- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Pa to je zato što su fariseji kao i ti bukvalno shvatali da se nikakav posao ne smije raditi u subotu, a ne da se radi teški posao kako je objasnio Isaija.
Zakon kaže: Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Evo vidiš da u Zakonu piše "nikakva posla nemoj raditi". Hoćeš li onda i Zakon proglasiti "bukvalističkim"? Ili je Bog bukvalist pa daje "bukvalne zapovijedi"?
Po tvojoj logici i Darta ne bi trebalo nikakav posao rukom a to je shvatanje fariseja.
Mi o Zakonu govorimo, a ne o nečijoj logici. A u Zakonu piše baš kao gore. A ti kao slijepi zagovornik židovskog Zakona morao bi poštivati ono što piše.
NIje to taj posao, pa Isus je liječio u subotu. Farisejski fanatizam je zahtijevao da se ništa u ruci ne nosi, pa su napali čovjkeka što nosi prostirku.
Ne govorim ja o nekom čovjeku i prostirci, nego o Isusovim riječima: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim." Dakle, Isus po židovskom Zakonu (Tori) krši subotu.