originalno Bozje seme

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ti mislis, a na osnovu cega to mislis ?

Cime to pokazuje i dokazuje "covjecanstvo" ?

Objasni sta je to "covjecanstvo" ?

Prosta i jednostavna pitanja, jel ti smetaju ?

Uz sve problem u danasnjem drustvu koje treba resiti na racionalan nacin, kvalitet drustva barem u zapadnom svetu je bolji i humaniji nego u proslosti. Sovinizam, rasizam i ksenofobija su i dalje prisutni ali u mnogo manjoj meri recimo u odnosu na period pre dvesta godina.
Zivotni vek je duplo duzi a ljudi ima sedam puta vise nego pre dvesta godina. Iskorenjene su mnoge bolesti a mnogo druge mogu da se stave pod kontrolu. Ne negiram da ima i losih strana progresa a najgora je pronalazak oruzja za masovno unistenje. Ljudi su sve svesniji ovih problema i uz neminovnu propast monetarne ekonomije i raspada ovog trulog ekonomskog sistema, svest ljudi ce se dici na nivo potreban za globalnu reakciju. Ili to ili regresija, mozda cak i totalno unistenje. U svakom slucaju kako god da bude sami cemo biti odgovorni za svoj uspeh ili neuspeh a pogled u nebo i zelja da imaginarni nebeski mitovi rese nase probleme mogu biti samoi destruktivni.

Zaboravio sam da dodam medju lose stvari destruktivno dejstvo na prirodu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
E, pa sad primjeni sve sto ti Bog kaze u Svetom Pismu i rijesio si sve probleme, prvo svoje licne pa medjuljucke i sveopste.

Kao razumno bice, prvo promjeni sebe na bolje, pa onda pomozi drugima za sveopsto dobro.

Licno usvoji i zivi po Bozjim Zapovjestima, pa budi zivi primjer da se drugi ljudi ugledaju na tebe.

Za pocetak, baci tu cigaretu iz usta, dajes los primjer drugima kad sebe trujes, a navodno zelis im dobro.

Nisu ljudi "pronasli" oruzje za masovno unistenje pored puta i nije im ga Bog dao, nego ulozise ogroman trud i materijalna dobra da ga naprave, pa naucnici i ostali podanici radise zbog licnog interesa i malo para sto im daju zli vladari, za zle interese.
Monetarnu ekonomiju i truli ekonomski sistem nije dao Bog, no stvaraju i sluze im zli i sebicni ljudi, isto ono covjecanstvo koje radi svakakva zla i unistava sebe.
Ko ce to i sa cime ucinjeti da "svest ljudi ce se dici na nivo potreban za globalnu reakciju", ko ce da vodi i usmjerava tu "reakciju" ?
Kako cete skinuti zle vladare i promjeniti cio vladajuci sistem koji posjeduje oruzje i silu da vas zbrise sa zemlje za po ure ?

Ono sto imaju "zapadna drustva", stekli su ubijajuci i unistavajuci sva ostala drustva po cjelom svijetu, a to rade i dalje i jos gore, nego prije 200 godina, sa tendencijom da uniste sav zivi svjet i cjelu planetu, a ti to opravdavas "Ili to ili regresija, mozda cak i totalno unistenje", pa plitkoumno zakljucujes "sami cemo biti odgovorni za svoj uspeh ili neuspeh".

Kako cemo to biti "sami odgovorni" za ono sto rade zli prestavnici "covjecanstva", koje ce biti totalno unisteno ?

Kazes, "Zaboravio sam da dodam medju lose stvari destruktivno dejstvo na prirodu", a ne kazes da si zaboravio da zivis u prirodi i sa njom, postujuci sve sto ti je Bog dao, cuvajuci i njegujuci osnovne uslove za zivot, vec tumaras po beogradskom asfaltu i prasini, zivis u betonu i udises smrad, jedes nezdrave preradjevine i pijes hemikalije, pa zapusis i uvlacis otrove u sebe, a ovamo oces da ti "covjecanstvo" donese na tacnu prirodu i zdravlje a od deda mraza sve ostalo.

Ti si vjernik "covjecanstva", pa definisi to u sta ti vjerujes, sta je to i kako to djeluje ?

Meni djeluje da ti i "covjecanstvo" naopako djelujete, pa objasni potanko, uz cigaru, kafu i ladno pivo uz svinjetinu.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
E, pa sad primjeni sve sto ti Bog kaze u Svetom Pismu i rijesio si sve probleme, prvo svoje licne pa medjuljucke i sveopste.

