetno ukusna, energetski kvalitetna, zdrava i lako varljiva i sasvim zasiti apetit.

Velika vecina ljudi u Srbiji ne moze da odvoji za svoja 3 zdrava obroka dnevno, ukupno 300 din. ili 3 evra ?
Koliko ljudi u Srbiji pusi cigarete, pije kafe i neku vrstu alkohola svakog dana i koliko to kosta ?
Kolko ti potrosis novaca za svoja 3 obroka dnevno ?
Koliko vecina ljudi potrosi za 3 obroka ?

Ja prelazim pjeske po 30 km. dnevno po prirodi, u slobodno vrijeme, kad ne radim, uglavnom vikendom. Biciklo vozim 100 km. dnevno takodje vikendom, ili kad imam vise slobodnih dana odem i dalje po Srbiji i CG, a planiram uskoro i cjelu Spaniju sa Portugalom da obidjem, za male pare i pod otvorenim nebom, a mozda i nesto budem radio tamo u poljoprivredi, da imam za hranu i nastavak puta.
Nisam ja mnogo star, tek 47-ma, i jos uvjek malo koji mladic moze da me prati po planini ili na daljim relacijama.
A nemam ni kad da gledam tv, filmove, pozorista i ostale jeftine imitacije tudjih zivota, samo zivim svoj zivot, i jos uvjek aktivno.
Naravno da koristim struju, bojler, frizider, laptop kao korisnu tehnologiju, ali imam i alternativu za sve to i mogu da zivim bez struje i bez sve ove tehnologije sasvim komotno, moje su radosti i zadovoljstva druge prirode.
Ja sam Boga upoznao u prirodi, to je neka vrsta duhovno-emotivno-fizickog osjecaja kada ti se sve kocke u mozaiku sloze i jednostavno vidis, osjecas i znas da je Bog sve stvorio i da je prisutan kao Sveti Duh, a posebno to osjecam u prirodi, u gradu mi se cini da ga manje ima, sto bi se ono reklo, grad mi je "neprirodan", sto naravno i jeste, sto manje prirode to manje i Boga kao njenog tvorca.
Zdrav i aktivan zivot vidim i osjecam samo u prirodi i tamo sam u slobodno vrijeme, grad mi je prije bio interesantan samo uvece zbog "provoda", a to me vise ne zanima, dosadno je i prazno, a i mnogo foliranja, uz to sam odbacio sav alkohol, kafe i cigarete pa mi jedino prija da izadjem na neki djus i vocni kolac, ili pizu vegeterijanu sa porodicom ili prijateljima.

"Sto se tice teorija zavere i kapi istine u moru sizofrenije i paranoje", te sam "bolesti" prebolio odavno, sad samo osjecam gadjenje prema satanistima i njihovoj usranoj tehnologiji, zlonamjeri i lazima, pa jednostavno stvaram uslove da nemam vise nikakav kontakt sa takvim svijetom i da sto manje utice na moj zivot i porodicu, a usput i drugim ljudima kazem svoje misljenje pa ako im koristi dobro jest, a srecni im puti bili dje god se uputili...

...a evo i jedan "ateista" po mom ukusu, imao je slavu i pare ali nije htio dusu prodati satanistima, sve kapira i sve tacno opisuje, a vidi se da je srcan i hrabar, pokusava probuditi "spavace" prije no im izgore gace...

...a i Bog dace !

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Da zanemarimo sve logisticke probleme i da vecina tla nije obradiva, pocev od Australije, zamisli da se ljudi bave samo zemljoradnjom. Cemu tolika potreba za regresijom drustva i vracanje na preindustrijsku eru. Danasnje moderno drustvo iako ima probleme i izazove koje mora da resi daleko je bolje i naprednije od bilo kog prethodnog. Sama cinjenica da ima 7 milijardi ljudi sa duplo duzim zivotnim vekom u odnosu na onu vrstu zivota koju ti predlazes i koja je ekvivalent preindustrijskom dobu, treba da ti kaze da nisi u pravu. Nije svako toliko opterecen prirodom i salatama i izvorskom vodom pa da mu to bude najbitnija stvar u zivotu. Jeste zdrava okolina bitna, jeste zdrava ishrana bitna ali ti samo o tome pricas i o nekom subjektivnom dozivljaju boga. Umesto njega si mogao da stavis roze jednoroga i to nista ne menja.
Sto se tice finansijskih mogucnosti, vecina mislim da ne moze da priusti ono o cemu pricas, pogledaj nezaposlenost, prosek plata, prosek penzija i ostale troskove zivota. Bilo bi lepo umesto veronauke da deca imaju casove iz nutricionizma ali moraju i veroucitelji da uzmu neki dinar.
Ovo sam vec napisao ovde ali da ponovim:
Pricaju dva pecinska coveka. Kaze jedan drugom: imamo cist vazduh, cistu vodu i zdravu hranu, pa kako onda ne prebacimo ni tridesetu?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Za natprirodnog

Sad sam odgledao Ducija, nisam znao da je hristcanin-marksista. Generalno se slazem sa njim da je monetarna ekonomija nesto sto treba iskoreniti, ali nije rekao nista novo. Ljudi postaju sve svesniji i svesniji i kulminirace pre ili kasnije.

