Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Jesam, ali te ego (prijateljski rečeno), sprečava da to priznaš (možda i da uvidiš, ali je to manje verovatno).

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ja ti kazem da postoje najbolji fizicari na svetu koji govore da to sto ti pricas nije tacno, i pitam te zasto si nazvao to bice ON a ne ONA ili TO ti ni na sta nisi odgovorio a mislis da si nesto objasnio

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Simptomatično je kako lako upotrbljavaš riječ glupst. Izgleda da ti je vrlo bliska. Kada kažeš da nije bitno kako i u šta vjeruješ, izvalio si nevjerovatnu nebulozu. Upravo je suprotno.
aaaaaaahahahahhahaha pa sta cu ja jbg ja sam glup posto ste svi vi ovde pametni i sve znate jbg, neko mora da bude i glup x))) i da prica ne istine posto ste svi ovde puni i svi znate "istinu" i imate "dokaze"

evo ja kazem ja ne znam nista vi svi sve znate, ja sve sto sam rekao je glupost sve sto ste vi rekli je tacno hahahahahaha

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Kako nisam? A šta je sa pomenutim dokazima da red ne nastaje slučajno, već samo kao plod inteligentnog delovanja?

Prema tome, titule (raznih fizičara i drugih naučnika) ne vrede ništa ako su pristrasni, a - kao što vidimo - jesu.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja ti kazem da postoje najbolji fizicari na svetu koji govore da to sto ti pricas nije tacno, i pitam te zasto si nazvao to bice ON a ne ONA ili TO ti ni na sta nisi odgovorio a mislis da si nesto objasnio

pa sta ako su neki fizicari nesto rekli? vidis u tome je razlika izmedju mene vas naucnika i ovih verskih fanatika, vi svi verujete drugima, verski fanatici veruju u knjige a vi verujete ono sto vam neko servira kao "dokaz" a ne mora da bude dokaz zato sto ti to nika nikad neces moci da proveris, ja za razliku od vas neverujem nikome, zato sto ne dozvoljavam da me neko kontrolise pricama ono sto zelim da cujem i zato sam ja neutralan i imam svoje slobodno misljenje, svetom vladaje veoma bolesni ljudi i koga oni kontrolisu je siroka tema, ja za razliku od vas ne dozvoljavam to

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Infamous111,

Naša vera nije puka vera u, kako kažeš, "knjige", već je (kada je reč o Hrišćanstvu, kao religiji Živog i Jedinog Boga) zasnovana na zajednici i komunikaciji sa Onim Koji se posredstvom Biblije OTKRIVA kao Bog.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nemas dokaze da nista ne moze da nastane slucajno, gde ti je dokaz da evolcuija nije pokrenuta slucajno, sta je inteligentno kod toga da smo evoulirali da spavamo 30 posto svog zivota, da jedemo kroz istu rupu kroz koju disemo ( sto uzrokuje mnoga davljenja, delfini i kitovi nemaju taj problem) nerv za glasne zice koji ide iz mozga i zaobilazi najblizi put ka cilju i onda se vraca nazad, kod zirafa je to greska od 2 metra, jel inteligentni dizajn to sto imamo jos milijarde galaksija i zvezda i planeta na kojima ne moze da opstane zivot, da vecina vode je slana i nije za pice, jel inteligentni dizajn to sto je trebalo 3 i nesto milijarde godina da se pojavi vise celijski zivot, to sto mi zato sto smo toplokrvni moramo da jedemo stalno za razliku od na primer krokodila i tako dalje, toliko o inteligentnom dizajnu, a jos nesto, nisam ni sumnjao da ne samo sto znate da tako nesto postoji, nego mu znate i ime i pol i ono sta zeli ;)

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
JokerMMA,

Dokazi su, evidentno, dati; pregledaj moje poruke sa prethodne strane i videćeš da je tako i to je, što se mene tiče, dovoljno u našem dijalogu o Božjem postojanju i delovanju.

Srdačan pozdrav

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Infamous111,

Naša vera nije puka vera u, kako kažeš, "knjige", već je (kada je reč o Hrišćanstvu, kao religiji Živog i Jedinog Boga) zasnovana na zajednici i komunikaciji sa Onim Koji se posredstvom Biblije OTKRIVA kao Bog.

a ko je po tebi bog u bibliji? posto jedni kazu da je isus andjeo drugi da je bog. cinjenica je da vi verujete u knjigu, zato sto vam je to jedini izvor ucenja, i ja nema nista protiv toga, sve je to uredu ako se zalazes za dobrotu mir ljubav itd itd, ja stvarno razumem mnogo toga, i ljude sto veruju u djavola i klanjaju se djavolu, ja njih razumem ok odabrali su taj put i veruju u nesto, ali stvarno ne mogu da razumem ljude koji ne veruju u nista, koji misle kad umres to je kraj

Natrag