Kao razumno bice, prvo promjeni sebe na bolje, pa onda pomozi drugima za sveopsto dobro.

Licno usvoji i zivi po Bozjim Zapovjestima, pa budi zivi primjer da se drugi ljudi ugledaju na tebe.

Za pocetak, baci tu cigaretu iz usta, dajes los primjer drugima kad sebe trujes, a navodno zelis im dobro.

Nisu ljudi "pronasli" oruzje za masovno unistenje pored puta i nije im ga Bog dao, nego ulozise ogroman trud i materijalna dobra da ga naprave, pa naucnici i ostali podanici radise zbog licnog interesa i malo para sto im daju zli vladari, za zle interese.
Monetarnu ekonomiju i truli ekonomski sistem nije dao Bog, no stvaraju i sluze im zli i sebicni ljudi, isto ono covjecanstvo koje radi svakakva zla i unistava sebe.
Ko ce to i sa cime ucinjeti da "svest ljudi ce se dici na nivo potreban za globalnu reakciju", ko ce da vodi i usmjerava tu "reakciju" ?
Kako cete skinuti zle vladare i promjeniti cio vladajuci sistem koji posjeduje oruzje i silu da vas zbrise sa zemlje za po ure ?

Ono sto imaju "zapadna drustva", stekli su ubijajuci i unistavajuci sva ostala drustva po cjelom svijetu, a to rade i dalje i jos gore, nego prije 200 godina, sa tendencijom da uniste sav zivi svjet i cjelu planetu, a ti to opravdavas "Ili to ili regresija, mozda cak i totalno unistenje", pa plitkoumno zakljucujes "sami cemo biti odgovorni za svoj uspeh ili neuspeh".

Kako cemo to biti "sami odgovorni" za ono sto rade zli prestavnici "covjecanstva", koje ce biti totalno unisteno ?

Kazes, "Zaboravio sam da dodam medju lose stvari destruktivno dejstvo na prirodu", a ne kazes da si zaboravio da zivis u prirodi i sa njom, postujuci sve sto ti je Bog dao, cuvajuci i njegujuci osnovne uslove za zivot, vec tumaras po beogradskom asfaltu i prasini, zivis u betonu i udises smrad, jedes nezdrave preradjevine i pijes hemikalije, pa zapusis i uvlacis otrove u sebe, a ovamo oces da ti "covjecanstvo" donese na tacnu prirodu i zdravlje a od deda mraza sve ostalo.

Ti si vjernik "covjecanstva", pa definisi to u sta ti vjerujes, sta je to i kako to djeluje ?

Meni djeluje da ti i "covjecanstvo" naopako djelujete, pa objasni potanko, uz cigaru, kafu i ladno pivo uz svinjetinu.

