Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
A ti mislis da je on budala da ti odgovori na tvij post?pa odmah bi bilo jasno ko su u stvari vegeterijanci potomci(kajina)Vegeterijanac nikad nece shvatiti n(Kainovac)zasto je Bog zahtevao bas zaklanu zrtvu i to pecenu!?a pogotovo salo!a nikad za svu istoriju biblije nije trebao povrce i voce za zrtvu.Zasto je naredjivao da se zrtveno jagnje pojede posle ceremonije itd.Ajde bre Ladokejac nemo se pravis blesav!da je sve bilo savrseno do greha Eve,Adama to je tacno,ali prilikom prinosenja zrtve Bogu avelj je zaklao (JAGNJE) sta mislis zasto je Bog odbio zrtvu kaina?????
Priča o Kainu i Avelju, onako kako je stvarno napisana.
Dakle, Adam i Eva su najureni iz Raja i sad Eva dobija prvog sina Kaina. Ta reč znači Posedovanje ili posesivnost-želja za posedovanjem stvari. Posle nekog vremena dobija i Avelja, ta reč znači Dah ili Disanje, pretpostavljam da se misli na Slobodno disanje. Onda njih dvojica prinose žrtve Bogu. Bogu se svidi Aveljevo jagnje, a Kainov kupus, repa i špinat se ne svidi (zna Bog šta valja). Onda je Kain bio ljubomoran i ubio je Avelje. Crkvena tumačenja koja nemaju veze sa istinom su vam verovatno poznata, ako nisu otiđite nedeljom do najbliže crkve pa ćete ih čuti. Podrešna tumačenje nekih New Age perjanica kao vegetarijanaca i sl. Su vam verovatno poznata, sa tim da sam dosta puta čuo pogrešnu priču da eto mesojedi ubijaju životinje, pa lakše ubiju i čoveka, međutim ta gospoda gube iz vida da je VEGETARIJANAC- ratar Kain ubio čobana Avelja. Kako ja to tumačim? To je alegorična priča koja ukazuje na prvobitni sukob ratara i stočara. Stočari su bili slobodni išli su kud su hteli, nisu imali pojam «ovo je moja njiva!» nego su se kretali po celoj zemlji. Kad su se ljudi počeli baviti ratarstvom počeli su da «poseduju» zemlju. Počeli su da je zagrađuju i tako su sputali slobodu stočara. Dakle Posedovanje je ubilo (slobodno) Disanje. Prosto od njihovih ograda i parcela stočari više nisu mogli DISATI.
Kom ova priča nije jasna neka se seti da i danas u 21 stoljeću često brat ubije brata ili komšiju za 1 metar njive, placa, parcele...To je naročito izraženo u južnoj Srbiji ali ni Vojvodina nije iznimka. Međutim ja još do sad nisam čuo da je neko ubio brata zbog praseta ili jagnjeta. I takve krađe stoke su se dešavale, ali ljudi prosto nisu agresivni kad im neko ukrade jagnje, jer će se ovca ojagnjiti opet i ljudska glava vredi više od stočne. Ali kad se radi o 20 cm njive to je čudo kako su ljudi agresivni, jer njiva ne može da poraste, a on treba da je ostavi sinu i zbog toga je spreman i da ubije.
Posedovanje (zemlje) je ubilo (slobodno) Disanje.
Copy/alternativa forum.
Bog u samom pocetku nije voleo vegetarijanca Kaina a vec Avelja mesojeda!!!!!!
Naravno, ima mnogo naucnika koji su vernici, ali ne mogu naukom da brane svoju veru, vera je slobodan izbor.
Pa nisi mi odgovorio zato sto nemas petlju bratko!jer nemas odgovora!Jedini je g¨Gero razumeo moj post.Ratari su ratari-vegetarijanci i do dandanas vegetarijanac je vegetarijanac koji ubija brata mesojeda za metar zemlje i danas to rade nasa braca po Hristu,samo toga nisu svesni.Niko niVera jeste slobodan izbor, ali vera daje jedini moguci odgovor na postanak svega, i vera nije u nikakvom sukobu sa naukom i moze se njom braniti, jer ne postoji nikakav sukob izmedju ISTINITIH naucnih cinjenica i onoga sto tvrdi biblija.
Namerno sam naglasio ISTINITIH, jer evolucionisti nisu bas moralni sto se toga tice, zato su mnogi naucnici odbacili evolucionisticku nauku, jer nisu zeleli da ucestvuju u dokazivanju necega nedozvoljenim sretstvima, ili pukom teoretisanju bez dokaza.
Za Geru
Ja nisam odgovorio na Wanhelsingov komentar, jer je napisao nesto sto je besmisleno.
Ja sam u prethodnim komentarima govorio o uslovima koji su vladali na zemlji pre pada u greh, i nakon pada.
Tako da nisam razumeo potpuno smisao onoga sto je napisao.
Naucne cinjenice nemaju veze sa biblijom, kao sto sam vec kucao, zmije ne pricaju i solarni sistem se ne zaustavlja zato sto bi jednom sisaru to odgovaralo.
Ne postojhi evolucionisticka nauka, postoji samo nauka.
Pa nisi mi odgovorio zato sto nemas petlju bratko!jer nemas odgovora!Jedini je g¨Gero razumeo moj post.Ratari su ratari-vegetarijanci i do dandanas vegetarijanac je vegetarijanac koji ubija brata mesojeda za metar zemlje i danas to rade nasa braca po Hristu,samo toga nisu svesni.Niko ni
kad nije ubio brata za prase,za bilo koju zivotinju samo za pedalj zemlje.
Vegetarijanac je zlo!kazi mi gde i kad je Bog trazio za zrtvoprinosenje zelje?nikad nigde a samo Jagnje zasto?zato sto i sam Bog zna sta je ukusno.
U bibliji jesu zapisana odredjena cuda koja su Bog ili pak djavo cinili, ali govoreci o samoj cinjenici nastanka svega, biblija nije u sukobu sa onim sto je zapisano u bibliji.
Postoji evolucionisticka - virus nauka koja se bavi teorijama, i prava kreacionisticka nauka koja otkriva tacnost biblijskih navoda.
Ma sta mi naprica Kakve veze ima zakon pretvaranja energije u materiju sa vaskrsenjem mrtvih celija ? Ajde naucno mi dokazi da solarni sistem moze da se zaustavi ako jedan sisar to trazi ( u bibliji pise da se sunce zaustavi jer su mislili da sunce ide oko nas ), dokazi mi da covek moze da zivi u ribi 3 dana i tako dalje. Sve su to nebuloze i nemaju veze sa naukom.