Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Ja sam već rekao da su ateistički orijentisani naučnici uglavnom najpre ateisti pa tek potom naučnici (što, dakle, znači da su nepošteni).

Dakle, ČINJENICA je da je Onaj Koji je sve stvorio (a Neko je morao sve da stvori jer Zakon uzroka i posledice, kojeg priznaje i sav naučni svet, dokazuje da ništa ne nastaje samo od sebe, što je i opšte poznato) - Subjekat Stvaranja i da, samim tim, mora biti VAN objekta Stvaranja; to jest: VAN SVEGA STVORENOG.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
da zato sto ja imam dokaz za sebe da dusa postoji, razumes? i automatcki imam verovanje da onda mozda postoji bog ili kako ga ko naziva vec, opet kazem za dusu (duh) sam siguran znaci znam 100% da postoji zato sto sam radio neke stvari, a to sto si me citirao, nisi citirao sve sto sam napisao a napisao sam da verujem da je tako, ja nisam bukvalista i ne trazim dokaze ja nisam kao svi vi (tazim ljusku u jajetu) ni tim naucnicima sto ih ti spominjas nije bas najjasnije kako je sve ovo ovako savrseno ispalo, nas suncev sistem i sve to i oni su se cak slozili da je prosto nemoguce da se to sve desilo igrom slucaja, to bi trebalo da znas posto si u tim naucnim vodama, kao sto sam rekao mnogo puta, za neke stvari nikad dokazi nece postojati (po meni) kako je nastao covek planeta i slicne stvari, to je samo bilo dosta teorija i onda se uzela najlogicnija teorija i onda se vodi dalje po toj najlogicnijoj teoriji, sve ja sam samo neutralan u svakom smislu te reci

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
zasto govoris ON koji je sve stvorio, zasto ne TO sto je sve stvorilo ili ONA sto je sve stvorila
Procitaj Lawrence Krausovu knjigu universe from nothing, objasnjava nacine na koji je univerzum mogao da nastane bukvalno ni iz cega, ne mora da postoji neko ili nesto iza svega

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Već sam naveo racionalne dokaze da red, i to sa pomenutim brojem činilaca, ne može da nastane slučajno, kao što ni od delova (takođe pomenute) aktivirane bombe ne može, NIKADA, DA NASTANE PRAVILAN MOZAIK.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
infamous111, da li ti razlikuješ metafiziku od realnog, materijalnog svijeta? Izgleda da ne. Vjerovanje o kome ti govoriš i kako ga definišeš je potpuno pogršno. Jedna je stvar vjerovati u natprirodno, u ovom slučaju božansko, a sasvim je druga stvar vjerovati u sebe i svoje mogućnosti - kao što je bio slučaj sa primjerom aviona koji pominješ. Takva vrsta vjere se ne može komparirati sa vjerom u Boga, jer je to neuporedivo. Metafizička vjera sama po sebi ne znači objektivno ništa niti se može ostavariti. On jedino pruža nekima duhovni mir (a nekima i nemir), ali stvoriti ne može ništa, za razliku od vjere prvog tvorca aviona.

kakva glupost to sto si napisao, vera je jedan nema ovakva ili onakva samo je pitanje gde ti je usmerena, a to sto si rekao da nemozes nesto da stvoris sa verom u boga je tolika glupost da je to smesno, da ti malo pojasnim to, evo crvenim slovima, nije bitno u sta verujes ako te ta vera pokrece razumes? da li ces ti da verujes u boga koji ce u podsveti da ti pomogne da ne posumljas u sebe, znajuci negde da je bog uz tebe (posto verujes u bog) ti ces da ostvaris ono sto si verovao i sta si naumio,onaj ko ne veruje u boga mozda veruje u sebe ili u nesto drugo sto mu daje tu mogucnost, vera pokrece sve nije bitno kako i u sta verujes

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Već sam naveo racionalne dokaze da red, i to sa pomenutim brojem činilaca, ne može da nastane slučajno, kao što ni od delova (takođe pomenute) aktivirane bombe ne može, NIKADA, DA NASTANE PRAVILAN MOZAIK.

ocigledno nisi teoretski fizicar, oni redovno gledaju cestice koje nestaju i opet se stvaraju ili postoje na 2 mesta u isto vreme, anti materiju i materiju, ta knjiga koju sam ti naveo objasnjava nacine na koje je univerzum mogao da nastane sam od sebe, posmatrajuci i istrazujuci sve cestice koje danas poznajemo, ne kazem da je tako nastao, kazem ( i fizicari kazu) da je moguce da tako nastane, a i ne znam kako skocis od toga da mislis da je nesto moralo da stvori univerzum do toga da to nesto zoves ON

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Već sam ti sve objasnio - nema smisla da ponavljam isto (dosadiću ti a to mi svakako nije cilj)...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
i za mene ne postoji nadprirodno, za mene je sve prirodno, znas sta je za mene nadprorodno? to kad mozes nekom da ulepsas dan sa jednom recenicom, to je nadprirodno, a lupetanja po forumu i to, to je sasvim prirodno

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
kakva glupost to sto si napisao, vera je jedan nema ovakva ili onakva samo je pitanje gde ti je usmerena, a to sto si rekao da nemozes nesto da stvoris sa verom u boga je tolika glupost da je to smesno, da ti malo pojasnim to, evo crvenim slovima, nije bitno u sta verujes ako te ta vera pokrece razumes? da li ces ti da verujes u boga koji ce u podsveti da ti pomogne da ne posumljas u sebe, znajuci negde da je bog uz tebe (posto verujes u bog) ti ces d aostvaris ono sto si verovao i sta si naumio,onaj ko ne veruje u boga mozda veruje u sebe ili u nesto drugo sto mu daje tu mogucnost, vera pokrece sve nije bitno kako i u sta verujes
Simptomatično je kako lako upotrbljavaš riječ glupst. Izgleda da ti je vrlo bliska. Kada kažeš da nije bitno kako i u šta vjeruješ, izvalio si nevjerovatnu nebulozu. Upravo je suprotno.

Natrag