Pitanja za ateiste???

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Zvezdani...ne nudis ni jedan licni, konkretni, sadrzajni, utemeljeni i ozbiljni odgovor !?

Ni na jedno moje jasno postavljeno pitanje !?

A komentarises frazama !

Jurivaka...konacno poceo da uci od pametnog Srbina-crnogorca, pa ce mu se i pamet ukrupnit.

Razmisli sta bi ti rekao Njegos da mu saopstis da si postao od majmuna ?

Poveo bi te u Veneciju, da te mlecima pokazuje ka nevidjeno "cudo od coeka" !

Evo ga jos jedan sto ne ceka da ga masoni i jezuiti nakljukaju tehnoloskim splacinama, pa da se raspada ka oni Ki-Burazi...

...mozda je trebao da saceka..."moguce resenje, recimo resorsna ekonomija...resenje na nivou cele planete...

...samo ne znam koliko je to realno."

Moji Vasojevici na ovo bi rekli..."Ne lipsi magarce do zelene trave"

Poucna realnost po sred veljeg grada, al' pametan covjek snadje se i tada...

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Zvezdani...ne nudis ni jedan licni, konkretni, sadrzajni, utemeljeni i ozbiljni odgovor !?

Ni na jedno moje jasno postavljeno pitanje !?

A komentarises frazama !

Jurivaka...konacno poceo da uci od pametnog Srbina-crnogorca, pa ce mu se i pamet ukrupnit.

Razmisli sta bi ti rekao Njegos da mu saopstis da si postao od majmuna ?

Poveo bi te u Veneciju, da te mlecima pokazuje ka nevidjeno "cudo od coeka" !

Evo ga jos jedan sto ne ceka da ga masoni i jezuiti nakljukaju tehnoloskim splacinama, pa da se raspada ka oni Ki-Burazi...

...mozda je trebao da saceka..."moguce resenje, recimo resorsna ekonomija...resenje na nivou cele planete...

...samo ne znam koliko je to realno."

Moji Vasojevici na ovo bi rekli..."Ne lipsi magarce do zelene trave"

Poucna realnost po sred veljeg grada, al' pametan covjek snadje se i tada...

Ako mislis, nisam konkretan kao ti u smislu jedi salate, pij izvorsku vodu, setaj i resices sve probleme, priznajem. Ne nudim jeftine pijacne odgovore na globalne probleme i ne svaljujem krivicu na demone, poltrone, gremline, masone i zmajeve. Nema jednostavnog odgovora jer problem nije jednostavan. Zasadis kupus i papriku, napravis bunar i bice mir u svetu.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Razmisli sta bi ti rekao Njegos da mu saopstis da si postao od majmuna ?"

Срећом па ти људи који су били стуб хришћанства и правоверја данас нису живи, јер да су живи - умрли би од туге и шока докле смо стигли са безбожништвом и јересима. Мука за утемељиваче овог народа који заборавља захваљујући чему уопште постоји, али та туга је присутна код сваког ко види шта се ради.

Зато ми некада и дође да заћутим занавек, да не изустим више ни реч. Гледајући и слушајући атеисте, не рађа се мржња (нема ни разлога), већ велика туга (плач) јер људи не знају ни шта говоре, ни одакле су те речи које они понављају. Ко их је осмислио и њима полако усађивао, на разне начине.

Не знам, брате, има ли смисла уопште говорити или их пустити да живе у тим лажима? Некада се заморим и не знам шта нам је чинити. Стварно једва чекам починак у Господу.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
"Razmisli sta bi ti rekao Njegos da mu saopstis da si postao od majmuna ?"

Срећом па ти људи који су били стуб хришћанства и правоверја данас нису живи, јер да су живи - умрли би од туге и шока докле смо стигли са безбожништвом и јересима. Мука за утемељиваче овог народа који заборавља захваљујући чему уопште постоји, али та туга је присутна код сваког ко види шта се ради.

Зато ми некада и дође да заћутим занавек, да не изустим више ни реч. Гледајући и слушајући атеисте, не рађа се мржња (нема ни разлога), већ велика туга (плач) јер људи не знају ни шта говоре, ни одакле су те речи које они понављају. Ко их је осмислио и њима полако усађивао, на разне начине.

Не знам, брате, има ли смисла уопште говорити или их пустити да живе у тим лажима? Некада се заморим и не знам шта нам је чинити. Стварно једва чекам починак у Господу.

