Pogledaj hrpu pitanja na koju sam odgovorio i datum kada sam postavio pitanje pa opet razmisli o ovome što si napisao.I naravno, nije uputno odgovarati na pitanja od prošle godinesmile3ima nego nikog ne zanima xemija
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pogledaj hrpu pitanja na koju sam odgovorio i datum kada sam postavio pitanje pa opet razmisli o ovome što si napisao.I naravno, nije uputno odgovarati na pitanja od prošle godinesmile3ima nego nikog ne zanima xemija
Kako možeš da ideš na kontrolni iz hemije a da ne znaš osnovne stvari.Molim vas pomozite mi sutra imam kontrolni
objasnite mi detaljno:
Kolika je procentna koncentracija rastvora koji sadrze:
10g rastvorene supstance u 100 g rastvora
5g rastvorene supstance u 200 rastvora
2g rastvorene supstance u 50g rastvora??????hitnoo!!!
Zadatak može da se uradi na više načina ali ću ja iskoristiti najelegantniji i za kucanje najjednostavniji postupak.Da li moze objasnjenje zadatka:
Koliko izosi procentna koncentracija rastvora koji se dobija mesanjem 200g 2% rastvora soli i 400g 4% rastvora iste soli? HITNO!!!
Unapred hvala.
Može pomoć.Samo umesto smajlija treba staviti znak pitanja.moze pomoc
koliko grama MgCl2 * 6 H2O je potrebno rastvoriti u vodi da bi se dobilo 555g 5,2% rastvora magnezijum hlorida?