originalno Bozje seme

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
JA NE RAZUMEM TEBE DA NE RAZUMEŠ! izvini....
ja dobro razumem tebe ovdeDA DOISTA NE RAZUMEŠ. zato moramo da razgovaramo kao sa malom bebomda je ozbiljne istine kao kosti ne zadave pre vremena,pa ide mleko,prispodobe zemaljske.
znaš li kako se crta krug.? zabode se tačka u središnu osu i okrene šestar okolo,vrlo prosto. dobijaš peticu.vidim da to razumeš. sad samo da to primeneš na suštinu na Boga.koga perfidno i slepo optužuješ,jer namerno ili nenamerno zabadaš vrh šestara u neki svoj "fiks ćošak svoje lične umnosti i ljudske pameti i to još uz cigaretu i pivo kako neko plus ti bestidno reče!"
ovde ti ne razumeš tu početnu centralnu tačku za savršeni krug,tj. za prepoznavanje savršenog Boga živoga da ja sve vreme tebi govorim(a navodno i ti meni nešto iz krivog ugla naravno) da Bog a prirori -početno slovo,nije postavio ništa drugo već harmoniju,ne ubij,ne kradi,ne laži ,ne mrzi. sad ako ti ne veruješ da je Pismo Božja inspiracija gde to je zadato,onda možeš da vidim ne na lažnoj religiji koji su koristili Bibliju u sotonskoj inspiraciji da ubiju u ime boga samo kojeg(?) ,već da vidiš danas na onima a priori ,koji doista veruju tu reč i žive da živeć po toj reči svet može biti u harmoniji. ko tu harmoniju uništava sigurno ne Bog i njegovi iskreni ljudi.onda ko? pa ljudi odmetnici od Reči. mi o tome govorimo.
sada kada postavljaš dalji smisao problema onda moraš biti do kraja iskren,a ne početi da listaš knjigu od onih stranicva islova koja ti daju bitni smisao za laž. jer čak i citat Pisma do kraja ispravan a da se ne slaže sa suštinskom mišlju cele knjige je od Zloga,znbaš li to?
(mislim da znaš ali ćeš lukavo da se narugaš i ovome)
dakle,kad počneš da šmurakaš sa cigaretom u ustima gdee će ti nepokajanom biti kraj po smeću koje je tu doneto ya konačno logično paljenje,onda prvo donesi iskreno rečene misli Božje .šta se desilo pre Božje amputacije u nekim delovima Pisma,koji činilac je došao i doneo neposluh i odmetništvo pa će mo onda zadati ti opet malu temicu da dadeš tvoje "božansko mudro rešenje" pa ako rešiš male zadatke za prvačiće možemo da ti verujemo da si fer sagovorni.

