Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Jurivaka: Kada bi nauka potvrdila postojanje Boga, to bi onda bila naučna činjenica, a u činjenice se ne vjeruje, one postoje neovisno o našoj vjeri, one su datost. Dakle, i tom slučaju, vjera bi bila nepotrebna.

Znaš, kada bi nauka potvrdila postojanje Boga, ja u toga boga ne bih vjerovala. Pa, kakav bi to bio bog?
:)
Bog ostaje Misterij za čovjeka, i ako Ga čovjek ne pronađe u samom sebi, neće ni u svemiru.
I koliko god znanost nastojala odgonetnuti postanak svemira i njegovih prostranstava, neće imati odgovor za uzrok, osim u Bogu, naravno.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

Znaš, kada bi nauka potvrdila postojanje Boga, ja u toga boga ne bih vjerovala. Pa, kakav bi to bio bog?
Bog ostaje Misterij za čovjeka, i ako Ga čovjek ne pronađe u samom sebi, neće ni u svemiru.
I koliko god znanost nastojala odgonetnuti postanak svemira i njegovih prostranstava, neće imati odgovor za uzrok, osim u Bogu, naravno.

potpuno se slazem sa tobom, da se dokaze da bog postoji, onda ne bi to bilo to x) onda bi ovaj zivot bio besmislen

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

Tipično kreacionističko razmišljanje, koje je, naravno, pogrešno. Zašto misliš da nauka neće imati odgovor za uzrok? Nauka već sada ima dosta odgovora na to pitanje. Nema još sve odgovore, ali što vrijeme bude više odmicalo i tehnologija se razvijala, dolaziće i do većeg saznanja, pa time i do odgovora na pitanja koja su danas nepoznanica.
Zanimljiva je tvoja tvrdnja da ne bi vjerovala u Boga koga bi nauka verifikovala. Dakle, Bog može biti Bog samo ako je skriven i nedostupan čovjeku, odnosno, ako je imaginacija. Ništa bolje od ovoga ne ilustruje suštinu vjere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
e a dak ne dodje taj dan malo cutite posto nemate odgovor, i kako nesto moze da ima vise ogovora? valjda ako je nesto cinjenica onda je odgovor jedan, a ako je teorija onda ima vise odgovora, pa sam velki prasak je bibliska teorija, one maje su bile mnogo preciznije i imali mnogo vise znanja bez tehnologije nego vi danas sa tehnologijom koja nas sve odvede u (da ne kazem gde) i te maje verujem da bi danas imale odgovore na mnogo pitanja koja postavlja nauka, kad naucnicima jos uvek nije jasno njihovo znanje ili neke piramide a pricaju o nastanku sveta i o nastanku zivota mislim buuuaaahahahahahaha

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
hahaha koliko lupetas strasno :D maje znale vise od naucnika, pa ti kad se razbolis procitaj bibliju ili slusaj teorije maja kako da se izlecis nemoj da ides kod lekara i trazis lekove, danas nauka zna da objasni raznolikost zivota na zemlji i kako je dosao od jednostavnih pocetaka do ovde, znamo za veliki prasak u sasvim solidnim detaljima, i naucnici svakodnevno rade na novim problemima i poboljsavaju nas zivot stalno, maje su igrale fudbal u kojem se kapitenu izgubljene ekipe odsece glava, idi slusaj njih ;)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
buuuuaahahahahahahaha ja bre ne mogu da budem bolesten shvati to a i shvati nesto drugo, lek nije izmislila nauka nego si ti malo kratak sa mozgom, lek je postojao od uvek ali neke bolesti nisu postojale od uvek, vidis kako lupas da je to strasno nem ja sta da idem kod lekara da me kljuka ona farmaceutska mafija sa nekim lekovima, pre cu da umrem kao dingospo covek nego da budem ovca, ti bre sam sebe ukopas lek za svaku boles se nalazi u prirodi to budi siguran ali zlikovcima nije u korist da ima lek za sve

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
da znam, kad su pre 2000 godina ljudi dobijali epilepsiju lek je bio isterivanje demona, i to da je lek postojao u prirodi od uvek si isto u pravu, kad dobijes rak hemoterapija curi iz tresnji

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa kad ste tako dobro sto ne naprvite lek za epilepsiju ili za rak? nemoj da si naivan i da ti pricaju price, hemoterapija nije lek za rak, hemoterapija je klasicno uzimanje para na tudju nesrecu, i taj nesrecnik nece umreti od raka nego od odkazivanja organa od silnog zracenja, rak nece da stigne da ga ubije nego zracenje, tu moze da prezivi samo neka pocetnicka faza raka, ta faza raka moze da se izleci bez hemoterapije, nego ti lupas samo nesto misleci da znas nesto

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ccc sta ti pricas strasno, milioni zivota su spaseni samo zbog nauke , tuberkuloza koja je nosila milione zivota sada je skroz izleciva, kao i velike boginje i hiljade drugih bolesti, uz napredovanje novih naucnih tehnika sada se cak moze normalno i dugo ziveti cak i uz sidu , hemoterapija jeste jedan od nacina da se izleci rak, naravno mora da se uhvati rano, kompjuter na kojem sad kucas, kola koja mozda vozis, tv koji gledas i svetlo koje ti gori u sobi sve je to doslo od nauke, ti mozes da je pljujes koliko hoces ali samo ispadas licemer ako koristis bilo sta od tih stvari

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ne pljujem ja nauku nego tebe spustam na zemlju da se smiris malo da ne lupas, milioni zivota su spaseni i dok nije postojala nauka, ne mozesd a gledas samo u jednom pravcu, a da li ti je poznato mozda koliko je zivota ta tvoja nauka odnela? nisi objektivan koliko bolesti je smislila ta nauka? tu sidu koju si pomenuo to je nauka smislila i koliko je ljudi odnela samo sida? a ta prica da mozes dugo da zivis sa sidom je glupost, sa sidom ne mozes da zivis dugo, sa necim drugim mozes da zivis ceo zivot ako se on ne aktivira ali sa sidom ne mozes, to si ti negde nesto procitao ali si pogresno razumeo pa sad hoces da budes pametan, koliko nam je pomogla toliko nam je i odmogla a ako mislis da sam ja neki pristalica kompjutera ili sijalica ili televizora, grdno se varan, naprotiv i ako rad sisteme i bakcem se oko kompjutera ja sam veliki protivnik toga, ali sam prinudjen da se prilagodjavam

Natrag