Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Pozdrav svima!

Činjenica je da u prirodi postoji red a on je, kao što znamo, posledica inteligentnog delovanja, te je, zapravo, Božje postojanje AKSIOM (Očigledna pojava, čije se postojanje, samim tim, ne mora dokazivati).

Prema tome, svi (ili gotovo svi) ateistički opredeljeni naučnici jesu najpre ateisti pa tek potom naučnici...

gluposti, ne znamo da je svaki red posledica inteligentnog delovanja, i pod 2 nemas dokaze za boga, a i da imas opet nema razloga za verovanje da to bice ima bilo kakve veze sa nama i da uopste zna da mi postojimo

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nije tacno, nema potrebe verovati u nesto za sta nemas ni jedan dokaz, ne znaci da si prazan

nisi me razumeo, ljudi bez vere jesu prazni ljudi, ti verujes u te kao naucne "dokaze" znaci ti verujes u to kao sto neko veruje da je isus bog ili sta ti ja znam, za mene je sve ovo ovde o cemu se prica jedna velika glupost i ja mislim da ljudi potpuno trose energiju na ne bitne stvari a ne osvrcu se na srz svega zato sto su previse okrenuti i optereceni ne bitnim stvarima, a srz svega si ti a to je veoma tesko shvatiti a pogotovu raditi na tome kad shvatis

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
JokerMMA,

Tebe istina evidentno ne zanima inače ne bi tvrdio ovakve stvari, i to neargumentovano.

Dakle, činjenica je da red ne nastaje slučajno i što je više elemenata koji čine određeni sistem, to je, utoliko, evidentnije.

Prema tome, na tebi je da dokažeš da, na primer, od delova aktivirane bombe može da nastane pravilan mozaik, pri čemu moraš znati da samo u jednom živom organizmu (svejedno koje od ogromnog broja vrsta) ima neuporedivo više činilaca nego što ih sadrži ijedna ljudska tvorevina...

Uostalom, KO je mogao da stvori živa i inteligentna bića do Neko Ko je, dakle, i Sam Živo i Inteligentno Biće...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nisi u pravu, nije ti potrebna vera za dokaze, zato su dokazi, neko ko veruje u hrista nema dokaze i zato se zove vera, a ne znanje

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
JokerMMA,

Tebe istina evidentno ne zanima inače ne bi tvrdio ovakve stvari, i to neargumentovano.

Dakle, činjenica je da red ne nastaje slučajno i što je više elemenata koji čine određeni sistem, to je, utoliko, evidentnije.

Prema tome, na tebi je da dokažeš da, na primer, od delova aktivirane bombe može da nastane pravilan mozaik, pri čemu moraš znati da samo u jednom živom organizmu (svejedno koje od ogromnog broja vrsta) ima neuporedivo više činilaca nego što ih sadrži ijedna ljudska tvorevina...

Uostalom, KO je mogao da stvori živa i inteligentna bića do Neko Ko je, dakle, i Sam Živo i Inteligentno Biće...

ako tako razmisljas, ko je stvorio to inteligentno bice?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nisi u pravu, nije ti potrebna vera za dokaze, zato su dokazi, neko ko veruje u hrista nema dokaze i zato se zove vera, a ne znanje

ne znam ko nije upravu? to sto si rekao sad nemoj nikad vise, smejace ti se ljudi, evo da ti malo objasnim naucno, primer: onaj sto je pravio avion, nije ga napravio iz prvog puta, ali je verovao da to moze da napravi i ako su mu se drugi smejali i nisu verovali u to, on ga nije napravio ni iz 2, nego mozda tek iz 200 puta, ali je verovao u to razumes? i opet ti o dokazima, za mene nema dokaza za neke stvari a sad da li je covek evoluirao jeste ali to nije ni bitno, lako je tebi da sedis kuci da bacas ludaka i da prodajes mudrosti ovde na netu, idi budi naucnik bez vere pa da vidimo dolke ces da stigne, niko od njih ne bi stigao nigde da nije imao veru u to, a ti samo citas gotovo pa je tebi lako zato si povrsno i shvatio to

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
imali su veru u to sto rade, ti si rekao da ne sumnjas u to da nas neko gleda sa oblaka jer je to tvoja vera
"nije moguce nego nas gleda".....tvoje reci ;)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
infamous111, da li ti razlikuješ metafiziku od realnog, materijalnog svijeta? Izgleda da ne. Vjerovanje o kome ti govoriš i kako ga definišeš je potpuno pogršno. Jedna je stvar vjerovati u natprirodno, u ovom slučaju božansko, a sasvim je druga stvar vjerovati u sebe i svoje mogućnosti - kao što je bio slučaj sa primjerom aviona koji pominješ. Takva vrsta vjere se ne može komparirati sa vjerom u Boga, jer je to neuporedivo. Metafizička vjera sama po sebi ne znači objektivno ništa niti se može ostavariti. On jedino pruža nekima duhovni mir (a nekima i nemir), ali stvoriti ne može ništa, za razliku od vjere prvog tvorca aviona.

Natrag