Propvednice ajde probaj samo malo artikulisanije i koheretnije da izrazavas misli. Mrzi me da stalno desifrujem. Za cigaretu sam te razumeo i u pravu si a pivo pijem jako retko a druge vrste alkohola jos redje. Ako te ne mrzi ponovi post samo malo sredi misli i bolje ih izrazi.
P.S. Ne smeta mi da li pises malim ili velikim slovima mada bi mogao da odvajas reci i recenice. Kao sto sam vec rekao i Prirodom po neki put ubode poentu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Propvednice ajde probaj samo malo artikulisanije i koheretnije da izrazavas misli. Mrzi me da stalno desifrujem. Za cigaretu sam te razumeo i u pravu si a pivo pijem jako retko a druge vrste alkohola jos redje. Ako te ne mrzi ponovi post samo malo sredi misli i bolje ih izrazi.
P.S. Ne smeta mi da li pises malim ili velikim slovima mada bi mogao da odvajas reci i recenice. Kao sto sam vec rekao i Prirodom po neki put ubode poentu.
nije "strašno" piti pivo,strašno je PITI PIVO! prevedeno nije strašno piti dok ne spoznamo da je to greh Bogu i telu,potom je strašno nastaviti piti,tako da te nećemo puno ovde opterećivati još i tim ako sam ne bi hteo naravno.
rekao sam da zakon kružnice glasi da taj šestar zabodemo u centar. dakle,ovde je prvenstveno reč o Bogu koji je potpuno doneo harmoniju ako ne želiš to uzeti tako,onda vidi na onima koji jesu Njegovi i to distribuiraju. šta je u Božijoj savršenoj profilaktivnoj reči loše? bio bi nerealan ako bi rekao da ti nemaš nečeg dobrog i da kudim to dobro u tebi zbog loših stvari cigareta alkohol itd. tu bi trebali početi stvar. a sada savršeno dobro se neće valjda iskvariti kao pekmez u tegli bez konzervansa? ne,logično nego će to da se pokvari ako ga čovek pogrešno konzervira,konzulmira. kada mi počnemo da idemo na suprot Božjoj harmoniji onda pitajmo se ko tu nije dobar(postavljač semafora ili onaj ko prelazi na crveno,ne poštuje semafor) da li je sad jasno zašto je ovo povezano ovo sa semaforom i istini o Bogu?
a kada sretneš rekao sam smeće nemoj odmah da se nađeš toliko mudar da pitaš radnika zašto ga upravo želi zapaliti,već ko je to smeće pogrešno tu proizvodio u tolikoj meri da je potrebna vatra!! dakle o Božjem promislu oko paljenja smeća nus produkta će mo posle. naročito kada rešiš domaće zadatke kao bolji i mudriji od nas pačak kako se oćeš dovesti ovde i od Boga. to je fer dijalog. ovako mi pristajemo nasilno ovde na tvoju igru da si upregao kola ispred konja. je li Bog doista pokazan u svojoj reči od početka kao harmoničan? amputacije ostavi posle ,o tome možemo takođe,ali najpre ovo prvo.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
nije "strašno" piti pivo,strašno je PITI PIVO! prevedeno nije strašno piti dok ne spoznamo da je to greh Bogu i telu,potom je strašno nastaviti piti,tako da te nećemo puno ovde opterećivati još i tim ako sam ne bi hteo naravno.
rekao sam da zakon kružnice glasi da taj šestar zabodemo u centar. dakle,ovde je prvenstveno reč o Bogu koji je potpuno doneo harmoniju ako ne želiš to uzeti tako,onda vidi na onima koji jesu Njegovi i to distribuiraju. šta je u Božijoj savršenoj profilaktivnoj reči loše? bio bi nerealan ako bi rekao da ti nemaš nečeg dobrog i da kudim to dobro u tebi zbog loših stvari cigareta alkohol itd. tu bi trebali početi stvar. a sada savršeno dobro se neće valjda iskvariti kao pekmez u tegli bez konzervansa? ne,logično nego će to da se pokvari ako ga čovek pogrešno konzervira,konzulmira. kada mi počnemo da idemo na suprot Božjoj harmoniji onda pitajmo se ko tu nije dobar(postavljač semafora ili onaj ko prelazi na crveno,ne poštuje semafor) da li je sad jasno zašto je ovo povezano ovo sa semaforom i istini o Bogu?
a kada sretneš rekao sam smeće nemoj odmah da se nađeš toliko mudar da pitaš radnika zašto ga upravo želi zapaliti,već ko je to smeće pogrešno tu proizvodio u tolikoj meri da je potrebna vatra!! dakle o Božjem promislu oko paljenja smeća nus produkta će mo posle. naročito kada rešiš domaće zadatke kao bolji i mudriji od nas pačak kako se oćeš dovesti ovde i od Boga. to je fer dijalog. ovako mi pristajemo nasilno ovde na tvoju igru da si upregao kola ispred konja. je li Bog doista pokazan u svojoj reči od početka kao harmoničan? amputacije ostavi posle ,o tome možemo takođe,ali najpre ovo prvo.

Propovednice nije stvar neke preterane mudrosti i inteligencije, gotovo celo covecanstvo je danas mudrije i zna vise od autora biblije.
Biblijski akteri nisu poput tebe rekli necu da ubijam druge zbog nekih beznacajnih razlika nego su bili prilicno srecni sto se nalaze u situaciji da ubiju, muce, porobljuju. Zato mi nije jasno zasto koristis tako benigne metafore poput semafora za tako maligne cinove poput ubistva dece. Da ti ponovim po ko zna koji put, deca nisu smece i ne treba ih spaliti!
Ne moras pristajes na bilo kakvu igru a pogotovu na onu koju smatras nasilnom.
Kakva crna harmonija? Bog je prikazan kao obican nesigurni zlikovac diktator sa kojim niko nije hteo da se druzi od drugih bogova (pocetnih stihovi biblije ga opisuju kao jednog od mnogih), pa je morao da stvori sopstveno igraliste da bi mogao da se igra sa samim sobom i onima koje je stvorio ali kada su ga i oni provalili kakav je niko ga vise ne voli.

