Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
naravno , ali ne treba da verujes u nadprirodne gluposti da bi imao mir i sirio pozitivnu energiju
neznam sta podrazumevas nadprirodno? kao sto sam rekao za mene nema nadprirodno nego je sve prirodna a nadprirodno je za mene kad imas to nesto da mozes da nekom ulepsas dan sa samo jednom recenicom.
sta se sve desava u kosmosu ja na to ne mogu da gledam kao nadprirodno to je sve prirodno i normalno

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nadprirodno je ako verujes da je neko pre 2000 godina ustao iz mrtvih i da je on odredjuje pravila i da je on odgovoran za postojanje svega, nisam ni rekao da ti verujes u nadprirodno

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
dobro to ustajanje iz mrtvih to imamo i danas, nazivamo koma ili klinicka smrt, ono sto je isus pricao za mene nije odredjivanje necega zato sto se ja ne vodim biblijom, ono sto je on pricao to su kosmicki zakoni znaci zakone svemira
ima ona prica da ne treba ti da se svetis nekome nego da ostavis bogu to, zasto je to tako? zato sto ako se ti svetis neces moci da se osvetis ni trecinu bola a osvetio si, treba da pustis kosmos i svemir da sudi zato sto kad svemir bude vratio to, vrati ce neverovatno mnogo vise nego sto ti to mozes

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nemamo mi takvo ustajanje danas i nikada nismo ni imali, niko danas nije bio mrtav 3 dana i onda mu se sve celije u telu povratile i vratile ga u zivot, a mi sa zemlje znamo samo za jednu vrstu zivota a to je ova na zemlji, tako da ako hoces da cekas nekoga da se sveti umesto tebe vrlo verovatno je da cekas nesto sto ne postoji i naravno nece ni doci, zasto bi kosmos i svemir uopste znao da mi postojimo, a kamoli svetio se umesto nas

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nemamo mi takvo ustajanje danas i nikada nismo ni imali, niko danas nije bio mrtav 3 dana i onda mu se sve celije u telu povratile i vratile ga u zivot, a mi sa zemlje znamo samo za jednu vrstu zivota a to je ova na zemlji, tako da ako hoces da cekas nekoga da se sveti umesto tebe vrlo verovatno je da cekas nesto sto ne postoji i naravno nece ni doci, zasto bi kosmos i svemir uopste znao da mi postojimo, a kamoli svetio se umesto nas

zato sto sve sta radimo ide u svemir :) a svemir ima svoje zakone, ako saljes negativno negativno ce da ti se vrati e tu ulazi sad energija, mrzi me da objasnjavam i da pisem kako sve funcionise
prirodi je bilo potrebno 5000 godina da od majmuna napravi coveka a komunizmu samo 50 godina da od coveka opet napravi majmuna hahahahahahahhaah

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
naravno , ali ne treba da verujes u nadprirodne gluposti da bi imao mir i sirio pozitivnu energiju

Promena koja se desava u coveku jeste natprirodna ali to natprirodno se ne moze nazvati gluposcu.
Pre svega ova promena nije odraz covekovog pokusaja ili odluke da bude dobar i da od tog trenutka zivi uredno sireci pozitivnu energiju.
Ne, to je promena koja se desava u unutrasnjosti covekovog bica koja dolazi pod uticajem sile koja dolazi sa strane, koja nije proizvod samog coveka.
To se moze opisati kao jedna ugasena sijalica koja nije prikljucena na struju, kada je prikljucis ona pocne da svetli.
Tako se i u covekovom dodiru sa natprirodnom silom koja se zove Bog upali svetlo u samom coveku, odnosno u coveku se pod Bozanskim uticajem radjaju rodovi vere, ljubav, radost i mir, i sve druge pozitivne osobine, vedrina, strpljivost, razboritost, mudrost, pronicljivost, itd.. kao i razliciti darovi koji sluze odredjenoj svrsi, dar poucavanja, govornistva, i neki drugi koji se ticu natprirodnih darova, dar isceljivanja, dar prorostva, itd.
Naravno, postoje uslovi pod kojima se ova promena daje, a oni su jasno definisani u otkrivenjima biblije.
Jedan biblijski tekst napominje "KO HOCE DA DODJE BOGU VALJA DA VERUJE DA IMA BOGA I DA PLACA ONIMA KOJI GA TRAZE"
Dakle vera je jedan od prvih uslova da bi Bog mogao da deluje u covekovom zivotu.