Dobro si me potsetio da idem da po pivo. A pasce i prasetina.
Cemu tolika mrznja prema Beogradu? Nesto licno ili ?
Koje bozje zapovesti da usvojim? Prve cetiri odnosno ulizivanje nesigurnom nebeskom diktatoru. Poltronizam tesko da moze da stvori bolju osobu.
Naravno da oruzje za masovno unistenje nije pronadjeno pored puta i da ga bog nije dao. Nije dao ni lekove i vakcine. Nije dao nista. U bibliji je bio zauzet sa zverstvima i stvaranjima duge. U stvarnosti dozivljavanje ideje o bogu kao tacne, donelo je samo zaglupjlivanje, smrt i jad.
Tacno, tacno je da su zapadna drustva stekla mnogo toga kolonizacijom i eksploatacijom slabijih od sebe. Umes i ti poneki put da ubodes sustinu. I dalje ne menja cinjenicu da su naprednija od ostalih u svakom smislu. Bukvalno u svakom. Od organizacije drustva do prava pojdeinaca u njima. Od medicinskih i tehnoloskih dostignuca pa do dozivljaja stvarnosti. Izuzev Amerike, zapadno drustvo sve vise tezi da se oslobodi religioznog virusa. Kada pocnes da kreiras tacan model stvarnosti u glavi onda mozes adekvatno da resavas probleme.
"Zli pretstavnici covecanstva" su produkt ovog drustva i drustvo mora da preuzme odgovornost za promociju nepotrebne pohlepe a ne da krivi imaginarne likove i da gleda u nebo otvorenih usta i da ceka da dodje nebeski firer da stvori tisucletnji rajh. Video sam negde da 95% zlocina je posledica zelje za monetarnom koristi i da bi eliminacijom monetarnog sistema ti problemi svedni na najmanju mogucu meru. Da je to realno mozes da vidis u drustvima koja su ekonomski izjednacena odnosno gde nema ogromne razlike izmedju bogatih i siromasnih. Stopa kriminala je niska, drustvo je zdravije i slucajno ili ne stopa religioznosti je mnogo niza od proseka. Da bi resio bilo koji problem moras prvo da ga razumes, drugim recima da razumes prirodu civeka i ljudske potrebe a ne da se drzis primitivnih objasnjenja od pre nekoliko hiljada godina. Za tako nesto je potrebno da zivis u realnosti a ne da imas mentalitet malog deteta koje ceka da dodje roditelj da mu promeni pelenu.
Eto tako polako uz cigaretu i kafu ti objasnjavam da samo racionalnoscu mozes da resis problem. Ni jaka zelja da mitoloska bica rese problem ga nece resiti. Stanes malo, pocesas se po glavi, razmislis, shvatis kako priroda funkcionis, shvatis kako covek kao deo prirode funkcionis, shvatis koje su mu potrebe i zasto ima te potrebe i onda pocinjes da implementiras to u praksi. Prvi korak je dizanje svesti, odnosno adekvatno obrazovanje. Ako nisi primetio sve vise ljudi je svesno problema i ima zelju da ga resi. Ne moze nista preko noci, magijom i molitvom jer problemi nisu nastali preko noci. Dug je to proces i za svaki eventualni ishod, covecanstvo je odgovorno a ne likovi iz bajki i basni.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Uz sve problem u danasnjem drustvu koje treba resiti na racionalan nacin, kvalitet drustva barem u zapadnom svetu je bolji i humaniji nego u proslosti. Sovinizam, rasizam i ksenofobija su i dalje prisutni ali u mnogo manjoj meri recimo u odnosu na period pre dvesta godina.
Zivotni vek je duplo duzi a ljudi ima sedam puta vise nego pre dvesta godina. Iskorenjene su mnoge bolesti a mnogo druge mogu da se stave pod kontrolu. Ne negiram da ima i losih strana progresa a najgora je pronalazak oruzja za masovno unistenje. Ljudi su sve svesniji ovih problema i uz neminovnu propast monetarne ekonomije i raspada ovog trulog ekonomskog sistema, svest ljudi ce se dici na nivo potreban za globalnu reakciju. Ili to ili regresija, mozda cak i totalno unistenje. U svakom slucaju kako god da bude sami cemo biti odgovorni za svoj uspeh ili neuspeh a pogled u nebo i zelja da imaginarni nebeski mitovi rese nase probleme mogu biti samoi destruktivni.