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
Bog je prikazan kao obican nesigurni zlikovac diktator sa kojim niko nije hteo da se druzi od drugih bogova (pocetnih stihovi biblije ga opisuju kao jednog od mnogih), pa je morao da stvori sopstveno igraliste da bi mogao da se igra sa samim sobom i onima koje je stvorio ali kada su ga i oni provalili kakav je niko ga vise ne voli.

Navedi gde to pise i ne lupetaj sve i svasta, imaj malo postovanja prema istini !

Odgovori na sva pitanja koja ti postavih, pa da pokazes ko si i sta znas, jer je tako Posteno.

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
I to ti je odgovor na sva pitanja ?

Koji je smisao tvoje pisanije, lijecenje frustracija ?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Navedi gde to pise i ne lupetaj sve i svasta, imaj malo postovanja prema istini !

Odgovori na sva pitanja koja ti postavih, pa da pokazes ko si i sta znas, jer je tako Posteno.

pa imas u starom zavetu, nesto tipa kako jehova taj izraelski bog ratuje protiv nekih drugih bogva za koje on kaze da su tudjinski, bog bal satana ozilest ili ozilist amora i ostali, nigde se ne spominju drugi bogovi tipa zevs krisnja dasbog i drugi bogovi, jehova trazi od ljudi da satru sve ostale narode koji su odani ti bogvima i da im uniste sve simbole i idole, i po tome ispada da je jehova samo jedan od bogova koji mora da deli suvlast sa drugim bogovima zato sto ne moze da ih ponisti ili ukloni, on da moze da im se suprostavi on bi to uradio a ne bi ljude terao da ratuju protiv drugih ljudi sto veruju u druge bogove i trazio da mu se oni pokore, cinjenica je da jehova vlada samo jednim delom naroda dok drugi i ne znaju da on postoji
meni nije jasno sto skoro svaki hriscanin prihvata stari zavet, to nema veze sa drugim narodima nego samo sa izraelcima, gde je treca ugovorna strana koju je sklopio jehova sa jevrejima? znas li sta pise u toj trecoj strani ugovora?

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
Startufe nemas odgovore, ne usudjujes se da zboris istinu ?

Infamouse, drugi bogovi su satana i demoni i oni nisu bogovi, vec ljudi koji su opsjednuti satanom i demonima, oni ih navode da im se klanjaju i sluze, kao bogovima, bal i oziris su jedno te isto, satana, i to otvoreno priznaju masoni i njihov glavni ideolog Albert Pajk, da njima sluze i da oni nisu tvorci, vec samo jedan Bog, ali satana zeli da je on bog ljudima i obecava im svastocinstvo ako ga prihvate.

Evo ti najsazetije, najkrace, najjasnije objasnjenje koje sam dao na jednom drugom forumu i mnogo "pametniji" ateisti, koji su postovali preko 20.000 postova protiv Biblije su zacutali i do sad ni da beknu sa svojim laprdanjem i laznim tumacenjem Bozijeg smisla i promisla.

