Dakle, stara, poznata demagoška priča i zamjena teza. Problem nije u paradi, u poruci koju ona šalje, o nakaznom svatanju i zloupotrebi prava i sloboda..., nego je problem u meni, odnosno, u nama? Hajd' da uslovno pođemo od toga da je broblem u meni. Otkuda taj prroblem u meni i desetinama hiljada drugih? Kako god odgovoriš na ovo pitanje, odslikaćeš stanje svijesti i moralne paradigme ovoga naroda, ili dijela ovoga naroda. I....? Do kakvog ćeš zaključka doći? Primitivizam, netolerancija, nedemokratičnost...? O, da, jeste, ali to je reaalnost našeg društva. I šta? Treba policijskim pendrekom utjerati narodu drugu realnost? Treba uvesti standarde zapadne demokratije pendrecima?
O Pinku. Ne valja ti komparacija. Uzemeš daljinski i riješiš se Pinka. Da bih se riješio parade koja me frustrira, moram ostati u kućnom pritvoru. Pa i kada to uradim, bombarduju me time svim medijima. Morao bih se odreći svih cicilizacijskih informativnih tekovina, da bih sačuvao duševni mir. Ako ne vidiš razliku, onda...
A, onda ovo: "samo zato što TI smatraš da ih frustrira; samo zato što možda veliki broj ljudi takođe smatra da ih to frustrira NE znači da je to zaista tako." ... a šta znači, pobogu? Samo zato što ja smatram i što možda još neko smatra, da je danas ponedeljak, to uopšte ne mora biti tako!