Zaboravio sam da dodam medju lose stvari destruktivno dejstvo na prirodu.
sad stani ovde nad ličnim mislima koje si napisao pa se ogledaj u njima!
kažeš može se desiti i belo i crno,ali smrdi i po tebi na crno pre. no jedno ti je sigurno,Božja pomoć je bespotrebna i destruktivna apsolutno po tebi.
e,sad ovo je dovelo dovde do skorog uništenja sveta ybog onog,ne ubij,a mi oćemo,ne laži,a mi i te kako lažemo, ne huli,a mi sve gori,ne mrzi,a mržnje sve više,ne kradi,a mi megalomanski gledamo da ukrademo ako je moguce od rođenog oka. i sad je na snazi taj moderni eliksir savremenog sveta i čovečanstva,uzmi što ti srcu drago,a eliksir se zove BAŠ HOĆU U PRKOS NAPISANOM NE ČINI! ZBOG TOG ELIKSIRA koji je postao moto savremenog društva došlo je dovde.
e,sad da je to lako proveriti vidi se ovako,lekar kad vidi momče ili devojče da je crveno i smalksalo,on mu stavlja prvo toplomer u grlo,pod pazuh i kaže evo uzročnika,virus,prehlada itd.
tako je i ovde moguce proveriti da li je Božja navodna destrukcija suvišna i nepotrebna da reši stcvar i vrati čovečanstvo na noge? recimo ako bi svi delovali kao originalno Božje seme u hrišćanstvu,da li bi bilo bolje ili gore. kada sam ja radio u jednoj firmi poodavno kao mlad hrišćanin uzverovavši i od destruktivnog postao čudak u firmi,jedan portir je rekao mi jednog dana javno pred svedocima,ne bi valjalo da svi nudu takog uma kao ti zbog tog tvog Hrista,ja bi izgubio odmah posao portira,policija svoj posao,vojska svoj. tako,on je gledao samoživo na sebe ,ne na mnogomilijarditi napaćeni svet.
jedan dečak koga sam sreo u selu bio je muka za selo. krao je sve što je stigao. otac mu je bio ugledan čovek i zbog njega ljhudi su prelazili sa teretom preko svega,.aa ovog oca bilo sram ipak. kada je poverovao jedan od prvih komunista u selu u jednoj kafani je pred punom kafanom rekao,ljudi,ne znam šta da kažem ,ja tog božjaka znam kao i vi i šta je on ovde sve pričao o tom Bogu,ali ovaj mali dejan)kako se zvao dečak= zante kake muke je pravio svima ovde,al,sadkad je poverovao u tu priču,vidite kakav je ni taći više tuđe!
onda su mladići u selu namerno bacali tajno pred njega novac. mislili su što da ne uzme pa oni poštenjačine su takav novac sa pravom uzimali,jer kaže se izgubljen,ničiji,ali dejan se sklanjao kao od minske bombe! to ih je šokiralo.nije znao da mu to rade namerno. tek kasnije sam ja čuo to od nekih,i rekao mu. bio je začuđen samo.
dakle,koji je čovek bolji onaj pre doticanja"destrukcije Božje" ili onaj posle doticanja Božje "destrukcije" kako si ti ovde nazvao to?!
u prošlom ratu kada su me pozvali od ovaca i koleba u kasarnu u grad "Š".rekao sam pred oko 2000 vojnika koji su uzimali deljeno oružje pred brzi odlazak na bosanski front,dakle tom oštrom nadahnutom starešini vojne sile u nas ,da u Hristu nemam neprijatelja i ne mogu ubiti nikog,jer nikom ne mogu ni dati život,osim Boga koji ga daje,kojemu služim do smrti. mislio je da je to priča. pozvao me ka komandi i rekao još jednom ono što je rekao javno pred svima da ne oslabim vojni red,znaš li da te možemo po kratkom streljati ovde?! rekao sam,da sam ja zauvek u Hristu živ te neka radi svoj posao kako mu Bog dozvoli.a da ostajem na svome. prvo je mislio da sam u nekoj opozicionoj partiji kod vuka možda,pa da sam ovo-ono i onda kad je uvideo u putu ka komandi da nisam ništa,rekao je,šta nas mutiš,ovde imamo sveštenike crkve dignute i svi do jednog su uzeli oružje. mislio je da me dobio,ta imaju TU SVEŠTENIKE CRKVI! REKAO SAM MU da ne sumnjam,ali ja ne služimCRKVI OD CIGLE,VEC CRKVI ŽIVIH NA NEBESIMA,CRKVI REČI koja je rekla,ne ubij i kvit.
u komandi su me poslali kući,a on me presreo ik rekao ime svoje te umolio da se molim za njega jer ide sutra na front! nije mu bilo baš lavolvsko srce,a teo je biti jak. još mi je rekao jedno: kako to misliš da kad bi svi ovde sad poverovali u hrista u vojnom poligonu kasarne ,da bi klekli na molitvu i molili,šta je Bogu nemoguce da noćas uzme i reši ovaj konflikt jer on vlada i vođama naroda?rekao je kako tomislim,pa ustaše bi nas dok se mi molimo pobili bez milosti. ustaše,rekao sam? upravo si u pravu ,dok kih zoveš ustašama bi nas pobili,ali kad ih nazoveš ljubljenima u Bogu i onima koji ne znaju šta čine njihovo srce Bog možeomekđšati taj čas. mi treba da radimo Božje i da se ne bojimo onih koji i onako samo prah mogu ubiti,već da se bojimo Oca duhova,tj. Boga koji može ubiti paklom za greh i dušu i telo,toga da se bojimo!
dakle,da je on hteo poverovati do kraja tu "destrukciju" Božju ,a ne da je mislio na svoju platu vojničku,na činove i na svoj život samoživo ,sve bi bilo drugačije.
sada ,dali je Bog nepoptreban da reši zlo sveta na dobro?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

