Panika u Srbiji: Djeca zbog crtića pričaju hrvatski!

Član
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poruka
160
Pa ja se u potpunosti slazem sa Rollmilanom.Ta indoktrinacija pocinje od ranog detinjstva sa crtacima koji su kao "slucajno" sinhronizovani na hrvatski,zatim se nastavlja sa americkim filmovima, i tako dok se mladom coveku ne usade vrednosti zapada a ne nase tradicionalne.Sve sto dolazi sa zapada ma koliko naivno izgledalo treba se dobro proveriti pre nego sto dodje u dodir sa nasom omladinom.Sve te price o americkoj filmskoj industriji kao masini za stvaranje novca su naivne jer nesto mnogo zlokobnije stoji iza toga.
 
Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.132
Sve sto dolazi sa zapada ma koliko naivno izgledalo treba se dobro proveriti pre nego sto dodje u dodir sa nasom omladinom.

Znaci nasa deca ne bi trebala da gledaju crtane filmove (jer se u Srbiji isti ne prave)?
Trebala bi da slusaju samo izvornu narodnu muziku jer je to srpsko?
Da gledaju samo serije domace produkcije koje se svode na sela, babe, cesljanje?
Da ne koriste internet, mobilne telefone?
Jel treba deci da uskaratimo i bajke i price za laku noc, samo zato jer je one najlepse napisao Hans Christian Andersen, o on nije srbin i ko zna kave se poruke kriju u istim?



Hello, ovo je 21.vek mogli bi i vi da mu se pridruzite... yes3
 
Član
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poruka
160
Pa ogranicio bih ovu pricu na crtane filmove.Zasto ih ne bismo sami proizvodili?Nije to skupo a propagirali bi nase tradicionalne vrednosti i ucili decu patriotizmu od malih nogu.
 
Član
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
28
Rollmilane imaš pravo.Trebalo bi ukinuti i latinicu.To pismo naginje hrvatskom i ostalim stranim jezicima.Ne bi bilo dobro da se djeca truju svime i svačim.Treba to na vrijeme sankcionirati!
 
Član
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
28
Djeci bi trebalo uvesti nijeme crtane filmove.Tako bi ih potpuno zaštitili!Isto to vrijedi i za titlove.Današnja djeca su jako pametna jer oni znaju više nego mi stariji.Neka djeca sami zaključe poruku crtanog filma.
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Ne znam, ali meni smesno zvuci ta prica da su deca pocela da pricaju hrvatski jezik zbog crtanih filmova..:???:....Jel ta deca gledaju malo nase decje kanale ili samo crtace preko kompa?.....:dntknw:..
Mozda bi mame i tate trebalo da nadju barem toliko vremena da im ponekad procitaju neku pricu i malo razgovaraju s njima, a ne samo da ih postave ispred kompa ili tv, pa da se sami zabavljaju.......
 
Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Postoje male šanse da će opet početi da sinhronizuju crtaće na srpski navodim Ice Age 3 kao primjer.
 
Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.132
Postoje male šanse da će opet početi da sinhronizuju crtaće na srpski navodim Ice Age 3 kao primjer.

Los ti je primer, a i nisi u pravu...

Ice Age 3 je i u bioskopima prikazivan sa srpskom sinhronizacijom, izasao je na originalnom DVD izdanju sa srpskom sinhronizacijom...
Kao i svi ostali crtani filmovi koji su legalnim putem bili otkupljeni i prikazani u bioskopima kod nas u poslednjih par godina...
 
Natrag
Top