Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ispoljavanje seksualnog opredeljenja je svakodnevna pojava kako na ulicama tako u svim vidovima popularne kulture i umetnosti. I kakav bi to život bio bez ispoljavanja seksualnosti.Čitam postove gore iz kojih mogu izvući "zajednnički imenilac". PROTIV sam svakog ispoljavanja seksualnog opredelenja javno. Kao što sam protiv da se ta opredeljenja zabranjuje. Ali smatram da su takva opredelenja lična stvar. Zamislite sad da preljubnici (i muški i ženski), swingeri...............organizuju svoje parade. Pa jel to onda demokratija o kojoj se priča.Ne taj put vodi u anarhiju.
nisam mislio na taj oblik ispoljavanja- to je normalno, mislio sam na one nastrane.Ispoljavanje seksualnog opredeljenja je svakodnevna pojava kako na ulicama tako u svim vidovima popularne kulture i umetnosti. I kakav bi to život bio bez ispoljavanja seksualnosti.
[youtube]NrvqPj0bIm8[/youtube]
Znaš, malo me brine tvoje zaključivanje. Bez uvrede, ali, nejasan si mi skroz. Kako možeš ovako nešto tvrditi: "Kada bi parada ponosa sama po sebi stvarala frustraciju kod tebe, onda bi ona UVEK i kod SVIH ljudi izazivala frustraciju." Pa, najednostavnije rečeno ovo je netačno. Eto, mene ta parada frustrira, a tebe ne. Znači, ta manifestacija frustrira dio ljudi, a dio ne. Ja sam o tome i govorio. Kako to pomiriti? Tako što će se pravo i sloboda i jednih i drugih svesti u okvire preko kojih se neće prelivati frustruacija ni na jednu stranu. - Svojom slobodom i svojim pravima, ne možeš ugrožavati slobodu i prava drugih. Izuzev ako ti priznaješ pravo homoseksualcima da paradiraju ulicama, a istovremeno ne priznaješ pravo onih koje to frustrira, da budu zaštićeni od toga.Odgovorom na ovaj deo tvoje poruke odgovoriću i na ostatak. Dakle, da razjasnim. Ako ti smatraš da tebe frustrira Parada ponosa, ti postavljaš stvari ovako: Parada ponosa = Frustracija za mene. To bi značilo da parada ponosa direktno uzrokuje da si ti frustriran. To, međutim, nije tačno. Evo i pojašnjenja. Kada bi parada ponosa sama po sebi stvarala frustraciju kod tebe, onda bi ona UVEK i kod SVIH ljudi izazivala frustraciju. Mi znamo da to nije tako, jer NISU svi ljudi frustrirani njenim održavanjem. Deo koji je ključan i koji nedostaje u toj formuli jeste LIČNOST (ili subjektivni doživljaj). Naša (u ovom slučaju tvoja) ličnost određuje koji će stimulusi iz vanjskog sveta u tebi da izazivaju određena emocionalna stanja. Ti percipiraš objektivan događaj (Parada ponosa), ali je tvoja apercepcija (davanje smisla onome što percipiraš) parade određena tvojim stavovima, mišljenjima, ubeđenjima, moralnim principima, iskustvom (dakle, ličnošću) što na kraju izaziva osećaj frustriranosti. Dakle, prava formula bi izgledala ovako: Parada ponosa + Subjektivni doživljaj = (ne)osećanje frustracije. Razumeš li me sada?