amen,Bog te blagoslovio,zaštosi do sad ćutao.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
sad stani ovde nad ličnim mislima koje si napisao pa se ogledaj u njima!
kažeš može se desiti i belo i crno,ali smrdi i po tebi na crno pre. no jedno ti je sigurno,Božja pomoć je bespotrebna i destruktivna apsolutno po tebi.
e,sad ovo je dovelo dovde do skorog uništenja sveta ybog onog,ne ubij,a mi oćemo,ne laži,a mi i te kako lažemo, ne huli,a mi sve gori,ne mrzi,a mržnje sve više,ne kradi,a mi megalomanski gledamo da ukrademo ako je moguce od rođenog oka. i sad je na snazi taj moderni eliksir savremenog sveta i čovečanstva,uzmi što ti srcu drago,a eliksir se zove BAŠ HOĆU U PRKOS NAPISANOM NE ČINI! ZBOG TOG ELIKSIRA koji je postao moto savremenog društva došlo je dovde.
e,sad da je to lako proveriti vidi se ovako,lekar kad vidi momče ili devojče da je crveno i smalksalo,on mu stavlja prvo toplomer u grlo,pod pazuh i kaže evo uzročnika,virus,prehlada itd.
tako je i ovde moguce proveriti da li je Božja navodna destrukcija suvišna i nepotrebna da reši stcvar i vrati čovečanstvo na noge? recimo ako bi svi delovali kao originalno Božje seme u hrišćanstvu,da li bi bilo bolje ili gore. kada sam ja radio u jednoj firmi poodavno kao mlad hrišćanin uzverovavši i od destruktivnog postao čudak u firmi,jedan portir je rekao mi jednog dana javno pred svedocima,ne bi valjalo da svi nudu takog uma kao ti zbog tog tvog Hrista,ja bi izgubio odmah posao portira,policija svoj posao,vojska svoj. tako,on je gledao samoživo na sebe ,ne na mnogomilijarditi napaćeni svet.
jedan dečak koga sam sreo u selu bio je muka za selo. krao je sve što je stigao. otac mu je bio ugledan čovek i zbog njega ljhudi su prelazili sa teretom preko svega,.aa ovog oca bilo sram ipak. kada je poverovao jedan od prvih komunista u selu u jednoj kafani je pred punom kafanom rekao,ljudi,ne znam šta da kažem ,ja tog božjaka znam kao i vi i šta je on ovde sve pričao o tom Bogu,ali ovaj mali dejan)kako se zvao dečak= zante kake muke je pravio svima ovde,al,sadkad je poverovao u tu priču,vidite kakav je ni taći više tuđe!
onda su mladići u selu namerno bacali tajno pred njega novac. mislili su što da ne uzme pa oni poštenjačine su takav novac sa pravom uzimali,jer kaže se izgubljen,ničiji,ali dejan se sklanjao kao od minske bombe! to ih je šokiralo.nije znao da mu to rade namerno. tek kasnije sam ja čuo to od nekih,i rekao mu. bio je začuđen samo.
dakle,koji je čovek bolji onaj pre doticanja"destrukcije Božje" ili onaj posle doticanja Božje "destrukcije" kako si ti ovde nazvao to?!
u prošlom ratu kada su me pozvali od ovaca i koleba u kasarnu u grad "Š".rekao sam pred oko 2000 vojnika koji su uzimali deljeno oružje pred brzi odlazak na bosanski front,dakle tom oštrom nadahnutom starešini vojne sile u nas ,da u Hristu nemam neprijatelja i ne mogu ubiti nikog,jer nikom ne mogu ni dati život,osim Boga koji ga daje,kojemu služim do smrti. mislio je da je to priča. pozvao me ka komandi i rekao još jednom ono što je rekao javno pred svima da ne oslabim vojni red,znaš li da te možemo po kratkom streljati ovde?! rekao sam,da sam ja zauvek u Hristu živ te neka radi svoj posao kako mu Bog dozvoli.a da ostajem na svome. prvo je mislio da sam u nekoj opozicionoj partiji kod vuka možda,pa da sam ovo-ono i onda kad je uvideo u putu ka komandi da nisam ništa,rekao je,šta nas mutiš,ovde imamo sveštenike crkve dignute i svi do jednog su uzeli oružje. mislio je da me dobio,ta imaju TU SVEŠTENIKE CRKVI! REKAO SAM MU da ne sumnjam,ali ja ne služimCRKVI OD CIGLE,VEC CRKVI ŽIVIH NA NEBESIMA,CRKVI REČI koja je rekla,ne ubij i kvit.
u komandi su me poslali kući,a on me presreo ik rekao ime svoje te umolio da se molim za njega jer ide sutra na front! nije mu bilo baš lavolvsko srce,a teo je biti jak. još mi je rekao jedno: kako to misliš da kad bi svi ovde sad poverovali u hrista u vojnom poligonu kasarne ,da bi klekli na molitvu i molili,šta je Bogu nemoguce da noćas uzme i reši ovaj konflikt jer on vlada i vođama naroda?rekao je kako tomislim,pa ustaše bi nas dok se mi molimo pobili bez milosti. ustaše,rekao sam? upravo si u pravu ,dok kih zoveš ustašama bi nas pobili,ali kad ih nazoveš ljubljenima u Bogu i onima koji ne znaju šta čine njihovo srce Bog možeomekđšati taj čas. mi treba da radimo Božje i da se ne bojimo onih koji i onako samo prah mogu ubiti,već da se bojimo Oca duhova,tj. Boga koji može ubiti paklom za greh i dušu i telo,toga da se bojimo!
dakle,da je on hteo poverovati do kraja tu "destrukciju" Božju ,a ne da je mislio na svoju platu vojničku,na činove i na svoj život samoživo ,sve bi bilo drugačije.
sada ,dali je Bog nepoptreban da reši zlo sveta na dobro?

