Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
haha mozes da razumes ljude koji veruju u knjge a ne mozes one koji veruju u to da mozak ( koji vodi razmisljanje i osecanja,bol i srecu ) kada istruli sve se zavrsava, ja ne tvrdim da je tako jer nikada nisam bio mrtav, ali najlogicnije je

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
haha mozes da razumes ljude koji veruju u knjge a ne mozes one koji veruju u to da mozak ( koji vodi razmisljanje i osecanja,bol i srecu ) kada istruli sve se zavrsava, ja ne tvrdim da je tako jer nikada nisam bio mrtav, ali najlogicnije je
da li si ti citao mene sta sam pricao? da znam za sigurno da je duh tu, znaci 10000000000000000000000000% sam siguran (odnosno znam) razumes? za boga ne znam ali za dusu znam, sad ja ne znam da li ti imas dusu ili svi drugi ljudi, ali razmisljam posto je ja imam onda je imaju i svi

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
to sto si ti siguran meni ne znaci nista, ja nisam siguran, imas ljude koji mogu da dodju na ovaj forum i da meni napisu da su 100 posto sigurni da su ih vanzemaljci oteli, ja verujem da oni veruju u to, verujem da ti mislis da je tako, al to meni ne znaci nista

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
za van zemaljce ne znam, nikad me nisu oteli niti ovde pokusavam da ubedim tebe ili nekog drugog u nesto, ja to ne radim, to sto ti ne znas za dusu to je samo tvoja slabost kao i slabost drugih i religiskih ljudi koji se nesto tripuju kao dusa ovo ono a nikad nista sa tom njihovom dusom nisu uradili zato sto su mnogo spoljasnji kao i ti, moj zivot je unutrasnji i veoma fokusiran unutra ili kako bi rekli "internal". zato sam ja i rekao ja znam za dusu znaci to je moje licno znanje i iskustvo, zato ja kazem da se ljudi fokusiraju na pogresne stvari i trose dosta energije na gluposti, recicu ovo jos jednom ono sto je bitno i sto je srz svega to si ti kao sto je lee rekao
"Don't think. FEEL. It's like a finger pointing at the moon.
[Looks at student who is looking at the finger; smacks student]
Do not concentrate on the finger or you will miss all of the heavenly glory!"

tsko da ces ti to razumeti kako treba

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
haha kapiram te skroz :) ali ti sve sto osecas je posledica hemikalija u tvom mozgu, kada se osecas srecno luci se dopamin seratonin endorfim i ostalo kada osecas bol luci se nesto drugo kada si depresivan nesto trece i svi znamo da kada se ostete odredjeni delovi mozga odredjene funkcije nestaju.Na primer, ostetis deo za vid, oslepis, ostetis deo za sluh, ogluvis i tako dalje, tako da kada umres osteti se sve, tesko je poverovati da dusa nastavlja dalje jer valjda si imao tu dusu i kad si bio ziv, pa si opet izgubio vid nakon ostecenja mozga, zato je najlogicniji zakljucak da kada umremo sve je gotovo

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
haha kapiram te skroz :) ali ti sve sto osecas je posledica hemikalija u tvom mozgu, kada se osecas srecno luci se dopamin seratonin endorfim i ostalo kada osecas bol luci se nesto drugo kada si depresivan nesto trece i svi znamo da kada se ostete odredjeni delovi mozga odredjene funkcije nestaju.Na primer, ostetis deo za vid, oslepis, ostetis deo za sluh, ogluvis i tako dalje, tako da kada umres osteti se sve, tesko je poverovati da dusa nastavlja dalje jer valjda si imao tu dusu i kad si bio ziv, pa si opet izgubio vid nakon ostecenja mozga, zato je najlogicniji zakljucak da kada umremo sve je gotovo

ne nisi me razumeo nije to osecaj sad ja kao osecam ja imam dusu, to su ovi religiski, to je moje iskustvo ja ne volim da pricam o tome zato sto ljudi misle da izmisljam ili me gledaju cudno, i oda sam odlucio da ne pricam o tome sa svakim, to nije nikakva misterija ili umisljanje ili sta ti ja znam

posto sam ja realna osoba kao sto vidis veoma neutralna, ja da osecam dusu nebih sigurno rekao da sam siguran da je imam, zato sto osecaj moze da bude veoma psiholoska faza i samim tim nije pouzdan zato sto ja tako mislim onda mogu kao i da osetim nesto ali to nije ono sto sam mislio da imam, ali posto sam siguran onda je to sasvim druga prica

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Procitao sam ovde jednu rec "Komunikacija"

Cinjenica je da mi ovde komuniciramo, istinu putem napisanih reci koje su odraz nasih misli.

Tako je isto i sa verom, gde covek komunicira sa Bogom, i vidi duhovne realnosti Duhovnim ocima, a to se ostvaruje zajednicom dva bica - coveka i Boga.
Taj odnos je lican i tice se svakog coveka pojedinacno, i ne moze se staviti u epruvetu, ali se mogu videti posledice pozitivne duhovne promene koja se desava u coveku koji je u zajednici sa Bogom, i pozitivan uticaj koji takav covek vrsi na okolinu..

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
moze se videti promena to si u pravu, ljudi postanu bolji ili losiji kada pronadju isusa, alaha, krisnu i ostale :)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
moze se videti promena to si u pravu, ljudi postanu bolji ili losiji kada pronadju isusa, alaha, krisnu i ostale :)
pa duhovna promena moze d ase vidi sigurno, jednom sam trazio neku ikonu sto sam video od isusa pa sam hteo da je imam i sad svratim kod neke zene koja crta te ikone ima svoju radnju i pitam je ja da li ima tu ikonu objasnim joj ja sve i kad je pocela da prica ostao sam nem, znaci nisam verovao sta se desava taj njen ton prosto sam osetio taj mir i pozitivnost koja izlazi iz nje, da se razumemo ja sam i ranije sretao ljude koji imaju mirnocu i pozitivnost i sve ali oako nesto nikad nisam osetio u zivotu, prosto sam zeleo da ostanem onde i da je samo slusam nije ni bitno sta prica samo da prica, kad sam izasao bio sam sa svojom devojkom tad kad sam trazio to, i pitao sam je jesi li ti osetila nesto kod ove zene, ona mi je rekla jesam ne mogu da verujem kakav glas i koliko je to pozitivno zadivljena sam, ali ja sam odmah primetio data zena zivi u nekom svom svetu, nije ona iz naseg sveta matrixa.
ja kad kazem da covek da bi bio bolji on mora da radi na sebi a rad na sebi je unutrasnji rad i samim tim ti to je rad na svojoj dusi zato sto ti spolja ne mozes da postanes dobar i bolji covek zato sto je to povrsno ili kako kazu maska, a ono sto si unutra je pravo i pravi ti

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
naravno , ali ne treba da verujes u nadprirodne gluposti da bi imao mir i sirio pozitivnu energiju

Natrag