"Zlo je kljucna pojava, zagonetka, na tom testu (iskusenju) su pali ljudi, Eva pa Adam i svi mi redom do sada.
Kada se shvati sustina i porijeklo zla, tek onda ga mozemo prevazici i biti dostojni daljeg razvoja kroz vjecnost.
Zlo je samo i jedino negacija Dobra, otpadnistvo od dobra koje je stvaranje, ono je rusenje, samo Nista, spram Svega i Svja.
Bog stvori andjela Lucifera, dade mu najznacajniju ulogu i smisao da bude Svjetlonosa univerzuma, svjetlo nad mrakom, sjaj u tami.
Iz bezmjerne Ljubavi i Postovanja, dade mu Slobodnu Volju, da sam razumije i shvati svoju ulogu i Obaveze, prvog do Boga, svjetli primjer drugima.
Lucifere se polakomi, pozelje da je on sam bog, ali on nije tvorac, vec Nosilac obaveze, zadatka, uloge, uz najvece casti i znacaj.
Tako se radja Zlo, kad svojom slobodnom voljom odbijes da sluzis Dobru, kad odbacis Smisao, kad sam otpadnes od Boga, udaris na Oca i rusis svoga Tvorca.
Kad nagovaras andjele da otpadnu od smisla dobra, stvaranja, razvoja, gradjenja uz Tvorca, pa nagovaras Ljude na iste Izopacenosti i Besmislenosti.
Tad Bog, dobri Otac, porazgovara i posavjetova svoja voljena bica, da se okanu otpadnistva i sluze Svjetlosti, Dobru, Razvoju, a ne tami, zlu i rusenju.
Lucifer i trecina andjela tu Ljubav, Postovanje i Ulogu potpuno i definitivno odbacise, a Bog to prihvati, postujuci njihovu slobodnu volju i otpisa ih iz plana Stvaranja.
Od tog trenutka Lucifer nije Svjetlonosa, vec Satan-Otpadnik, njegovi potcinjeni andjeli su samo demoni, u sluzbi zla i tame, prosto Nistavila u nistavilu.
Bog odredjeno vrijeme dopusta da ova Nistavila djeluju Zlo i Naopako, da pokazu svima ko su i sta su, da svi vide i uvide glupost otpalih bijednika, pa izvuku Pouku i odrede se po Slobodnoj Volji.
Satan-Otpadnik nagovori ljude da se polakome i okuse, spoznaju Zlo, i ako ih je Bog iz ljubavi upozorio na posledice, ljudi glupo izabrase a Bog, njihov Otac, postuje izbor po slobodnoj volji.
Bog sa Zemlje ukloni Edenski Vrt, idealno staniste za razvoj ljudi, da im ispuni zelju-izbor i na svojoj kozi da dozive i osjete posledice svoga Izbora.
Zatim, Dobri, Posteni i Pravedni Bog, Otac, objasni svojoj voljenoj djeci, ljudima, sta i kako treba da rade ako zele i hoce da preuzmu svoje uloge i smisao Stvaralaca, Graditelja Zivota, Kosmotvoraca.
Ljudska istorija na Zemlji je iskusenje, testiranje ljudi, po njihovoj slobodnoj volji, kojom se samoodredjuju kome i cemu zele i hoce da Sluze, smislu i planu Bozijem ili besmislu djavoljem i nema trece.
Sve je prosto, jednostavno i bukvalno objasnjeno Bozjom Rijecju u Svetom Pismu, kako je bilo, jeste i bice, a na ljudima je prost i jednostavan Izbor, biraju Sve i Svja ili Nista, a sve to Pravedno i Slobodno.

Oni koji zele da opravdaju svoj naopaki izbor, uzalud im, lazunjaju sami sebe, zlonamjerno lazunjaju ljude oko sebe, malo im je sto ginu, hoce sto vise drugih da izginu, djavolja sorta i njihova posla...

...pa se jos pozivaju na "zdrav razum", ka narkomani se uzdaju u "ljepotu" fantazija dok realno crkavaju kroz uzase iluzija, "dobronamjerno" nudeci svoje zlonamjere, nagovarajuci ljude na otpadnistvo od Zivota...

...cega se pametni stidi, budalu nije sramota, zlu sluziti i zlo cinjeti nije dobro ni dobrota."

Sto se tice ugovora Bog ga je sklopio samo sa Jevrejima, pa im nalozio da ga prenesu neznaboscima i posavjetovao ih da malo ublaze kriterujume kako bi ovi prihvatili Isusa Hrista za Boga i spasili sebe od uticaja satane i sopstvenog samounistenja.
Sa hriscanima Bog nije sklapao ugovor vec oni treba da prihvate Bozije Zapovjesti koje im prenose jevreji, a Bog je jedan za Sve.

(tebi je mozda sve jedno, prihvatas i sataniste, budiste, mazohiste, komuniste i sve iste kao "vjernike" u bogove, ali ne u jednog Tvorca)

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
@prirodougodan

Pre nego sto odgovorim na ovaj tvoj bla bla truc od najgluplje i najmorbidnije epske fantastike koji si naveo gore da naglasim da treba da procitas bibliju ponovo posto ne znas ni ko je Isus u prici a kamoli jos nekom da drzis lekcije iz judejske fantazije.
To sto si naveo u postu iznad kao cinjenice u realnosti, jednako je kao da neko preprica radnju iz gospodara prstenova i onda je ubedjen da je sve to tako, da se sve to stvarno desilo. Ali nije samo to problem, problem je sto onda taj neko nastavi da velica zlocinca u toj prici i da ga pravda za gadosti koje je cinio. Lepo ti je Infamous objasnio, Jahue ili nije mogao ili nije smeo sam da im izadje na crtu nego je huskao primitivne cobane da masakriraju druga plemena. Takav entitet ti je uzor? Takvog moralnog monstruma smatras za svog tvorca? Sav srecan i ponosan naglasavas njegove zlocine kao cin dobrote i mudrosti? Da ne duzim, nastavicu diskusiju sledece godine.

Natrag