Mudro si naveo sve te anegdotalne price i sve je to lepo ali ono sto si ucinio u ratu ucinio si zato sto si covek i video si koliko je sve to besmisleno. Ako je tacno to sto pricas, tek onda mi nije jasno kako mozes da opracdavas i racionalizujes Hirosimu i holokaust. Ako si bio covek i odbio da ubijes nekog zbog parceta zemlje, zbog druge nacionalnosti i druge veroispovesti, motiv za to nisi mogao da nadjes u bibliji i bogu jer je ta knjiga i dan danas najveci promoter bezumnog nasilja i sukoba. Naravno uz jos neke svete skripte,
U osnovi sukob u ex-Yu je bio sukob ne samo razlicitih nacija, vec i razlicitih vera. Sta vise te podele na nacije i su i krenula sa promocijom vere i stvorilo veliki jaz medju populacijom koja ima isto poreklo. Mozes da se vracas unazad kroz istoriju i uvek ces u manjoj ili vecoj meri nailaziti na podele nastale razlicitom interpretacijom boga i sukobe koji su usledili posle toga. A da li je bog potreban da bi covek bio bolji? Ne samo da nije potreban, nego vecinu vernika ce upravo u situacijama kada treba biti racionalan, udaljiti od razuma i motivisati za uzasne stvari. Pogledaj neka sakndinavska drustva i videses da neki nisu ratovali 200 godina i videces da je bezumno nasilje i kriminal na vrlo niskom nivou. Znas sta je kod njih jos na vrlo niskom nivou? Vera u boga. Sa druge strane pogledaj najreligioznija drustva i pogledaj koliko su puni mrznje i netrpeljivosti pa se onda upitaj koliko je bog potreban za koje stanje svesti.

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
Za pocetak usvoji sve Bozije Zapovjesti, a posebno da postujes i volis svoga Oca, Boga, Tvorca, jer ce te Postovanje uciniti da si bolja osoba, da nisi otpadnik i bijednik koji ni onog sto mu je Zivot dao ne cjeni, a manje se uvlaci poltronski "covjecanstvu" tj. onima koji vladaju njime, djavoljim slugama i zlocincima.

Kad kazes "tacno je da su zapadna drustva stekla mnogo toga kolonizacijom i eksploatacijom slabijih od sebe", to se posteno kaze, ubijajuci i unistavajuci sve oko sebe, pljackajuci i otimajuci po cijelom svijetu, cineci genocide i razarajuci sve zivo i svu prirodu, radeci sto najvece zvijeri ne rade, jefr od njih nema vecih zvjeri a i sluze samo i jedino Zvjeri, Satani i Papi.
Zar toliko plitkoumno razmisljas da ne kapiras da zapadni svjet samo zlocinima i pljackom ostvaruje materijalna bogastva, da njima neko uradi ono sto oni rade svijetu, nebi imali ni prsle gace da pokriju svoje nezasite guzice.
A moze li biti da ti vjerujes da ti zapadni zlocinci i pljackasi zele podijeliti sa ostatkom svijeta svoja zlocinima stecena bogastva ?
To je tvoja vjera u "zapadno covjecanstvo", u Papine sluge i vojsku, osvjedocene "pravednike i humanitarce" ?

