Član
- Učlanjen(a)
- 05.11.2010
- Poruka
- 1.246
Ako te stvarno interesuje evolucija, nadji nesto na netu pa procitaj a mogu i da ti preporucim i neke knjige.
Interesuje me ali samo u smislu da vidim kako ste se uvalili u takve zablude. Ako misliš da mogu da se dvoumim , ne dvoumim se jer imao sam iskustva sa nečim što nazivate paranormalnim. To je za mene isuviše jak dokaz.
Jasno mi je da ateistima teško može da se dokaže postojanje Boga, ustvari poverovali bi samo kad bi im Bog mahnuo sa neba i rekao : Tu sam.. a oni bi ga onda obasuli pitanjima zašto je nepravedan. Pitanje je da li je potrebno takvo ili slično otkrivanje Boga jer ima ljudi kojima se Bog sasvim dovoljno otkrio na jedan umeren i prirodan način baš onako kako treba. Drugim rečima intezitet njegovog otkrivanja je podelio ljude na one koji veruju i koji ne veruju u njegovo postojanje sve u zavisnosti od osobina koje neko poseduje i u kom pravcu je svaki pojedinac usmeravao svoj um i emocije. U svakom slučaju čovek iskrenog stava zapaziće da je neuporedivo više stvari oko nas u redu nego što nije u rudu. To je slično kao kad detetu date sve što imate i što možete i kad mu oduzmete nešta malo od toga ono se okrene protiv vas i hoće da vas ubije. Takav stav su zauzeli ateisti prema Bogu.