E sad centralno pitanje koje muci i ateiste je Kako verovati u nesto sto se ne vidi.
Isus na jednom mestu napominje "BLAGO ONIMA KOJI NE VIDESE A VEROVASE"

Ovo je receno uslovno, i podrazumeva sam dolazak Bogu, jer Bog se takvom coveku tokom vremena i otkriva, cak i fizicki pokazujuci mu svoju slavu.
Ovo govorim iz licnog iskustva, a neka od njih sam opisao na ovom forumu u temi koju sam licno pokrenuo pod naslovom "ISKUSTVA SA BOGOM" pa mozete pogledati ako zelite..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
trebalo je par miliona godina od nizih primata do nas ne 5000 :)

naravno, i muslimanima je tako, i ostalim vernicima, svi oni dolaze u vezu sa nekim bogovima, ako si hriscanin onda je logicno pitanje zasto je bog (ako predpostavimo da je pametan ) prvo dosao u pleme jedno a ne kod svih, i dan danas ima onih koji nisu culi za tu pricu

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
to nije pitanje za mene, ja nemislim da je bog dosao i ne mislim da je neko nekad video boga a kamoli da je dosao na zemlju. negde sam procitao nesto si napisao da svetlost zvezda koje gledamo su udalkjene ne znam koliko miliona godina i mi ih vidimo pa si nesto po tome racunao da je zemlja starija mnogo, to nema veze mozda se ona ugasila ali mi cemo tek znati za ko zna koliko miliona godina posto ko zna i kad se ugasila. tako da to nema veze

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
haha ima i te kako veze, ako je univerzum mladji od 6000 godina, onda ni jedna zvezda koja je dalja od 6000 svetlosnih godina nama ne bi bila vidljiva, jer mora da prodje vise od 6000 godina da bi njihova svetlost nama bila vidljiva, mi mozemo golim oko da pogledamo Andromeda galaksiju, koja ce se sudariti sa nasom ( verovatno opet boziji plan :D) koja je udaljena 2,5 miliona svetlosnih godina, ne bi je videli da je univerzum toliko mlad

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo bih izneo dva otkrica koja dokazuju da je nasa planeta vrlo mlada planeta, odnosno da je njena starost manja od 10 000 godina kako navodi biblija, odnosno 6000 godina.
Sam univerzum je mnogo stariji, ovde je u pitanju iskljucivo zemlja.

- Sateliti nacionalnog aeronautickog svemirskog udruzenja merili su jacinu zemljinog magnetnog polja i otkrili da ono postepeno opada odnosno da se trosi.
Naucnici su pregledali rezultate ovih merenja i izneli zakljucke.
Kako magnetno polje opada odredjenim tempom, lako je izracunati da bi pre vise od 10 000 godina magnetno strujanje bilo toliko snazno da zemlja ne bi mogla da izdrzi temperaturu koju takvo strujanje proizvodi, tako da to dovodi do zakljucka da zemlja ne moze biti starija od 10 000 godina.

- Naucnici su 1980 godine otkrili da sunce svakih sto godina izgubi 0,1 posto od svog obima.
To znaci da je pre samo 100 000 godina sunce bilo dva puta vece nego danas, a pre 20 000 000 godina povrsina sunca bi dodirivala zemlju i ona bi bila usijana kao zeravica

Poslednja izmena:
Natrag