Ovo ti je biser za zapadna drustva "da su naprednija od ostalih u svakom smislu. Bukvalno u svakom", pa tako si i ti bukvalan, kad najvece zlocince, ubice i pljackase nazivas "naprednim", jer su za svoju guzicu na svakave zlocine i neljudskost spremni i aktivni.
Zapadni svijet otima i koristi oko 80% svih bogastava i energenata cjelog svijeta i zivi kao parazit na nesreci drugih.
Ali tebi to odgovara, jer si i sam jedan od njih, sluga i vjernik "naprednog" zlocinackog covjecanstva.

Ova ti je dobra "mozes da vidis u drustvima koja su ekonomski izjednacena odnosno gde nema ogromne razlike izmedju bogatih i siromasnih", ali zato tamo gdje salju svoje pse rata mozes da vidis razorene stare civilizacije, u krv i pepeo i djecu ostavljenu da umiru u najstrasnijim uslovima, do potpunog istrebljenja svih tih naroda.

I to je tebi "napredna realnost", moj "humanitarce" iz Beograda, veljeg i naprednog grada, ka sto su ovi sa "pravednog zapada" !?

Prvi korak ti je da se opametis, pa postujes Oca, Boga i promjenis sebe u nesto sto se zove Covjek, pa da se okanes samotrovanja i da ne trujes lazima sebe ni ljude oko sebe, da radis i gradis u prirodi ka pravo celjade i domacin, pa svojim licnim primjerom realno mijenjas svijet na bolje, ali prvo pocnes od sebe, pa svoje porodice, a onda svog svog sela, pa udruzeno sa ostalim dobrim ljudima gradis i razvijas zdravu i plemenitu ljudsku zajednicu, a tako i svoju drzavu, pa da se na vas ugleda svo "covjecanstvo", da te Rusi, Kinezi, Njemci, Amerikanci i Afrikanci slikavaju i pokazuju ka Primjer, jer ovakvog kakav si sigurno nece, jer takvih trovaca i mozgaca ima svudje i nikom nisu od koristi.

I ne oslanjaj se na ove fantazije "ako nisi primetio sve vise ljudi je svesno problema i ima zelju da ga resi", jer je sve vise ljudi sve gore i losije, a ogromna vecina zaglupljena i nesposobna da rijesi svoje licne probleme a kamoli da rjesava svjetske, sto mozes da vidis i po tome kako ih tretiraju oni vladari "covjecanstva" sa zapada, koji za svu svjetsku stoku i marvu proizvode samo i jedino GMO hrani i otrovna pica, jer im je cilj da svu Nesvjesnu masu budalastog covjecanstva potruju i istrijebe, sve do zadnjeg, pa ti je dzaba sto se guras unazad da bi posledniji bio u redu, jer iz ovog tora u koji su vas utjerali nema izlaza...

...osim, da prihvatis Boga za Oca i Spasioca, pa da te On sam nadahne i opameti kako da se spasavas, prezivis, a mozda i vjecno zivis...

...ako budes Dostojan, a sve ovo nije bajka i basna, no ziva realnost koju mozes vec sada da vidis, a uskoro se i licno uvjeris...

...zato, ziv bio i u pamet se prizvao, pa Isus Hrist sa tobom bio !

