Parada ponosa ili srama?

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Bravo rollmilan, to je pravi stav.
Verujem i u to da bi većina ljudi ovde izašla i podržala homoseksualce ako bi uistinu bili ugroženi i proganjani. Ali niti su ugroženi niti su proganjani.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Da li su proganjani i ugroženi pre svega oni sami treba da kažu,a oni kažu da jesu. Ne samo da oni kažu već je to vidljivo u svakom trenutku i na svakom mestu . Potsetiću koliko je govora mržnje bilo samo na ovom forumu a da ne pričam o zaista strahovitoj mržnji većeg dela strejt populacije koje izražavaju prema njima. Postoje i zakonske diskriminacije . Jedna od njih je i brak - nemaju pravo na njega.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.09.2010
Poruka
161
Čitam postove gore iz kojih mogu izvući "zajednnički imenilac". PROTIV sam svakog ispoljavanja seksualnog opredelenja javno. Kao što sam protiv da se ta opredeljenja zabranjuje. Ali smatram da su takva opredelenja lična stvar. Zamislite sad da preljubnici (i muški i ženski), swingeri...............organizuju svoje parade. Pa jel to onda demokratija o kojoj se priča.Ne taj put vodi u anarhiju.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Čitam postove gore iz kojih mogu izvući "zajednnički imenilac". PROTIV sam svakog ispoljavanja seksualnog opredelenja javno. Kao što sam protiv da se ta opredeljenja zabranjuje. Ali smatram da su takva opredelenja lična stvar. Zamislite sad da preljubnici (i muški i ženski), swingeri...............organizuju svoje parade. Pa jel to onda demokratija o kojoj se priča.Ne taj put vodi u anarhiju.
Ispoljavanje seksualnog opredeljenja je svakodnevna pojava kako na ulicama tako u svim vidovima popularne kulture i umetnosti. I kakav bi to život bio bez ispoljavanja seksualnosti.
[youtube]NrvqPj0bIm8[/youtube]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.09.2010
Poruka
161
Ispoljavanje seksualnog opredeljenja je svakodnevna pojava kako na ulicama tako u svim vidovima popularne kulture i umetnosti. I kakav bi to život bio bez ispoljavanja seksualnosti.
[youtube]NrvqPj0bIm8[/youtube]
nisam mislio na taj oblik ispoljavanja- to je normalno, mislio sam na one nastrane.

Član
Učlanjen(a)
25.09.2010
Poruka
161
Ja sam verujući, i to ti je i odgovor ko odlučuje..............

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Znači Bog je odlučio da je to nastrano , ne boj se neću te pitati da mi citiraš gde to u Bibliji piše. A znaš li ti da smo mi sekularna država i da ovde postoje nekakvi zakoni koji su doneli ljudi i koji važe za ljude, a u tim zakonima homoseksualizam nije inkriminisano delo niti se tretira kao nekakav prekršaj . Znači društvo nema stav da je to pravno nastrano, to je stav religije i tradicije (morala) a ovo zadnje je promenjljive kategorije.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Odgovorom na ovaj deo tvoje poruke odgovoriću i na ostatak. Dakle, da razjasnim. Ako ti smatraš da tebe frustrira Parada ponosa, ti postavljaš stvari ovako: Parada ponosa = Frustracija za mene. To bi značilo da parada ponosa direktno uzrokuje da si ti frustriran. To, međutim, nije tačno. Evo i pojašnjenja. Kada bi parada ponosa sama po sebi stvarala frustraciju kod tebe, onda bi ona UVEK i kod SVIH ljudi izazivala frustraciju. Mi znamo da to nije tako, jer NISU svi ljudi frustrirani njenim održavanjem. Deo koji je ključan i koji nedostaje u toj formuli jeste LIČNOST (ili subjektivni doživljaj). Naša (u ovom slučaju tvoja) ličnost određuje koji će stimulusi iz vanjskog sveta u tebi da izazivaju određena emocionalna stanja. Ti percipiraš objektivan događaj (Parada ponosa), ali je tvoja apercepcija (davanje smisla onome što percipiraš) parade određena tvojim stavovima, mišljenjima, ubeđenjima, moralnim principima, iskustvom (dakle, ličnošću) što na kraju izaziva osećaj frustriranosti. Dakle, prava formula bi izgledala ovako: Parada ponosa + Subjektivni doživljaj = (ne)osećanje frustracije. Razumeš li me sada?
Znaš, malo me brine tvoje zaključivanje. Bez uvrede, ali, nejasan si mi skroz. Kako možeš ovako nešto tvrditi: "Kada bi parada ponosa sama po sebi stvarala frustraciju kod tebe, onda bi ona UVEK i kod SVIH ljudi izazivala frustraciju." Pa, najednostavnije rečeno ovo je netačno. Eto, mene ta parada frustrira, a tebe ne. Znači, ta manifestacija frustrira dio ljudi, a dio ne. Ja sam o tome i govorio. Kako to pomiriti? Tako što će se pravo i sloboda i jednih i drugih svesti u okvire preko kojih se neće prelivati frustruacija ni na jednu stranu. - Svojom slobodom i svojim pravima, ne možeš ugrožavati slobodu i prava drugih. Izuzev ako ti priznaješ pravo homoseksualcima da paradiraju ulicama, a istovremeno ne priznaješ pravo onih koje to frustrira, da budu zaštićeni od toga.
Ličnost i subjektivni doživljaj, lična percepcija neke društvene pojave, nisu u ovom slučaju ključni parametri za shvatanje ovog problema. To bi bilo suviše pojednostavljeno objašnjenje i naravno ne bi bilo tačno. U mnogome je ovdje lična percepcija determinisana kolektivnom sviješću, koja je opet formirana pod uticajem tradicionalnih poimanja morala i etike. Prema tome, suviše si pojednostaio svoju formulu: Parada ponosa + subjektivni doživljaj = (ne)frustruacija, zbog toga što si subjektivni doživljaj sveo na puku ličnu percepciju. a on u ovom slučaju to nije.
Evo da i ja pitam, razumiješ li ti mene?

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Kolektivna svest je deo subjektivnog doživljaja (mišljenja) kod pojedinca. Tačnije na subjektivni doživljaj deluje i kolektivna svest, malje ili više , privlačno ili odbojno.

Poslednja izmena:
Natrag