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Sto se tice finansijskih mogucnosti, vecina mislim da ne moze da priusti ono o cemu pricas, pogledaj nezaposlenost, prosek plata, prosek penzija i ostale troskove zivota.

Zasto vecina ljudi ne moze da priusti 3 evra dnevno za sva 3 obroka ?

Ovo je doba "najveceg napretka" u kojem vecina ljudi jede tehnoloske splacine i otrove i jos za tako losu hranu ima samo 2 evra dnevno, pa gdje je tu napredak ?

Ljudi koji obradjuju svoju zemlju i proizvode svoju hranu mogu svakog dana da se hrane najboljom hranom, a koja na pijaci kosta 10 evra, gdje je tu nazadak ?

Ko je kriv sto vecina ljudi ne moze da zaradi dnevno 3 evra za zdravu hranu, vec mora da jede tehnoloske otrove u vrijednosti do 2 evra ?

Koliko ti potrosis novaca za svoja 3 obroka dnevno i kakvu hranu jedes ?

Ajd se malo potrudi sa odgovorima pa ljudski odgovori, opisi svoje vidjenje i stavove, nije valjda sve sto znas stalo u jeftinim frazama !?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[h=4]КНЕЗ РОГАН[/h]А како те рањаху, војвода?
Бјеху ли им лијепа јестива?
[h=4]ВОЈВОДА ДРАШКО[/h]Ту не бјеше јела изван леба,
но донеси некакве преслачке,
по три уре лижи докле ручај.
Два дијела ту бијаше пука
јоште млади, а обезубили,
све лижући оне посластице.
Од жеље се сад наједох меса.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Zasto vecina ljudi ne moze da priusti 3 evra dnevno za sva 3 obroka ?Ovo je doba "najveceg napretka" u kojem vecina ljudi jede tehnoloske splacine i otrove i jos za tako losu hranu ima samo 2 evra dnevno, pa gdje je tu napredak ?Ljudi koji obradjuju svoju zemlju i proizvode svoju hranu mogu svakog dana da se hrane najboljom hranom, a koja na pijaci kosta 10 evra, gdje je tu nazadak ?Ko je kriv sto vecina ljudi ne moze da zaradi dnevno 3 evra za zdravu hranu, vec mora da jede tehnoloske otrove u vrijednosti do 2 evra ?Koliko ti potrosis novaca za svoja 3 obroka dnevno i kakvu hranu jedes ?Ajd se malo potrudi sa odgovorima pa ljudski odgovori, opisi svoje vidjenje i stavove, nije valjda sve sto znas stalo u jeftinim frazama !?
Pa recimo da ima perioda kad jedem zdravo (sveze) a ima perioda kad jedem dosta brze hrane. Nedisciplina, nista vise. U svakom slucaju potrosim vise od onga sto si naveo a generalno jedem losiju hranu.Budi realan i pogledaj samo koliko nezaposelnih i penzionera u ovoj zemlji. Hleb, mleko, ulje, nesto povrca i mesa i to je to. A i prosecna porodica sa dvoje zaposlenih recimo neka ima 800e(2x400, ali i to je diskutabilno), tri evra po obroku je 12e dnevno( 4 osobe) odnosno 360e samo za hranu je skoro pola, sa ostalim troskovima je mnogo.Nemam nista protiv da kazem da je za opstanak zdravlje prioritet, ali svako saznanje koje dobijemo naucnom metodom i svaki tehnoloski proces mogu dati mnogo. Nije problem nauka, jer to nije entitet koji je dobar ili zao, upotrebna vrednost je upitna. U danasnjem sistemu vrednosti gde je profit na prvom mestu, sve ostalo je nebitno i posledice se ne uzimaju u obzir. Sistem je pogresan i treba ga menjati ali kad te cujem sotona, sotonini poltroni i slican pogled na svet, samo vise doprinosi da stanje ostane status quo. Problem je tehnicke prirode i tako mu treba pristupiti. Informisanost je prvi korak. Ok, slazem se da ljudi koji gaje sopstvenu hranu mogu jesti najbolju hranu povoljno, ali niti svako moze to da radi niti svako zeli to da radi. Jeo bih zdravo kad mi se jede zdravo ali imam i neka druga interesovanja. Ko je kriv sto ljudi ne mogu da zarade vise za kvalitetniju hranu? Pa nije sotona i poltroni ili bilo koji imaginarni likovi. Opet se vracamo na monetarni sistem.Ako hoces napredno drustvo od 7+ milijardi treba ti globalni tehnoloski sistem koji eksploatise sve ekoloski zelene i najbitnije obnovljive izvore energije i napredak u agrokulturi ali ne radi profita vec samo radi napretka agrokulture. Za tako nesto ti je potrebna nauka i tehnologija, nikako feudalni sistem.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Ko je kriv sto ljudi ne mogu da zarade vise za kvalitetniju hranu? Pa nije sotona i poltroni ili bilo koji imaginarni likovi. Opet se vracamo na monetarni sistem.Ako hoces napredno drustvo od 7+ milijardi treba ti globalni tehnoloski sistem koji eksploatise sve ekoloski zelene i najbitnije obnovljive izvore energije i napredak u agrokulturi ali ne radi profita vec samo radi napretka agrokulture. Za tako nesto ti je potrebna nauka i tehnologija, nikako feudalni sistem.