Isus-va-revenii.jpg

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ti i dalje ne razumes moju tacku gledista. Ja ne krivim boga za zla u svetu, on nije kriv jer ne postoji. Pored pohlepnosti i drugih niskih ljudskih strasti, vera u boga je bila motiv mnogih zlocina u istoriji covecanstva. Ali kao glavni junak u bibliji on vrlo cesto naredjuje slicna ili jos gora zverstva ili ih sam cini. To pokusavam da ti ukazem a ti uporno to branis i poredis sa necim sto je neophodno u stvarnosti, kao na primer semafori ili medicinske intervencije. Sa druge strane, genocidi i ropstvo nisu neophodni i svakako nisu pozeljni. U bibliji bog ne regulise saobracaj ili leci drustvo, on ubija, muci, porobljuje, pljacka i podstice druge da rade to. A ti to slavis i karakterises kao pravdu. Ti se ponosis sa time ali isto vreme vidim i da ti je neprijatno i da pokusavas da amortizujes to tako sto poredis sa semaforom ili drugim glupim analogijama koje nemaju veze sa zlocinima boga pocinjenim u bibliji. Zato pokusavam da ti pomognem da shvatis to i da se polako oslobodis te zablude, tog smrtonosnog virusa uma. Bice to dug i tezak proces ali cu ti pomoci najbolje sto mogu. Vremenom uz cvrstu volju i zdrav razum, mozemo da stvorimo bolju i tacniju percepciju stvarnosti.
JA NE RAZUMEM TEBE DA NE RAZUMEŠ! izvini....
ja dobro razumem tebe ovdeDA DOISTA NE RAZUMEŠ. zato moramo da razgovaramo kao sa malom bebomda je ozbiljne istine kao kosti ne zadave pre vremena,pa ide mleko,prispodobe zemaljske.
znaš li kako se crta krug.? zabode se tačka u središnu osu i okrene šestar okolo,vrlo prosto. dobijaš peticu.vidim da to razumeš. sad samo da to primeneš na suštinu na Boga.koga perfidno i slepo optužuješ,jer namerno ili nenamerno zabadaš vrh šestara u neki svoj "fiks ćošak svoje lične umnosti i ljudske pameti i to još uz cigaretu i pivo kako neko plus ti bestidno reče!"
ovde ti ne razumeš tu početnu centralnu tačku za savršeni krug,tj. za prepoznavanje savršenog Boga živoga da ja sve vreme tebi govorim(a navodno i ti meni nešto iz krivog ugla naravno) da Bog a prirori -početno slovo,nije postavio ništa drugo već harmoniju,ne ubij,ne kradi,ne laži ,ne mrzi. sad ako ti ne veruješ da je Pismo Božja inspiracija gde to je zadato,onda možeš da vidim ne na lažnoj religiji koji su koristili Bibliju u sotonskoj inspiraciji da ubiju u ime boga samo kojeg(?) ,već da vidiš danas na onima a priori ,koji doista veruju tu reč i žive da živeć po toj reči svet može biti u harmoniji. ko tu harmoniju uništava sigurno ne Bog i njegovi iskreni ljudi.onda ko? pa ljudi odmetnici od Reči. mi o tome govorimo.
sada kada postavljaš dalji smisao problema onda moraš biti do kraja iskren,a ne početi da listaš knjigu od onih stranicva islova koja ti daju bitni smisao za laž. jer čak i citat Pisma do kraja ispravan a da se ne slaže sa suštinskom mišlju cele knjige je od Zloga,znbaš li to?
(mislim da znaš ali ćeš lukavo da se narugaš i ovome)
dakle,kad počneš da šmurakaš sa cigaretom u ustima gdee će ti nepokajanom biti kraj po smeću koje je tu doneto ya konačno logično paljenje,onda prvo donesi iskreno rečene misli Božje .šta se desilo pre Božje amputacije u nekim delovima Pisma,koji činilac je došao i doneo neposluh i odmetništvo pa će mo onda zadati ti opet malu temicu da dadeš tvoje "božansko mudro rešenje" pa ako rešiš male zadatke za prvačiće možemo da ti verujemo da si fer sagovorni.

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
amen,Bog te blagoslovio,zaštosi do sad ćutao.

Plemeniti Covjece, postujem tvoju ljudskost i pamet, ali te molim da kad pises drugim ljudima koristis pocetna velika slova, odvajas rijeci i recenice da te mogu ljudi razumljeti, jer kad sluzis u slavi Boga i za dobro ljudi, trebas da uspostavis red u pisanju i kazivanju svoje iskrene i postene misli.

Mir tebi, dobri Dovjece !

38318_133937516646013_100000892960287_160203_2122854_n.jpg

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
@ Bogomdan

Sve probleme koje si naveo neces resiti sa mitoloskim bicima. Ne znam koliko puta smo vec imali ovaj dijalog. Povratak u religiozni primitivizam i gledanje u nebo nikad nisu resili nista, samo su dodavali probleme. Koliko puta da ti objasnim da uz pohlepu za resursima koja je osnova danasnjeg monetranog sistema, vera u epsku faatastiku je glavni motivator za zla u svetu. Tako je vec milenijumima a bice tako dokle god se ne oslobodimo ovog sistema vrednosti i ne shvatimo da ima dovoljno za sve i dokle god verujemo u bolesne fantazije tipa " vera da jevrejski kosmicki zombi koji je sam sebi otac moze da te ucini besmrtnim ako simbolicno jedes njegovo meso i ako ga prihvatis za gospodara, da bi mogao da ukloni zle sile iz tvoje duse koje su prisutne u covecanstvu zato sto je rebro-zena bila ubedjena od strane pricajuce zmije da jede sa magicnog drveta." Jedna od najboljih definicija hriscanstva.

funnylolripta7afb9e9b3enf3.jpg

Natrag