Ја ти лепо кажем да историја коју ви говорите и историја коју ја говорим нису исте. Као што мој Бог и твој Алах нису исто.
Јасно сам написао зашто је дошло до раскола, мада је било још ту политичких игри. Догма је била само завршни ударац у растурању и централизовању власти западне цркве. И шта ја већ нисам говорио о томе? Чак сам много више говорио од вас који мрзите римокатоличку цркву називајући је антихристом, тј. сотонским леглом.
Ја не мрзим римокатолике, поред свега што се дешавало кроз историју коју ви "американци" и безнародни секташи не помињете. Писао сам о страдању православног живља, прогонима, покрштавањима, исламизовању и др., а ти си јавно признао Алаха због кога је огроман број припадника твог народа (кога си се одрекао) масакриран, исламизован и одвођен у раним годинама детињства, да би касније био елитни војник Алаха.
И сад теби није право што ја са Изабелетом говорим у духу хришћанства без прихватања и признавања догми (што си ти учинио као велики екумениста), јер је она тобоже римокатоличка "жигосана". Добро, по вама сам и ја јер не светкујем јеврејску суботу. Зато покушаваш да унесеш немир и расправу између римокатолика и православаца - нечасно као и увек.
Тако си се наводно инересовао за православље, а заправо ти је план био да га попљујеш. Када сам те прозрео, ниси знао шта те је снашло, па си напрасно упао у конфузију. Као што је и Хелен често падала у такве конфузије.
ako crkva i vođe ovo ne stave pod anatemu onda neka ti Bog bude milostiv jer je pisano,ko se sa kurvom veže jedan mu je sud!
Шта ја имам са онима који не чине часно? Нити сам везан њима, нити могу бити. Никада нећу аминовати, нећу ни одржавати. Ни старозаветни пророци нису учествовали у заблудама и гресима, а нису ни напуштали Цркву и Храм. А то што много смета православље, то знам. Смета и неким "православцима" који би да модернизују цркву. Нападате сви заједно, неки од споља, неки изнутра.