Dakle, odgovori ljudski i posteno: Ko je kriv sto ljudi ne mogu da zarade vise za kvalitetniju hranu ?

Ko su ljudi i organizacije koji upravljaju monetarnim sistemom ?

Da li su ovi ljudi organizovani u tajna drustva masonerije i drustva vatikanskih jezuita (malteskih vitezova i sl.) ?

Da li ti isti ljudi navodno "resavaju" probleme koje su oni sami izazvali, sa istih pozicija vlasti ?

Da li su namjerno i planski izazvali svjetsku krizu ? Sa kojim pravom isti oni koji su je izazvali, vladaju i dalje i bogate se ?

Ko ce da upravlja "Globalnim tehnoloskim sistemom", isti ljudi i organizacije koji su izazvali katastrofu ?

Kako ti vidis resenje, sa kojim ljudima i organizacijama ?

Odgovori konkretno i jasno, ovako mlatimo praznu slamu !

Jurivaka...treba ti malo 'sitne' pameti da ukapiras kakvog je kvaliteta meso jeo Vojvoda Drasko...

...a ovo ti jedes sada...

...al' se mozda opametis, ka no preci nasi, al' ne ovi od majmunskijeh predaka !

[video=vimeo;52190485]http://vimeo.com/52190485#[/video]

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[h=4]СЕРДАР ИВАН[/h]Ти нијеси слијеп, Игумане,
кад си тако мудар и паметан.
Будале су с очима слијепе,
које виде, а залуду виде;
требају им за просте потребе,
ка осталој исто животини.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Dakle, odgovori ljudski i posteno: Ko je kriv sto ljudi ne mogu da zarade vise za kvalitetniju hranu ?

Ko su ljudi i organizacije koji upravljaju monetarnim sistemom ?

Da li su ovi ljudi organizovani u tajna drustva masonerije i drustva vatikanskih jezuita (malteskih vitezova i sl.) ?

Da li ti isti ljudi navodno "resavaju" probleme koje su oni sami izazvali, sa istih pozicija vlasti ?

Da li su namjerno i planski izazvali svjetsku krizu ? Sa kojim pravom isti oni koji su je izazvali, vladaju i dalje i bogate se ?

Ko ce da upravlja "Globalnim tehnoloskim sistemom", isti ljudi i organizacije koji su izazvali katastrofu ?

Kako ti vidis resenje, sa kojim ljudima i organizacijama ?

Odgovori konkretno i jasno, ovako mlatimo praznu slamu !

Jurivaka...treba ti malo 'sitne' pameti da ukapiras kakvog je kvaliteta meso jeo Vojvoda Drasko...

...a ovo ti jedes sada...

...al' se mozda opametis, ka no preci nasi, al' ne ovi od majmunskijeh predaka !

[video=vimeo;52190485]http://vimeo.com/52190485#[/video]

Da se ne bi stvorio utisak da ti nudis resenja a ja mlatim praznu slamu, samo da te podsetim kako poslednjih deset postova pricas o seoskom turizmu, vocnim salatama, izvorskoj vodi, i imaginarnim likovima iz epske fantastike.
Resenje moze biti samo dizanje svesti kod ljudi i obrazovanje, a ne nevidljivi drugari iz judejske mitologije.

Hoces moguce resenje, recimo resorsna ekonomija. Ukoliko ne znas nista o njoj pogledaj ovaj film.

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 - YouTube

Klikni cc na dnu ekrana i imas hrvatski prevod ukoliko ne razumes engleski. Pocetak filma govori o ljudskoj prirodi (ne iz biblijske perspektive), a ostatak o monetarnoj ekonomiji i eventualnom resenju, resorsnoj ekonomiji. Film je dug preko 2.5 sata, odgledaj ga kad budes imao vremena i reci sta mislis o takvom drustvu . Bukvalno resenje na nivou cele planete samo ne znam koliko je to realno.
P.S. ima i srpski prevod

Poslednja izmena:
Natrag