Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Zato što ovaj dokumentarac ukazuje gde se nalazi pakao. Isprepletene tragične scene pokazuju da se nalazimo u paklu. Tu su i životinje koje su zastrašujući predatori. Recimo oko tebe se danas ništa posebno nije deselo dan kao i svi drugi. Možda čuješ tu i tamo neku lošu vest i to je sve. Sad zamisli da imaš uvid u sve događaje u svetu i da sve loše događaje sabereš na jedno mesto nešta slično poput ovog dokumentarca. Dobio bi dugometražni dokumentarac sa beskrajnim zastrašujućim scenama.
Samo danas od ponoći do sad umrlo je 97ooo ljudi od toga 19000 od gladi. Ove godine do sada u saobraćaju je poginulo 1.171.000 to je čitav jedan grad ljudi. 930.000 ljudi ove godine je izvršili samoubistvo i da ne nabrajam ostale zastrašujuće podatke. Zamislimo da sve to možemo da vidimo , zar to nije pakao ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hriscanin nikada ne bi trebao da osudi bilo koga - jer sud pripada Bogu, i ko zna gde ce mo se na kraju sami naci - jer ne znamo sta donosi sutrasnji dan.
Isus je u vezi ovoga izrekao sledece reci:

"Рече Му пак неко: Господе! Је ли мало оних који ће бити спасени? А Он им рече: Навалите да уђете на тесна врата; јер вам кажем: Многи ће тражити да уђу и неће моћи:
Кад устане домаћин и затвори врата, и станете напољу стајати и куцати у врата говорећи: Господе! Господе! Отвори нам; и одговарајући рећи ће вам: Не познајем вас откуда сте.

Тада ћете стати говорити:
Ми једосмо пред Тобом и писмо, и по улицама нашим учио си.
А Он ће рећи: Кажем вам: не познајем вас откуда сте; одступите од мене сви који неправду чините.

Онде ће бити плач и шкргут зуба, кад видите Авраама и Исака и Јакова и све пророке у царству Божијем, а себе напоље истеране.

И доћи ће од истока и запада и севера и југа и сешће за трпезу у царству Божијем.

И гле, има последњих који ће бити први, и има првих који ће бити последњи" ( Luka 13. 23 - 30 )

kontekst ovih reci ukazuje na to, da ce mnogi koji se danas smatraju vernicima mozda na kraju ipak naci na strani izgubljenih, dok ce najveci protivnici biti u broju spasenih.

Zato je opasno izreci sud nad bilo kime.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Auuuuuuu! bratko po tvojim postovima vidim da ces da se przis u paklu jao tebi bratko.

Bas mi te zao!

I meni je zao ljudi koji veruju u gluposti kao sto je pakao.

A peko sto se tice tvog posta, p zasto bog dopusta da se desavaju ti horori ? Zasto je stvorio zivotinje koje ubijaju druge na nezamislivo stasne nacine, na primer postoji vrsta ose koja ubode gusenice i polozi jaja u njima, posle nekog vremena larve krecu da jedu zivu ali paralizovanu gusenicu, otov od uboda ose ne ubije gusenicu da bi se larve hranile svezim mesom, znaci zivu i nepomicnu je jedu.To je bio jedan od Darvinovih slavnih primera o okrutnosti u prirodi, zasto bi bog koji je pun ljubavi stvorio tako nesto, da ne pricam o bacanju neduznih ljudi u pakao, to je vec posebna prica.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nije to stvorio Bog. Jednom sam rekao da su to očigledne satanističke kreacije. Bog je u početku sve dobro stvorio i životinjama je dao za hranu travu 1. Mojsijeva 1.30. A ljudima je za hranu dao semenje i plodove drveća voće i povrće. 1.Mojsijeva 1.29. Tako je bilo u početku i na to se u stvari mora vratiti jer bez toga pravednost na zemlji neće biti moguća. Kasnije zbog grešnosti u kojoj se zemlja našla Bog se do neke mere prilagođava našoj grešnosti i dopušta za ishranu meso. 1.Mojsijeva 9.3.Pošto su neke životinje takve kakve jesu i ne mogu biti drugačije onda jednostavno moraju nestati sa lica zemlje jer su stvoreni predatori i ubice. Bez toga ne mogu da žive. Isaija 27.1.I ne bih o tome više naglabao jer uvek može da se postavi neko besmisleno pitanje i tako do u nedogled.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Zato što ovaj dokumentarac ukazuje gde se nalazi pakao. Isprepletene tragične scene pokazuju da se nalazimo u paklu. Tu su i životinje koje su zastrašujući predatori. Recimo oko tebe se danas ništa posebno nije deselo dan kao i svi drugi. Možda čuješ tu i tamo neku lošu vest i to je sve. Sad zamisli da imaš uvid u sve događaje u svetu i da sve loše događaje sabereš na jedno mesto nešta slično poput ovog dokumentarca. Dobio bi dugometražni dokumentarac sa beskrajnim zastrašujućim scenama.
Samo danas od ponoći do sad umrlo je 97ooo ljudi od toga 19000 od gladi. Ove godine do sada u saobraćaju je poginulo 1.171.000 to je čitav jedan grad ljudi. 930.000 ljudi ove godine je izvršili samoubistvo i da ne nabrajam ostale zastrašujuće podatke. Zamislimo da sve to možemo da vidimo , zar to nije pakao ?

