Član
- Učlanjen(a)
- 31.03.2010
- Poruka
- 158
то значи да атеизам је под-производ теизма.
Озбиљно? Еј, бре, не верујем особу. Ако јуче умро, ја не бих знао о томе.
А шта имаш против атеиста и шта ти се то спречи?
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
то значи да атеизам је под-производ теизма.
imas ti i ateista fanatika isto kao i verskih x)И шта би све ово значи? Атеисти су лудаци, зле злочинци!? Леле, ово се зове толеранција! Или верски фанатизам?
Покушај да ми кажеш својим речима шта имаш против атеиста и шта ти се то спречи!
imas ti i ateista fanatika isto kao i verskih x)
plus svete knjige su lose napisane i kontriraju same sebe,
ja sam ateista jer ne postoji ni najmanji dokaz postojanja bilo kojeg nadprirodnog bica a kamoli nekog bica iz knjiga, plus svete knjige su lose napisane i kontriraju same sebe, ipak to je samo deo mog ateizma, cekam da mi neko da razlog za verovanje u bilo kog boga
Ne znam ko je pisao ovu studiju, ali sudeći po rečenom, to je neki teista, ili u najboljem slučaju agnostik. Istina, većina razloga koji su navedeni - radi čega se postaje ateista, stoje, ali neki koji su navedeni nemaju nikakvo uporište u stvarnosti, pa ni u logici. Npr. ova konstatacija: "Ovakav oblik ateizma prisutan je u tzv. “prometejskom ateizmu”: postaje se ateistom jer se u Bogu vidi neprijatelja, konkurenta, strogog suca ili “nezgodnog svjedoka” vlastitih (ne)djela".
Ovo je dio teksta iz jedne studije o ateizmu.
Zanima me, da li se ateisti slažu s ovim obrazloženjem ili imaju neke druge razloge.
kao sto rekoh nauka i bog nemaju nikakvih dodirnih tacaka, zato sto se nauka ne bavi postojanjem ili ne postojanjem boga, ja ti necu dati razlog da verujes u boga jedini razlog koji ti mozes da dobijes pa da pocnes da verujes u boga je da ti se nesto bas desi nesto neverovatno ili nesto slicno tome da bi ti poceo da verujes, ja samo kazem svima "ljudi ne tvrdite nesto sto neznate" vi tvrdite da bog ne postoji a nauka nema dodirnih tacaka sa tim niti to istrazuje a ovi tvrde da bog postoji a nikad ga nisu videli niti imali susret sa njim, manite se dokazivanja ne dokazivih stvarija sam ateista jer ne postoji ni najmanji dokaz postojanja bilo kojeg nadprirodnog bica a kamoli nekog bica iz knjiga, plus svete knjige su lose napisane i kontriraju same sebe, ipak to je samo deo mog ateizma, cekam da mi neko da razlog za verovanje u bilo kog boga
svako normalan zna da ubedjivanjem ljudi sto se tice tih stvari nece doneti dobro, moze samo da bude lose i da dodje do ozbiljne svadje i problema, ja razumem i ateiste i ove vernike razumem ja i to sto su oni fanatici i jedni i drugi, ali mene niko ne razume zato sto sam ja negde izmedju, tako da sam ja izmedju dve vatre, ne prihvatam naucnu fantastiku (teoriju ili predpostabke) i ne prihvatam religisku fantastiku, i mene niko ne razume ali stvarno ne razume, ja samo hocu da kazem ljudi nije bitno budimo samo dobri to je najbitnije ti si najbitniji a ne neka knjiga ili neka naucna fantastikaУ праву си, infamous111. Људи су различити. Моја мајка је православни хришћанин, али ме то не смета. Одлазак у цркву, пале свеће, моле, али никада нисам престала. Такође, она не покушава да ме натера да верник.
Али постоје људи који свим средствима покушавају да наметну своја уверења о другима. То може бити и верници и атеисти.