Jedva cekas pocinak u Gospodu? Druze ti si izgleda u depresiji.
Ne razumem kako ti ne razumes da neko ne veruje. Ja razumem ljude koji veruju.
Nego kad si rekao "или их пустити да живе у тим лажима"jel akcenat na "pustiti da zive" ili "u tim lazima"?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Значи да узалуд говоримо вама до којих нам је стало, ето шта мислим са тим речима. Зашто све видиш зло?

Имам конкретно питање: шта би ти радио да знаш да неко срља у пропаст, а ти видиш и знаш? Како би ти поступио, да ли би им говорио стално, да ли би пробао нешто друго?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Значи да узалуд говоримо вама до којих нам је стало, ето шта мислим са тим речима. Зашто све видиш зло?

Имам конкретно питање: шта би ти радио да знаш да неко срља у пропаст, а ти видиш и знаш? Како би ти поступио, да ли би им говорио стално, да ли би пробао нешто друго?

Naravno ako mislim da znam da neko srlja u propast, probao bih da pomognem. Akcenat je na "mislim da znam". Nas dvojica se ne slazemo oko problema, posto ja neverovanje ne vidim kao problem. A ti tvrdis da je problem i mislis da znas sta je resenje. Drugim recima pravis problem gde ga nema.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Naravno ako mislim da znam da neko srlja u propast, probao bih da pomognem."

Ово је и најважније, а то што неко мене види као мрзитеља, надуваног и арогантног само зато што им предочавам да нешто у њиховим сведочењима не ваља, то већ и тако треба. Зато апостол и каже да треба да будемо трпљиви, да све подносимо "мушки", тј. хришћански.

Ово за депресију скоро да је тачно, тачније је туга. Депресија је нешто друго. Туга је што људи одбацују било какву руку помирења са Богом, ето. Саможивим људима све ово није битно, важно је да они имају све што њима треба, а за друге: ма, ко их шиша!

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Naturalni
odgledao sam film i sve je to super ali ti ljudi se i dalje oslanjaju na tehnologiju. Struja, automobili, kompjuteri, telefoni, kuhinjski aparati i sl. Mislis da se do toga dolazi zemljoradnjom? Nemoj pogresno da razumes, ne mislim da je lose sto upotrebljavaju tehniku, poenta je da koristis ono najbolje od toga. I poenta je da se covek sto vise oslobodi od rada i da zavisi od meteoroloskih prilika. Jedna malo jaca oluja ili grad i ode sve.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
"Naravno ako mislim da znam da neko srlja u propast, probao bih da pomognem."

Ово је и најважније, а то што неко мене види као мрзитеља, надуваног и арогантног само зато што им предочавам да нешто у њиховим сведочењима не ваља, то већ и тако треба. Зато апостол и каже да треба да будемо трпљиви, да све подносимо "мушки", тј. хришћански.

Ово за депресију скоро да је тачно, тачније је туга. Депресија је нешто друго. Туга је што људи одбацују било какву руку помирења са Богом, ето. Саможивим људима све ово није битно, важно је да они имају све што њима треба, а за друге: ма, ко их шиша!

Barem ja te ne vidim kao mrzitelja ili arogantnog, mada dosta pricas o sebi.:D

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Немам баш неко мишљење о себи, али шта ћу када покушавају да ме направе на оваквог-онаквог. А зашто? Јер онда ово што пишем пада у воду. Јер изрека каже: не слушај шта ти прича, већ ко ти прича. Ако се моја маленкост дискредитује и понизи, онда све оно што пишем пада у воду, није битно. Одувек је тако било. Ево и конкретног примера шта су Христу покушали да направе:

24. А фарисеји чувши то рекоше: Овај другачије не изгони ђавола до помоћу Веелзевула кнеза ђаволског.
25. А Исус знајући мисли њихове рече им: Свако царство које се раздели само по себи, опустеће; и сваки град или дом који се раздели сам по себи, пропашће.

26. И ако сотона сотону изгони, сам по себи разделио се; како ће дакле остати царство његово?
27. И ако ја помоћу Веелзевула изгоним ђаволе, синови ваши чијом помоћу изгоне? Зато ће вам они бити судије.
28. А ако ли ја Духом Божијим изгоним ђаволе, дакле је дошло к вама царство небеско. (Матеј 12)

Ако су Христа направили да је сатаниста, ко сам ја? Што нас дакле доводи на кључну ствар: шта је циљ и да ли стварно може онај који раскринкава лажне месије и пророке да буде злонамеран и у лажи? Као да сам ја бирао да се за то занимам. Нисам могао ни да помислим у том правцу, а камоли да учествујем у томе. Али свако има своју улогу, тако да и моја није тако лоша. Само ми је жао када људи претерају са хуљењем на Бога и то без разлога. Али, шта да се ради...

Natrag