Peko, ja sam odgldala dokumentarac do pola. Više nisam mogla gledati, ne zato što zatvaram oči pred istinom nego zato što ne želim svoju dušu uznemiravati bespotrebnim stvarima. Da pojasnim: kad su prvi ljudi sagriješili i prognani iz raja, sve je poremetilo, a Bog je Adamu i Evi jasno rekao što ih čeka...
Dakle, život je težak. To je istina koju zaboravljamo. Mi smo na zemlji koja je suzna dolina.
Sva ova borba životinja za opstanak, sav nesklad u svijetu je slika onoga o čemu je govorio sv. Pavao " sve stvorenje uzdiše i muči se u porođajnim bolima..." Svi i sve čeka izbavljenje.
Zašto mi ne smijemo znati za sve zlo koje se događa na svijetu? Da ne poludimo! Ali, i nešto važnije: nije naše da o tome brinemo i ne koristi nam za spasenje. " Žalosne se vijesti neće bojati, čvrsto je njegovo srce u Gospodinu." Tako kaže jedan stih psalma. dakle, čovjek ima pamet da se zaštiti od nepotrebnih patnji. Zato smatram štetnim sva ova proroštva pojedinaca i plašenje ljudi. U vjeri živimo, zagledani u Krista koji dolazi, a ne u propast koja prijeti. Ako gledamo samo u zlo i tamu, zaboravit ćemo na Svijetlo.
Pakao je ipak drugo stanje. Toje kad čovjek više nema šansu za ljubav.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
U potpunosti se slažem da ne treba toliko gledati zlo oko sebe ali neki uopšte nisu svesni zla. Drugo kad sve to posmatramo može da nam se rodi neka nova korisna misao. Recimo zamislimo svo to zlo i nevolje ljudi sa jedne strane ekrana a na drugoj strani ekrana zamislimo botataše i ugojene veprove koji se baškare u raskoši koji su ustvari svesni svega šta se dešava ali to im daje još sočniji doživljaj ugodnosti.
bogatas.jpg
glad_500x.jpg

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne znam za nebo, ali na zemlji, ljudi pakao pripremaju sami sebi! Pogledajte ovaj video!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije to stvorio Bog. Jednom sam rekao da su to očigledne satanističke kreacije. Bog je u početku sve dobro stvorio i životinjama je dao za hranu travu 1. Mojsijeva 1.30. A ljudima je za hranu dao semenje i plodove drveća voće i povrće. 1.Mojsijeva 1.29. Tako je bilo u početku i na to se u stvari mora vratiti jer bez toga pravednost na zemlji neće biti moguća. Kasnije zbog grešnosti u kojoj se zemlja našla Bog se do neke mere prilagođava našoj grešnosti i dopušta za ishranu meso. 1.Mojsijeva 9.3.Pošto su neke životinje takve kakve jesu i ne mogu biti drugačije onda jednostavno moraju nestati sa lica zemlje jer su stvoreni predatori i ubice. Bez toga ne mogu da žive. Isaija 27.1.I ne bih o tome više naglabao jer uvek može da se postavi neko besmisleno pitanje i tako do u nedogled.

Sve je to lepo kako vi tumacite, medjutim postoji problem.. Mogu da prihvatim, da je zbog greha doslo do promene u funkcionisanju zivih bica, neke zivotinje su podivljale, pa su nekim izrasle kandze nekim zubi i td(to su male promene)..
Medjutim kako objasniti kompleksnije promene u zivim organizmima, recimo pauk, njegov skolop i konstrukcija i sam mehanizam otrova i nacin hranjenja je takav da on ni pod kojim uslovima ne bi mogao da se hrani biljkama. Prosto je nezamislivo tako nesto. Dalje ako je to zaista istina, mi bi trebali da imamo fosil pauka sa sistemom za varenje biljne hrane, neke prelazne forme, a nigde ih nemamo, ili fosil bilo koje opasne zivotinje danas sa takvim sistemom, i prelazne forme izmedju normalne zivotinje i iste te zivotinje sa izmenjenim unutrasnjim sistemom za varenje..Znaci ili je pauk uvek bio pauk, i stvoren kao takav, ili se desila evolucija svih tih zivotinja u nesto drugo(za sta nema naucnih dokaza). A jel to onda hriscani podrzavaju evoluciju? Ili ih je djavo satvorio, sto je apsurdno ako uzmemo u obzir da sve te zivotinje ucestvuju u lancu ishrane(neke su cak i korisne), i njihovo uklanjanje ili neposotjanje, narusilo bi citav prirodni poredak i ugrozilo druge vrste i covekov opstanak(ako uzmemo u obzir i insekte).. Dakle ostaje samo opcija da je pauk sa svim tim sistemom za ubijanje stvoren takav...

Natrag