Opet ti o drustvu,ti bre momce kao da si neka pocepana licnost u jednom drustvu ti ne bi bilo drago u drugom bi ti bilo svejedno.Koji su to standandardi zivota ti,pa ti imas dvostruke standarde.Ponavljam ako je to normalno zasto ne bi zeleo da zive sa tobom i zasto pokusavaju da simuliraju brak- zajenicu muskarca i zene ako je to normalno?
Pa naravno da mi u jednom društvu (našem)ne bi bilo drago a da bi mi u nekom drugom možda bilo svejedno. A zašto ne bih voleo da živi samnom u istoj kući hipotetički sin i moj hipotetički zet, iz istih razloga kao što ne bih voleo da živi u mojoj kući sin sa ženom. Stvar je komfora.
Pa nazalost ova zemlja JESTE hriscanska,procitaj malo bolje Ustav, ona jeste sekularna ali ima i svoju religiju i to jasno pise u zakonu o verskim zajednicama.Vidis ti se bunis protiv moralnih vrednosti a u isto vreme nemas petlju da otovreno kazes zbog cega ne bi zeleo da ti sin peder zivi sa svojim "muzem-zenom" sa tobom u zajednici ako je to normalno.Dakle ne preskaci pitanja nego odogvori na njih.
Ustav je najviši pravni akt i u njemu je jasno naznačeno da je država Srbija sekularna država a ne hrišćanska , evo člana koji o tome govori.
Svetovnost države
Član 11.
Republika Srbija je svetovna država.
Crkve i verske zajednice su odvojene od države.
Nijedna religija ne može se uspostaviti kao državna ili obavezna.
A evo još nekih članova koji govore o nosiocima vlasti i suverenitetu.
NAČELA USTAVA
Republika Srbija
Član 1.
Republika Srbija je država srpskog naroda i svih gradjana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi,
načelima gradjanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima.
Nosioci suverenosti
Član 2.
Suverenost potiče od gradjana koji je vrše referendumom, narodnom inicijativom i preko svojih slobodno izabranih
predstavnika.
Nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od gradjana, niti uspostaviti vlast
mimo slobodno izražene volje gradjana.
Vladavina prava
Član 3.
Vladavina prava je osnovna pretpostavka Ustava i počiva na neotudjivim ljudskim pravima.
Vladavina prava se ostvaruje slobodnim i neposrednim izborima, ustavnim jemstvima ljudskih i manjinskih prava, podelom
vlasti, nezavisnom sudskom vlašću i povinovanjem vlasti Ustavu i zakonu.
Podela vlasti
Član 4.
Pravni poredak je jedinstven.
Uredjenje vlasti počiva na podeli vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.
Odnos tri grane vlasti zasniva se na ravnoteži i medjusobnoj kontroli.
Sudska vlast je nezavisna.
To ti samo ne zelis da priznas inace je ocigledno ko je imao presudan uticaj na formiranje tvog stava.Ja ne zivim u iluziji da smo mi ratnicki narod momce opet citas selektivno,izgleda ims neki problem u citanju,vec da su Srbi hrabar narod a ne kukavice,a to znam defitivno mnogo,mnogo,mnogo bolje od svih vas ovde.Ako mislis da sam neki sarlatan koji ovde lupeta imas mogucnosti da recimo pitas mnogo ljude iz administracije ovog foruma pocevsi od administratora i starijih moderatora
Nisam rekao da si šarlatan. Rekao sam ti da želim da izbegnem ovu temu, sad dodajem zbog tvog psihičkog zdravlja , zato nemam ništa protiv da ti misliš da su Srbi hrabar narod ili šta god , ja imam drugačija iskustva. I zašto insistiraš na ovom pitanju ako te moje mišljenje nije uvredilo.