Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
... vjera sama po sebi ne može biti nikakav dokaz.
Ne da nije uvijek presudno, nego nije uopšte presudno. "Vjera je tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo i dokazivanje onog što ne vidimo", - dobra definicija vjere, koja nam govori da mi samo svojom vjerom dokazujemo postojanje predmeta naše vjere. Ako neko može to smatrati validnim dokazom, to je njegov izbor i opredjeljenje, ali realno, vjera sama po sebi ne može biti nikakav dokaz.
Ne da nije uvijek presudno, nego nije uopšte presudno. "Vjera je tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo i dokazivanje onog što ne vidimo", - dobra definicija vjere, koja nam govori da mi samo svojom vjerom dokazujemo postojanje predmeta naše vjere. Ako neko može to smatrati validnim dokazom, to je njegov izbor i opredjeljenje, ali realno, vjera sama po sebi ne može biti nikakav dokaz.
Vjera se ne dokazuje, nego živi. Kao ljubav. :dtyste: Ako nekoga voliš, ne moraš mu to stalno dokazivati.
Dabome da se svaka ideologija, pa i vjera, mogu manifestovati materijalnim posledicama, s tim što te posledice mogu biti i dobro i zlo. Radi vjere i pod uticajem vjere, može neko postati bolji čovjek, ali može postati i gori. Treba li to dokazivati. No, sam čin, kakav god on bio, urađen pod uticajem vjere, nikako ne znači da je time matrijalizovana i sama vjera, odnosno da je time dokazano da je ta vjera nešto više od puke apstrakcije i iluzije.Ако ја због своје вере помажем људима и постанем бољи и кориснији човек, та вера је жива и плодови те вере су највећи доказ који се не може оспорити.
Dabome da se svaka ideologija, pa i vjera, mogu manifestovati materijalnim posledicama, s tim što te posledice mogu biti i dobro i zlo. Radi vjere i pod uticajem vjere, može neko postati bolji čovjek, ali može postati i gori. Treba li to dokazivati. No, sam čin, kakav god on bio, urađen pod uticajem vjere, nikako ne znači da je time matrijalizovana i sama vjera, odnosno da je time dokazano da je ta vjera nešto više od puke apstrakcije i iluzije.